Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Nespresso cups met wiet: een perfect medicijn

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Nespresso cups met wiet: een perfect medicijn

  Korting op 420shop  Foto: van_mij, Flickr
  Cannabis is weliswaar geen geregistreerd medicijn, maar Nederlandse artsen schrijven het wel voor als reguliere medicatie niet meer werkt.
  Het helpt bijvoorbeeld tegen misselijkheid, braken, eetlustverlies, spasmen en zeer moeilijk bestrijdbare pijn door beschadiging van het zenuwstelsel. PatiŽnten die lijden aan MS, kanker of hiv/aids hebben er veel baat bij.
  Maar het probleem met canabis is dat de werking zich moeilijk laat vatten in een pil. Het is een samenspel van waarschijnlijk tientallen cannabisbestanddelen dat leidt tot het medicinale effect. Het bedrijf Bedrocan, canabistelers in opdracht van de overheid, komt hiervoor nu met een oplossing: een systeem van cupjes, zoals bij Nespresso, met gemalen wiettoppen.
  PatiŽnten kunnen de canabis daarmee verhitten in een apparaat en er thee van zetten of de pure damp opsnuiven.
  Blowen is overigens niet de bedoeling bij medicinaal gebruik. High worden kan heel beangstigend werken voor patiŽnten.

  Om het Ďnespressosysteemí op de markt te brengen werkt Bedrocan samen met een Nederlandse private partij, de DC Groep. Die heeft geld voor onderzoek en beheert enkele klinieken. Hun gezamenlijke joint venture, BedroMedical, gaat een klinische test uitvoeren van een ontwerp voor een doseersysteem en toedieningsapparaat.


  Bron: De Groene Amsterdammer, jaargang 135, nummer 40, 6 oktober 2011, p. 18
  God was never on your side..

  #2
  Re: Nespresso cups met wiet: een perfect medicijn

  Da's gewoon voor in de verdamper dan ?
  medicalfacts.nl
  ~ 2011-12 ~ 2012-13 ~ 2017 ~ 2019 ~ 2020 ~ BuitenQweeksels ~

  Comment


   #3
   Re: Nespresso cups met wiet: een perfect medicijn

   Bedromedical BV opent nieuw perspectief voor cannabis als geneesmiddel
   Het gebruik van medicinale cannabis heeft een imagoprobleem. Onterecht, want wetenschappelijk onderzoek toont al jarenlang aan dat cannabis een effectief medicijn is tegen onder andere chronische pijn. Onder patiŽnten is er dan ook behoefte naar dit middel, dat sinds 2003 op recept verkrijgbaar is via de apotheek.
   Wat echter nog niet bestaat is een gestandaardiseerde en medisch geaccepteerde manier van toediening voor cannabis in haar plantaardige vorm. Bedromedical BV is opgericht om dit de komende jaren te ontwikkelen.


   Effectief middel tegen pijn
   Op dit moment zijn wereldwijd meerdere geregistreerde medicijnen beschikbaar waar ťťn of meerdere stoffen uit cannabis in zijn verwerkt. Toediening van cannabis in pure geÔnhaleerde vorm blijkt vaak het meest effectief te zijn.
   Dit wordt onder andere bevestigd in recent onderzoek van de Internationale Associatie voor CannabinoÔden als Medicijn (IACM), gehouden onder bijna 1000 patiŽnten over de hele wereld.

   Gebruiksontwerp gereed
   Bedromedical is een joint venture tussen Bedrocan B.V. en Zorg Innovaties Nederland.
   Teeltbedrijf Bedrocan B.V. is door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport gecontracteerd voor de teelt en productie van medicinale cannabis.
   Bedromedical heeft de eerste ontwerpen van een doseereenheid in combinatie met een geoptimaliseerd toedieningsapparaat (verdamper) al gereed.
   Naar verwachting starten binnen twee jaar de klinische testen op basis waarvan de registratie als medicijn gaat plaatsvinden.
   Ook een placebo cannabis die hiervoor nodig is, is door Bedromedical in ontwikkeling en praktisch klaar voor gebruik.
   Namens DC Groep werkt anesthesioloog Dr. Arthur Hartog, verbonden aan DC Pijncentrum Rotterdam, mee aan de voorbereiding van het benodigde klinisch onderzoek.
   Met behulp van de te ontwikkelen producten kunnen wereldwijd patiŽnten medisch verantwoord gebruikmaken van de werkzaamheid van het kruid cannabis.
   God was never on your side..

   Comment

   Footer Left Ad

   Collapse
   Bezig...
   X