Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Bioloog legt uit hoe marihuana tumorcellen zelfmoord laat plegen

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Bioloog legt uit hoe marihuana tumorcellen zelfmoord laat plegen

  Korting op 420shop
  Het therapeutisch potentieel van cannabis lijkt onbegrensd, en veel verder reikt dan alleen het verlichten van misselijkheid of pijn in de terminaal zieke patient. Christina Sanchez, een moleculair bioloog aan de Compultense Universiteit in Madrid, Spanje, bestudeerd de moleculaire activiteit van cannabinoïden al meer dan 10 jaar.
  Gedurende de tijd dat zij en haar collega’s dit werk doen hebben ze vastgesteld dat tetrahydrocannabinol of THC, het belangrijkste psychoactieve bestanddeel van cannabis, de tumorcellen ‘zelfmoord’ laat plegen terwijl de gezonde cellen met rust worden gelaten.
  Deze verbazingwekkende ontdekking was ietwat onverwacht, omdat Sanchez en haar team aanvankelijk kankercellen in de hersenen bestudeerden met het oog op beter begrijpen hoe zij functioneren. Maar tijdens dat proces had zij opgemerkt dat wanneer blootgesteld aan THC, tumorale cellen niet alleen stopten met vermenigvuldigen en verspreiden maar ook zichzelf vernietigden, zowel in het lab als bij proeven op dieren. Sanchez heeft al een eerdere publicatie gedaan in 1998 over de anti-kanker effecten van THC in de European biochemistry journal FEBS Letters.
  In de vroege jaren 1960, categoriseerde Raphael Mechoulam van de Hebreeuwse Universiteit in Israël de belangrijkste verbinding in marihuana die de psychoactieve effecten produceert die we allemaal kennen,” legde Sanchez uit tijdens een interview met Cannabis Planet. “Na de ontdekking van deze verbinding, genaamd THC, was vrij duidelijk dat deze verbinding een effect moest hebben op de cellen, op ons organisme door een moleculair mechanisme.”

  God was never on your side..

Footer Left Ad

Collapse
Bezig...
X