Forum Top Ad MOBILE Smallest

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

De banaan

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  De banaan

  Korting op 420shop
  Depressie:PMS:Bloedarmoede: Met hun hoog ijzergehalte stimuleren bananen de productie van hemoglobine in het bloed, zodat ze helpen in gevallen van bloedarmoede.


  Bloeddruk: Dit uniek tropisch fruit bevat enorm veel potassium, maar toch weinig zout, zodat het perfect helpt tegen hoge bloeddruk.

  Daarom heeft Amerikaanse Food & Drug Administration onlangs aan de bananenindustrie toelating gegeven om officieel te claimen dat het fruit het risico op hoge bloeddruk en een beroerte vermindert.


  Kracht van het brein: 200 studenten in de Twichenham school (Engeland) werden met hun examens geholpen door het eten van bananen bij het ontbijt en de lunch. Onderzoek heeft uitgewezen dat dit fruit vol potassium helpt bij de studie door de leerlingen alerter te maken.
  Constipatie: De vezelrijke banaan opnemen in het dieet kan helpen om de normale werking van de darmen te hertellen zonder laxeermiddelen te gebruiken.


  Kater: Een van de snelste manieren om van een kater af te geraken is een milkshake met banaan te drinken, gezoet met honing.

  De banaan kalmeer de maag en met de hulp van de honing verlaagt ze het bloedsuikerniveau. De melk kalmeert en herbevochtigt uw systeem.


  Brandend maagzuur: Bananen hebben een natuurlijk zuurwerend effect op het lichaam. Eet dus een banaan als u last hebt van brandend maagzuur.


  Ochtendziekte: Bananen eten tussen de maaltijden door houdt het bloedsuikerniveau op peil en vermijdt ochtendziekte.


  Muggenbeten: Grijp niet direct naar de zalf tegen insectenbeten.

  Wrijf de beet in met de binnenkant van een bananenpel.

  Veel mensen vinden dit verbazend doeltreffend om het zwellen en de irritatie te verminderen.


  Zenuwen: bananen bevatten veel B-vitamines die het zenuwstelsel helpen kalmeren.


  Maagzweren: De banaan wordt gebruikt als dieetvoedsel tegen problemen met de ingewanden. Ze is het enige rauwe voedsel dat met kan eten zonder problemen in geval van klachten in de ingewanden.


  Temperatuur: Veel culturen zien bananen als een verkoelend fruit dat zowel de fysieke als de emotionele temperatuur van zwangere vrouwen verlaagt. In Thailand bijvoorbeeld eten zwangere vrouwen bananen om zich ervan te verzekeren dat hun baby met een koele temperatuur wordt geboren.


  Roken: Bananen kunnen mensen helpen om van het roken af te raken. De B6 en B12 vitamines die ze bevatten, evenals het potassium en magnesium, helpen het lichaam bij het herstellen van een nicotinegebrek.


  Stress: Potassium is een vitaal mineraal dat de hartslag normaliseert, zuurstof naar de hersenen stuurt en de waterbalans van het lichaam regelt. Wanneer we gestrest zijn stijgt ons metabolismeniveau en verminderd het potassiumgehalte. Dat kan worden vermeden door bananen met veel potassium te eten.


  Beroerte: Volgens een onderzoek door het New England Journal of Medicine kan het regelmatig eten van bananen het risico op overlijden door en beroerte met 40% verlagen!


  Wratten:
  God was never on your side..

  #2
  Re: De banaan

  hefige shit die banaan

  Comment


   #3
   Re: De banaan

   He Janus, stop een banaan in je anus.

   Comment


    #4
    Re: De banaan

    Comment


     #5
     Re: De banaan

     ik dacht altijd dat een banaan juist constipatie-bevorderend was, je krijgt er vastere poep van ipv minder vast...

     Daarnaast : 1 van de drie suikers in bananen (fructose) heeft hoegenaamd geen functie, althans, niet als direkte bron van energie. Fructose wordt niet gebruikt door het brein (wat voor zn energievoorziening uitsluitend op glucose draait), fructose wordt op precies dezelfde manier afgebroken als alcohol wat er voor zorgt dat 30% van de totale hoeveelheid fructose direct wordt omgezet in vet. Men noemt fructose wel "alcohol without the buzz" , en welliswaar is het in een natuurlijk complex zoals in bananen nauwelijks schadelijk of vervelend, omdat fructose in bijna alle andere voedingsmiddelen wordt gebruikt (waanzin, bijna overal zit tegenwoordig fructose in) is het wel iets om rekening mee te houden mochten er mensen zijn die hun dieet wat willen opvijzelen met een tiental bananen per dag.
     Ondanks het overduidelijke nut van bananen zou ik niet willen zeggen dat ze onontbeerlijk zijn in ons dieet. Want ze moeten van ver komen, en er zijn alternatieven die wel lokaal te produceren zijn.

     Geweldig stuk Bella !
     Society is like stew-if you don't keep it stirred up, you end up with a lot of scum on the top

     Comment


      #6
      Re: De banaan

      Een banaan in de morgen is een dag zonder zorgen.

      De banaan is sowieso een erg usefull fruitje wat ook nog een lekker smaakt.
      Altijd voordat ik ga studeren neem ik een banaan, is een soort van traditie :p.

      Comment


       #7
       Re: De banaan

       Nog een leuk weetje van de Banaan is dat als je zaden ontkiemt en je legt daar een schil van de banaan bij , dan verhoog je de kans op vrouwen
       Dit heeft te maken met een bepaald hormoon wat vrij komt bij verotting van de schil

       Ajo
       Ventje
       Living in Second live for real

       Ticket is geboekt maar ik mag niet meer vliegen

       Comment


        #8
        Re: De banaan

        of als je na een avondje stappen wat verboden middelen hebt genomen zoals xtc of dergelijke substanie hebt genomen zal het kalium die in de banaan zit zorgen voor een minder pijnlijke afkick van spier samentrekking in het gelaat
        sigpic

        Comment


         #9
         Re: De banaan

         daarnaast zorgt de tryptofaan uit de banaan voor de nodige bouwstoffen voor serotonine zoals Bella zo mooi wist te melden, en de stoute stapper die los is gegaan op pillen kan daarmee z'n dipje 2 dagen later te boven komen. Het duurt wel effe voordat de voorraden weer op peil zijn...
         Society is like stew-if you don't keep it stirred up, you end up with a lot of scum on the top

         Comment


          #10
          Kom ik dit ineens op google tegen terwijl ik meer uitzoek over de werking van bananen en het rijpingsprocces van cannabis

          http://www.spiritualia.be/blogs/ange...-ethyleen.html

          de banaan scheidt ook ethyleengas uit (zoals veel groot fruit) wat het rijpen in groot fruit versnelt doordat ethyleengas het chlorofyl (bladgroen) afbreekt
          hier zie je hoe dat werkt in combinatie met bijvoorbeeld een appel http://nl.wikihow.com/Een-banaan-snel-laten-rijpen

          Tijdens het rijpingsproces scheidt de banaan natuurlijk ethyleen af. https://nl.wikipedia.org/wiki/Banaan_%28vrucht%29

          Comment


           #11

           Chiquita: het duurste, 4 verschillende bestrijdingsmiddelen in vruchtvlees, 1 bestrijdingsmiddel op de schaal
           Dole: even duur als chiquita, 2 verschillende bestrijdingsmiddelen in vruchtvlees, geen bestrijdingsmiddelen op de schaal
           Favorita Equador: middel prijs, 2 verschillende bestrijdingsmiddelen in vruchtvlees, 2 verschillende bestrijdingsmiddelen op de schaal
           Bajella: goedkoopst, 4 verschillende bestrijdingsmiddelen in vruchtvlees, 3 verschillende bestrijdingsmiddelen op de schaal
           Cabana: goedkoopst, 2 verschillende bestrijdingsmiddelen in vruchtvlees, 3 verschillende bestrijdingsmiddelen op de schaal

           Op de ecologische banaansoorten die werden onderzocht werden daarentegen absoluut geen sporen van bestrijdingsmiddelen gevonden. Indien men er dus zeker van wil zijn dat men geen giftige stoffen binnenkrijgt is de enige mogelijkheid het kopen van ecologische bananen.

           Bron: http://www.mensengezondheid.org/?articleid=122

           Comment


           • BackYardPlant
            BackYardPlant commented
            Editing a comment
            altijd biologische hier

           #12
           Curen van cannabis moet je niet snel willen doen dat doe je met goede wijn ook niet
           Juist door dat het zo langzaam gaat worden de suikers om gezet
           God was never on your side..

           Comment

           Bezig...
           X