Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Slaapstoornis en cannabis

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Slaapstoornis en cannabis

  Korting op 420shop
  Slaapstoornissen
  Voldoende slaap is noodzakelijk om overdag goed te kunnen functioneren. Twee of drie korte onderbrekingen per nacht, die je je meestal niet herinnert, is normaal. Wanneer (opnieuw) in slaap vallen een probleem vormt, is er sprake van een slaapstoornis. Slaapstoornissen komen voor bij éénderde van de volwassen bevolking en kunnen het dagelijks functioneren ernstig belemmeren [1].

  Gedurende de normale slaapcyclus worden verschillende slaapstadia doorlopen, namelijk: de inslaapperiode, de lichte slaap, de diepere slaap (REM-slaap) en de diepste slaap. De slaapduur kan over het algemeen variëren van vijf tot tien uur, afhankelijk van de persoon en de leeftijd.

  Slaapmedicatie
  Slaapmiddelen (hypnotica) zijn in staat slaap op te wekken en/of gedurende een bepaalde tijd te onderhouden. Slaapmiddelen zorgen onder andere voor verkorting van de inslaaptijd, verlenging van de slaapduur en vermindering van het aantal wekperioden. Hoe slaapmiddelen precies werken, is niet bekend. Wel weten we dat de meeste slaapmiddelen ook angst onderdrukken, epileptische aanvallen verminderen en de spieren ontspannen.
  We kunnen de slaapmiddelen verdelen in twee groepen: de benzodiazepinen en de overige hypnotica.

  Benzodiazepinen + zolpidem (Stilnoct®) en zopiclon (Imovane®)
  Benzodiazepinen worden tegenwoordig het meest gebruikt. Sommige middelen werken slechts een paar uur, andere werken relatief lang. Omdat er snel gewenning ontstaat, mogen ze niet langer dan 14 dagen achtereenvolgens worden voorgeschreven. Benzodiazepinen geven bijwerkingen als een verminderd reactievermogen, afvlakking van gevoelens, depressie, vermoeidheid, minder zin in seks en duizeligheid. Zolpidem (Stilnoct®) en zopiclon (Imovane®) zijn ‘moderne’ middelen en worden vanwege het overeenkomende effect tot deze groep gerekend.
  Voorbeelden van benzodiazepinen: brotizolam (Lendormin®), diazepam (Stesolid®), flunitrazepam (Rohypnol®), loprazolam (Dormonoct®), lormetazepam (Noctamid®), midazolam (Dormicum®), nitrazepam (Mogadon®), oxazepam (Seresta®) en temazepam (Normison®).


  Overige hypnotica
  Tot de overige hypnotica behoren melatonine (Circadin®) en chloralhydraat. Melatonine is een hormoon dat door het lichaam zelf wordt aangemaakt. Het wekt slaperigheid op en verlaagt de lichaamstemperatuur. Melatonine is ook zonder recept verkrijgbaar en geeft bijwerkingen als hoofdpijn, keelontsteking, rugpijn en een zwak gevoel. Chloralhydraat behoort ook tot deze groep, maar wordt zelden meer meer voorgeschreven vanwege het grote risico op vergiftiging bij overdosering.


  Medicijnen en drugs kunnen elkaars werking versterken of juist verminderen. Als het ene middel het andere middel op deze manier beïnvloedt, spreken we van een wisselwerking of een interactie. Slaapmiddelen hebben verschillende interacties met drugs.
  Soms zijn drugs niet helemaal puur, maar versneden met andere stoffen. Vaak weet je niet met welke stoffen de drugs zijn versneden, dus dit kan gevaarlijk zijn.

  Ook op een indirecte manier kunnen drugs gevolgen hebben voor het effect van medicijnen. Als het gebruik van drugs samengaat met slaaptekort, maaltijden overslaan en het vergeten of niet volgens voorschrift innemen van medicijnen kan dit onverwachte gevolgen hebben.

  Interacties
  Cannabis heeft een dempende werking op het centrale zenuwstelsel. In de hersenen oefenen cannabis en slaapmiddelen een effect uit op hetzelfde gebied. Hierdoor wordt de afbraak van de middelen vertraagd wat een te hoge dosis van het medicijn in het bloed veroorzaakt. Het gevolg hiervan is dat er bijwerkingen zoals oriëntatieproblemen, moeheid en ernstige ademhalingsproblemen kunnen ontstaan. Het kan zelfs leiden tot coma. Op de langere termijn vergroot het de kans op geheugenverlies, tolerantie en afhankelijkheid.

  Verder melden medische bronnen een verminderde werking van slaapmiddelen bij gebruik van tabak. Als cannabis samen met tabak wordt gerookt (joint), kan dit effect optreden.
  Het is niet verstandig tijdens het gebruik van slaapmiddelen cannabis te gebruiken.
  Last edited by monty; 5 August 2009, 09:56.

  #2
  Re: Slaapstoornis en cannabis

  Ik heb een tijdje temazepam gebruikt, daar ging ik van hallucineren. Kan zijn door de combinatie met anti depressiva's die ik kreeg. (citalopram)

  Beide medicijnen vervang ik liever door een jointje. Werkt voor mij beter, zeker als slaapmedicatie.

  Heb het ook een tijdje samen gebruikt toen de medicatie niet aansloeg, en dubbele dosering enzo, maar ik kon altijd pas slapen als ik dat ene jointje had gerookt.

  Comment


   #3
   Re: Slaapstoornis en cannabis

   Werkt bij mij ook prima als slaapmiddel,alle pammetjes de vuilnisbak in!
   Zoals ik hoor zal het ook op proef als anti-depressiva gegeven worden,
   Ben benieuwd,ga het proberen,heb alle zooi inmiddels(na 7!!!! verschillende anti-depressiva in 2 jaar)de vuilnisbak in gemikt..
   Tnx weer monty voor de info.

   Grts
   Daniella
   Geef een lach elke dag,je zal er vaak een voor terugkrijgen.

   Misty's ABC

   Comment


    #4
    Re: Slaapstoornis en cannabis

    Zelf heb ik al een ritme van 23 jaar lang van opstaan om 5.30 uur.
    Als je om middernacht nog niet de slaap kunt vatten, krijg je in de loop van de week problemen. Een biertje meer kan helpen, maar kom je jezelf weer tegen..

    Mijn ervaring van een jointje in het voorportaal van de nacht; een goede nachtrust.
    Pammetjes heb ik ook al 2 jaar geprobeerd voor een bepaalde periode, met name tijdens de winter, en ben er niet zo weg van.
    Slapen tijdens de dag, suf, je bent toch "ziek" thuis btw dus geen werkstress, met als gevolg 's nachts een beroerde nacht en volgende morgen weer brak.
    Dus als slaapmiddel een goed medicijn, mijn nederige mening dus.. beter als die pillen!

    vale.
    Stultus es, qui facta infecta facere verbis postulus.


    sigpic

    FAQ links over kweken    Never give in — never, never, never, never, in nothing great or small, large or petty, never give in except to convictions of honour and good sense.
    W.L.S. Churchill    Comment


     #5
     Re: Slaapstoornis en cannabis

     Ik heb net als Daggeroth ook een tijdje temazepam gebruikt, waanbeelden kreeg ik er niet van, maar ik werd wel heel melig en kreeg een dood gevoel in mijn benen.
     Ik ben ermee gestopt als slaapmiddel vanwege de gewenning die zeer snel optreedt.

     Comment


      #6
      Re: Slaapstoornis en cannabis

      ik heb vandaag van de dokter een recept voor mediwiet gekregen voor mijn slaapproblemen.
      ik slaap al mijn hele leven heel slecht. ik heb ook al die troep die de dokter mij had voorschreven al geprobeerd, maar dat werkte vaak maar voor een poosje of helemaal niet.
      vandaag was ik maar gewoon naar de dokter gegaan met mijn idee, ik rook zelf zoiezo altijd al een jointje voor het slapen gaan, maar heb het idee dat ik toch meer behoefte heb aan wat betere kwaliteit.
      de dokter was het eigenlijk niet echt met me eens. ik had het idee dat hij me niet echt serieus nam.
      toch heeft hij mij een recept meegegeven.
      Mijn slaapprobleem komt vooral door mijn adhd, ik denk veel te veel waardoor mijn hersenen snachts niet op "stand by" willen als ik moet gaan slapen. meestal slaap ik pas rond 3 uur en soms later.

      van de mediwiet ga ik thee zetten. Dat is niet hoe ik normaal mijn wiet consumeer, maar omdat er bij roken een heleboel verloren gaat vind ik het zonde om het in een jointje te stoppen.
      Binnenkort maar eventjes kijken of het me bevalt, en ik post nog wel een keer een berichtje om te laten weten wat mijn ervaringen zijn.

      Grts,
      Radicalsmoker.
      Last edited by radicalsmoker; 11 January 2011, 18:12. Reden: te veel "ik"
      "Zal ik dan nog maar een joint draaien?"

      Comment


       #7
       Re: Slaapstoornis en cannabis

       Bronnotatie zou altijd handig zijn bij zo'n artikels

       Comment


        #8
        Re: Slaapstoornis en cannabis

        woon je in nederland of in belgië radicalsmoker??

        Comment


         #9
         Re: Slaapstoornis en cannabis

         Pammetjes zijn ouderwetse uitschakelaars. Beter van afblijven.

         Fluoxetine, fluvoxetine of trazodonhydrochloride zijn ook niet fijn, maar laten je geen dagdelen (of meer) vergeten.
         Vooral de laatste geeft goede nachtrust, zonder te versuffen.

         Grtz, HJM
         http://www.youtube.com/watch?v=zCvSc2b8CWc

         Comment


          #10
          Re: Slaapstoornis en cannabis

          van de mediwiet ga ik thee zetten. Dat is niet hoe ik normaal mijn wiet consumeer, maar omdat er bij roken een heleboel verloren gaat vind ik het zonde om het in een jointje te stoppen.
          Binnenkort maar eventjes kijken of het me bevalt, en ik post nog wel een keer een berichtje om te laten weten wat mijn ervaringen zijn.
          Thee zetten is nu ook alweer niet de aller effectiefste manier om de thc ban je plant te extraheren en te consumeren. Eens nagedacht over een verdamper¿

          Comment


           #11
           Re: Slaapstoornis en cannabis

           Hoi

           ik heb ook adhd en dus de zeer herkenbare slaap problemen en geen rust in hooft.
           Tof dat je medicinale cannabis mag gaan proberen en vind slim dat je het via thee wil gaan gebruiken
           zo gebruik je juist alle stoffen die je nodig hebt vergeet niet er een klein klontje boter of melk bij te doen.
           De medicinale cannabis werk juist heel goed op de thee manier.
           Zou je hier en verslagje van willen maken van hoe je het ervaar die thee en of je kan slapen en of je dromen hebt?
           Ik voelde me altijd schuldig bij de gedachte moet ik nu ook al aan de medicinale cannabis het is toch niet zo erg met me maar als ik nu zo jou verhaal lees
           dan ga ik er toch ook aan denken , het blowen/verdampen doe ik al maar voor het slapen en eten zou het wel fijn zijn als ik beste cannabis daar voor zou hebben.

           Groetjes Bella
           God was never on your side..

           Comment


            #12
            Re: Slaapstoornis en cannabis

            Oorspronkelijk geplaatst door Toothpick View Post
            woon je in nederland of in belgië radicalsmoker??
            ik woon in nederland.

            Oorspronkelijk geplaatst door monty View Post
            Thee zetten is nu ook alweer niet de aller effectiefste manier om de thc ban je plant te extraheren en te consumeren. Eens nagedacht over een verdamper¿
            ik had daar ook al over na gedacht, maar ik kan niet te veel geld uitgeven, en ik weet niet of ik een dure verdamper nodig heb of dat ik gewoon een goedkope kan kopen, ik heb al wel wat webshops bekeken voor vaporizors.
            mijn dokter heeft mij weinig informatie gegeven omdat hij het er eigenlijk niet mee eens was. ik moest zelf met een idee komen om het in te nemen.
            toen heeft hij 1 gram per liter voorgeschreven, elke avond een kopje. Hij heeft er niet bij gezegt welke soort, maar ik hoop dat ze me daar bij de apotheek mee kunnen helpen.

            Grtz
            Radicalsmoker
            "Zal ik dan nog maar een joint draaien?"

            Comment


             #13
             Re: Slaapstoornis en cannabis

             1Gram perliter is goed ben benieuwd maar je zal bij de apotheek toch ook moeten betalen voor je cannabis.
             Kan je is laten weten hoeveel je moest betalen?

             gr Bella
             God was never on your side..

             Comment


              #14
              Re: Slaapstoornis en cannabis

              hallo,

              ik kom net terug van de apotheek, ik heb 5 gram bedrocan meegekregen. het word niet door mijn zorgverzekering vergoed dus vandaar dat het me 49,67 euro heeft gekost.
              ik ben wel van plan om te zoeken naar een zorgverzekering die het wel vergoed, waarschijnlijk kost me zo'n verzekering dan ook weer extra en maakt het weinig verschil.
              als deze soort werkt lijkt het me ook wel wat om een soortgelijke plant te gaan verbouwen. en als dat dan ook werkt hoef ik er ook niks meer voor te betalen.
              ik heb voor mijn werkstuk over mediwiet ook foto's gemaakt. niet super interresant, maar ik wou ze toch nog even delen.

              bedrocan.jpgDSCF0732.jpg

              Grtz
              Radicalsmoker
              "Zal ik dan nog maar een joint draaien?"

              Comment


               #15
               Re: Slaapstoornis en cannabis

               O leuk plats je je werkstuk ook hier ?
               groetjes bella
               God was never on your side..

               Comment

               Footer Left Ad

               Collapse
               Bezig...
               X