Documentaire ‘Mediwiet’ in Nederland


Steeds meer mensen nemen het heft in eigen handen en kweken zelf wiet om medicinale olie van te maken. Deze Vice documentaire geeft een beeld van de stand van mediwiet zaken. Gwen Pol duikt o.a. in een Gronings hennepveld, kijkt mee hoe een vader wietolie maakt voor zijn zieke dochter en bezoekt ‘s lands enige legale wietplantage van Bedrocan.
Mediwiet: medicinale cannabis in Nederland

Jongeren lifestyle magazine Vice bericht vaker positief over cannabis, hulde daarvoor. In hun nieuwste 18 minuten durende documentaire ‘Mediwiet’ – die vrijdag in première ging op de site – belichten ze de wereld van medicinale cannabis in Nederland. Verslaggeefster Gwen Pol bezoekt een vader die voor zijn epileptische dochter Maaike zelf olie maakt, iets wat steeds meer patiënten doen. Samen duiken ze in een hennepveld in Groningen om een zak industriële henneptoppen te rippen. Ook gaat ze langs op een bijeenkomst van Wernard ‘apotheek negeren en zelf aan de slag‘ Bruinings Stichting Mediwiet. Ze praat verder met wetenschappelijk cannabis onderzoeker Arno Hazekamp in Leiden en krijgt van dezelfde Arno – ook verbonden aan Bedrocan immers – een rondleiding in de enige legale wietkwekerij van het land:
Kwam dit net tegen en heb het gekeken ondanks ik meer een THC iemand ben toch wel boeiend dit moet ik toegeven.

en ook goed te zien hoe stom we zijn kwa gezondheid zorg in Nederland tegenwoordig en hoe er nog steeds tegenover Cannabis word gedacht.

even kijken deze echt voor iedereen leuk (no shit)

http://www.rollingstoned.nl/19-2-16-...-in-nederland/