Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Cannabis: van roesmiddel tot medicijn!

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Cannabis: van roesmiddel tot medicijn!

  Korting op 420shop
  Genotmiddel

  De Scythen, een ruitervolk uit de oudheid, waren er dol op. Ze roosterden cannabisvruchten in hun tent en ademden de dampen in. Algauw dansten ze uitgelaten van plezier in het rond. Sinds eeuwen wordt cannabis, ook marihuana of hasjiesj genoemd, gewaardeerd voor zijn verdovende en hallucinogene eigenschappen. Maar de drug heeft meer in zijn mars.

  4000 jaar ervaring

  In 2000 v. Chr. prees de Chinese keizer Shen-Nung cannabis aan als medicijn tegen malaria, reumatische pijnen, verstopping, menstruatieklachten en jicht. Vandaag raden artsen het gebruik ervan aan in welbepaalde gevallen, wanneer klassieke geneesmiddelen niet of onvoldoende helpen.
  Meestal wordt cannabis gerookt, via een pijpje, een waterpijp of met tabak in een joint of vaporizer. Voor medische doeleinden wordt ook cannabisthee gebruikt. Enkele verhalen uit de medische praktijk tonen aan dat de vrucht van de hennepplant een heilzaam effect kan hebben.


  Ronald

  Ronald heeft multiple sclerose (MS). De revalidatiearts raadde hem aan om cannabis te gebruiken. Zijn aanvankelijke scepsis laat hij nu varen. Voor het slapen gaan rookt hij drie pijpjes cannabis, elk met 0,025 g cannabis. ' De spasticiteit en de pijn die erdoor wordt veroorzaakt wordt dragelijker en ik slaap beter' zegt hij. 'En stoned word ik nooit.'
  Verschillende studies tonen aan dat cannabis kan helpen bij MS. In een onderzoek bij 112 MS-patiŽnten verminderde de chronische pijn door cannabisgebruik. Vooral op de spasticiteit van de spieren had het een gunstig effect. Toch zijn artsen niet onverdeeld gelukkig over het gebruik van cannabis bij MS. Er is te weinig onderzoek dat het nut werkelijk bewijst.

  Marijke

  Op haar 34ste kreeg Marijke borstkanker en moest een reeks chemokuren ondergaan. Na de tweede kuur wou ze afhaken omdat de misselijkheid zo erg was. Op aanraden van haar huisarts begint ze dagelijks een kop marihuanathee te drinken. De volgende kuren verlopen zonder de gevreesde misselijkheid.
  Cannabis kan een positieve invloed hebben op klachten veroorzaakt door kanker. Eťn van die effecten is toename van de eetlust wat van belang is om sterk vermagerde patiŽnten er bovenop te helpen. Cannabis bestrijdt ook de misselijkheid. Zeker wanneer andere middelen falen, is dit een welkome verlichting.

  Sofie

  Sofie is 28 en lijdt aan vergevorderde baarmoederhalskanker. Ondanks een hoge dosis pijnstillers heeft ze aanvallen van onduldbare pijn omdat de tumor in de zenuwen van het bekken is doorgegroeid. Dankzij het roken van kleine marihuanasigaretjes wanneer de pijn komt opzetten is er een duidelijke pijnverlichting.
  De werking van cannabis op ernstige zenuwpijnen is uniek. Daarnaast versterkt cannabis het effect van morfineachtige pijnstillers. Hierdoor kan soms met lagere dosissen van deze geneesmiddelen worden volstaan.

  bron:e-gezondheid.

  Grtz
  420Shop, Online Headshop, Seedshop, Cannabis Souvenirs & Lifestyle
  Korting voor leden van Jointjedraaien.nl

  #2
  Re: Cannabis: van roesmiddel tot medicijn!

  Mooi stukje werk Westport!
  "Een dwaas die weet dat hij een dwaas is, is al wijzer dan een dwaas die denkt dat hij wijs is." .

  Medigebruiker

  Comment


   #3
   Re: Cannabis: van roesmiddel tot medicijn!

   Mooie info daar hebben we wat aan
   God was never on your side..

   Comment


    #4
    Re: Cannabis: van roesmiddel tot medicijn!

    Mooie verhalen, zeker die van marijke.
    Want zonder de pijnstillende werken van cannabis had ze wss de chemokuur stopgezet! En was ze nu al overleden aan haar kanker, sterk verhaal.


    Grtz
    420Shop, Online Headshop, Seedshop, Cannabis Souvenirs & Lifestyle
    Korting voor leden van Jointjedraaien.nl

    Comment


     #5
     Re: Cannabis: van roesmiddel tot medicijn!

     Mooi Westport! Leuk om te lezen.. thx!m8

     grtjs

     Comment


      #6
      Re: Cannabis: van roesmiddel tot medicijn!

      bij mij is dit ook medicale gebruik als vervanging van andere gemische troep
      groeten
      WEED JUST DO IT! sinds 1996 beer and smoke!

      Comment


       #7
       Re: Cannabis: van roesmiddel tot medicijn!

       Mooi neergezet Westport. Praktijk voorbeelden maken het toch altijd veel duidelijker.

       Grtz

       Comment

       Footer Left Ad

       Collapse
       Bezig...
       X