Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Cannabis als kalmeer middel

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Cannabis als kalmeer middel

  Korting op 420shop
  Australische kinderen krijgen cannabis als kalmeringsmiddel


  Ouders in de buurt van Sydney gebruiken een opmerkelijke methode om hun kinderen kalm te houden. Ze geven hun oogappels gewoon wat cannabis.

  Hoge werkloosheid
  Volgens werkers van de Ted Noffs Foundation is het gewoon een trend geworden. "We zien steeds meer ouders die hun kinderen cannabis laten roken om ze kalm te houden of in slaap te krijgen", zegt klinisch psycholoog Michael Kirton. "Onze werkers merken dat deze praktijk steeds vaker toegepast wordt om het leven van de ouders makkelijker te maken". Hij geeft ook een sociaal-economische verklaring voor de trend. Mount Druitt en de omliggende voorsteden van Sydney hebben te kampen met werkloosheidscijfers die oplopen tot twintig procent. "Kinderen worden er groot in families waarvan de gezinsleden al gedurende drie vier generaties werkloos zijn en voor hen is druggebruik een doodnormale zaak geworden."

  Problematische thuissituaties
  Intussen heeft de Ted Noffs Foundation een programma opgestart voor jonge verslaafden tussen 14 en 18. Maar ook jongere kinderen zoeken een vorm van begeleiding. Ze zijn vaak niet ouder dan twaalf. "Die kinderen zijn echt verslaafd aan drugs en alcohol", aldus Mark Ferry. "Om in die mate al verslaafd te zijn aan cannabis moet je al roken vanaf de leeftijd van acht of negen." De kinderen hebben ook meestal af te rekenen met extra problemen. "Ze hebben vaak al een lijdensweg afgelegd voor ze hulp zoeken. Sommige kinderen werden ook seksueel misbruikt of komen uit gezinnen waarvan een van de ouders in de gevangenis zit." Toch neemt ook het aantal kinderen dat uit gegoede families komt en hulp zoekt toe. Ze krijgen allemaal een nauwgezet actieplan mee dat hen door de dag moet helpen en ze krijgen ook een opleiding met uitzicht op een baan. De eerste resultaten van het programma zijn hoopvol. Na drie maanden is er al een duidelijke daling merkbaar van het drug- en alcoholgebruik. Het programma loopt ook Randwick, Dubbo, Coffs Harbour en Canberra. (hlnsydney)
  God was never on your side..

Footer Left Ad

Collapse
Bezig...
X