Forum Top Ad MOBILE Smallest

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Het oog en Cannabis

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Het oog en Cannabis

  Korting op 420shop
  Glaucoom

  Het effect van marihuana op de oogboldruk werd bij toeval ontdekt toen de politie van Los Angeles samen met oogartsen van de universiteitvan Los Angeles een onderzoek deed naar de pupil grootte als gevolg van het gebruik van marihuana in de hoop hierbij personen die zij van het gebruik van marihuana verdachten te kunnen arresteren.
  Het verschil in pupil grootte (een lichte vernauwing) bleek irrelevant, echter er werd een opvallende verlaging van de oogboldruk vastgesteld.
  Met betrekking tot de therapeutische waarde van marihuana bij glaucoom zijn alle rapporten en onderzoeks resultaten eenduidig en gelijkluidend:
  Marihuana is zowel in dieren experimenteel als bij humaan onderzoek een goede verlager van de oogboldruk met ten opzichte van de gebruikelijke antiglaucoommiddelen, geringe bijwerkingen.
  Uit dieren experimenteel onderzoek blijkt dat marihuana ook als tinctuur lokaal werkt (b.v. oogdruppels), maar dit heeft nog niet tot vervaardiging van voor mensen bruikbare ophthalmologische marihuana druppels geleid.
  Over de wijze van toediening en dosering is men helaas minder eenduidig: sommige claimen effect met 2 keer 20 mg.
  zuivere THC per dag, andere wijzen de pure THC af als minder werkzaam en raden het roken van 2 keer 1/2 gram marihuana per dag aan.
  Dit geeft aan dat men het wel eens is over de werking, maar dat onderzoek naar een eenduidige dosis respons relatie nog een vrome wens is.
  Opvallend is dat veel publikaties t.a.v. de medicinale werking van marihuana datzelfde manco vertonen.
  Alleen onderzoek gedaan met zuivere THC komt hieraan tegemoet, echter het merendeel van de onderzoekers gaat ervan uit dat de farmacologische werking van THC slechts een deel van de gunstige medicinale werking van marihuana verklaart.


  Glaucoom: Gebruik dosering onbekend, waarschijnlijk is 1 kop thee per dag voldoende of 1 tot 2 haaltjes van een marihuanasigaret.

  Wiet thee  Ik kwam dit onder het surfen tegen
  bron:
  http://www.mediwiet.info/indexnl.html
  Last edited by Jointjedraaien; 15 May 2011, 17:42.
  God was never on your side..

  #2
  Re: Het oog en Cannabis

  High Belladonna,

  Mooi neergezet. Duidelijke info.

  Grtz

  Comment


   #3

   Comment


    #4
    Re: Het oog en Cannabis

    Oorspronkelijk geplaatst door belladonna View Post

    andere wijzen de pure THC af als minder werkzaam en raden het roken van 2 keer 1/2 gram marihuana per dag aan.
    Dus 3 gram per dag?
    Is wel wat overdreven denk ik, zoals laatst vermeld in je post lijken een paar trokjes om de zoveel uur eerder aangeraden dan twee keer 1/2 gram per dag.
    -"We learn more by looking for the answer to a question and not finding it, then we do from learning the answer itself."

    Comment


     #5
     Re: Het oog en Cannabis

     Denk ik ook af en toe hijsje en niet overdrijven zo dat je nog wel je dagelijkse dingen kan doen en niet hele dag wappie bent
     God was never on your side..

     Comment

     Bezig...
     X