Mededeling

Collapse
No announcement yet.

MS: Marijuana beschermt het brein

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  MS: Marijuana beschermt het brein

  Korting op 420shop
  HOE MARIJUANA TEGEN MS HELPT

  Marijuana beschermt het brein. Dat schrijven Amerikaanse neurologen deze week in Proceedings of the National Academy of Sciences naar aanleiding van hun muizenonderzoek. Het zou een extra argument zijn voor het gebruik van marijuana bij MS-patiŽnten.

  Multiple-sclerose of MS is een ziekte waarbij het centraal zenuwstelsel steeds verder achteruit gaat. Patienten leiden aan pijn, spasmen en andere kwalen. Omdat cannabis veel van de klachten weg bleek te nemen, is in 2003 marijuana als geneesmiddel voor deze patienten toegelaten. Dat was een Nederlandse wereldprimeur.

  Amerikaanse onderzoekers laten nu in een artikel in PNAS zien hoe de cannabis het brein beschermt.

  Als er een beschadiging van het brein plaatsvindt, komen daar gifstoffen bij vrij die omringende cellen beschadigen. Cellen die verderop liggen kunnen die schade beperken door cannabisachtige stoffen te produceren, de zogenaamde endocannabinoiden. Die beschermen de hersencellen tegen de vrijgekomen gifstoffen.

  Bij muizen met (een soort van) multiple sclerose is de aanmaak van de cannabisachtige stoffen geblokkeerd. Hierdoor worden de hersenen slecht beschermd tegen gifstoffen, waardoor extra schade ontstaat.

  Onderzoekers denken nu dat bij MS-patienten de cannabis uit marijuana de rol van natuurlijke stoffen uit de hersenen kan overnemen. Het zou verklaren waarom patiŽnten verklaren zoveel baat te hebben van medicinale wiet.

  bron:

  http://www.teleac.nl/radio/index.jsp...13&item=873554
  Last edited by janleuri; 26 April 2009, 21:45.

  #2
  Re: MS: Marijuana beschermt het brein

  Mooi stuk en duidelijk dankje Jan
  God was never on your side..

  Comment


   #3
   Re: MS: Marijuana beschermt het brein

   idd, ik vond het zeer interessant artikel, dit bewijst nog maar eens dat wiet meer is dan enkel een pijnstiller.

   Comment

   Footer Left Ad

   Collapse
   Bezig...
   X