Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Ziekte kosten aftrekken van belasting

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Ziekte kosten aftrekken van belasting

  Korting op 420shop
  Tegemoetkoming ziektekosten van UWV voor arbeidsongeschikten

  13 augustus 2009 Vanaf 1 januari 2009 is het niet meer mogelijk om buitengewone uitgaven voor ziektekosten af te trekken van de belasting. Voortaan krijgen chronisch zieken en gehandicapten elk jaar automatisch een tegemoetkoming voor extra kosten.
  Met de aftrekpost Ďbuitengewone uitgavení konden ook de kosten voor bijvoorbeeld een bril, de tandarts of de apotheek van de belasting worden afgetrokken. Dat werd veel gedaan door mensen die niet chronisch ziek of gehandicapt waren. Van de chronisch zieken en gehandicapten, voor wie deze aftrekmogelijkheid eigenlijk was bedoeld, maakte maar ongeveer de helft er gebruik van.
  De nieuwe regeling is alleen voor chronisch zieken en gehandicapten. Hij bestaat uit een specifieke tegemoetkoming, een korting op de eigen bijdrage en een beperkte mogelijkheid voor belastingaftrek. Daarnaast is er een jaarlijkse tegemoetkoming van UWV voor mensen die 35% of meer arbeidsongeschikt zijn en recht op een arbeidsongeschiktheidsuitkering hebben. Deze tegemoetkoming komt in de plaats van het arbeidsongeschiktenforfait in de belastingaangifte.
  Wie krijgt de extra tegemoetkoming?
  Om de extra tegemoetkoming te krijgen, moet u voldoen aan 3 voorwaarden:
  U bent ten minste 35% arbeidsongeschikt;

  U heeft 1 juli 2009 recht op een arbeidsongeschiktheidsuitkering van UWV. Het maakt niet uit of u een WAO-, WIA- (WGA- en IVA-), Wajong- of WAZ-uitkering heeft.

  U bent AWBZ verzekerd. Iedereen die in Nederland woont of werkt, is hier automatisch voor verzekerd.

  Voldoet u niet aan deze voorwaarden, dan krijgt u geen tegemoetkoming van UWV.
  Hoe ontvangt u de tegemoetkoming?
  U hoeft niets te doen om de extra tegemoetkoming te krijgen. De tegemoetkoming bedraagt dit jaar Ä 350 netto en wordt automatisch aan u overgemaakt in september 2009. U ontvangt hierover in september een brief van UWV.
  Ontvangt u uw arbeidsongeschiktheidsuitkering via uw werkgever?
  Als uw arbeidsongeschiktheidsuitkering altijd via uw werkgever wordt overgemaakt, wordt ook de extra tegemoetkoming via uw werkgever uitbetaald. In dat geval wordt uw werkgever hierover ook geÔnformeerd.
  Meer informatie vindt u op Veranderingen in de zorg 2009. Met vragen over de extra tegemoetkoming kunt u bellen met UWV Telefoon Werknemers via 0900 - 92 94. Vragen over belastingaftrek kunt u stellen bij de BelastingTelefoon 0800 Ė 05 43.
  God was never on your side..

  #2
  Re: Ziekte kosten aftrekken van belasting

  DEN HAAG -

  Medicinale cannabis, gekweekt om pijn bij zieken te bestrijden, moet standaard worden vergoed en worden opgenomen in het basispakket. Daarnaast moeten meer soorten wiet legaal gekweekt en via de apotheek worden verstrekt. Dat stelt D66 in een nota die later in de Tweede Kamer zal worden behandeld.


  Nu vergoeden zorgverzekeraars de wiet niet of slechts gedeeltelijk. Dit zorgt voor financiŽle problemen bij patiŽnten die vaak door hun chronische ziekte van een WAO-uitkering moeten rondkomen, aldus de sociaalliberalen. PatiŽnten met MS, ruggenmergschade, pijn en misselijkheid bij kanker of hiv, neurologische pijnen, het syndroom van Gilles de La Tourette, vormen van Alzheimer en reuma kunnen baat hebben bij medicinale cannabis. De wiet geneest weliswaar niet maar verlicht hun symptomen. Het spul bestrijdt pijn, gaat misselijkheid tegen en wekt de eetlust weer op waardoor gewichtsverlies wordt voorkomen. (GPD)


  Grtz

  Comment


   #3
   Re: Ziekte kosten aftrekken van belasting

   kijk we gaan dus allemaal massaal D66 stemmen !


   hahahahah NO WAY , maar hoop wel dat het er doorheen komt

   Comment


    #4
    Re: Ziekte kosten aftrekken van belasting

    Toch een mooi stukje tekst, die laatste alinea van Bobo.

    Ik hoop ook dat het erdoor komt.
    [B][URL="https://420shop.nl"][COLOR=#008000][B]420Shop.NL: uw head- & seedshop!

    Comment


     #5
     Re: Ziekte kosten aftrekken van belasting

     Leuk nieuws in deze tijden ,misschien een gedacht voor de belgische politiek
     Stay calm. Everything is going to be okay. There will be marijuana giveaways

     Comment


      #6
      Re: Ziekte kosten aftrekken van belasting

      Ik heb het ook mogen ontvangen, had het liever van de belastingdienst gehad, vlak voor de zomer..
      recht is recht. krom is krom.

      Comment


       #7
       Re: Ziekte kosten aftrekken van belasting

       Ik heb dit ook ontvangen en moet zeggen dat ik er niet helemaal happy mee ben... via de BD kreeg ik ong 540 euro per jaar trug...
       sigpic
       Kruimel um, draai um, steek um op en paas um door.

       Comment


        #8
        Re: Ziekte kosten aftrekken van belasting

        Nou je het zegt ja. Heb heb meerdere aftrekposten,maar er zit ook zo'n verschil in tussen '07 en 08. Ze verzinnen ieder keer wat nieuws blijkbaar.
        recht is recht. krom is krom.

        Comment


         #9
         Re: Ziekte kosten aftrekken van belasting

         Er is een groot verschil in de persoonsgebonden aftrek in de jaren 2007 en 2008. Met ingang van het jaar 2008 zijn bepaalde kosten niet meer aftrekbaar, zoals de basis premie van de zorgverzekeraar en brillen. Er zijn nog wel (deels forfaitaire) kosten die aftrekbaar zijn. Omdat een groot aantal posten zijn geschrapt is de franchise (een percentage van het verzamel inkomen, dat op de kosten in mindering moet worden gebracht) verlaagd.

         Xtreme

         Comment

         Footer Left Ad

         Collapse
         Bezig...
         X