Forum Top Ad MOBILE Smallest

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Vaporizer: kunst- of hulpmiddel

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Vaporizer: kunst- of hulpmiddel

  Korting op 420shop
  Kunst- en hulpmiddelen zijn onder bepaalde voorwaarden aftrekbaar als ziektekosten. Daaronder vallen onder meer mama-prothesen, incontinentieluiers e.d. De wetgever heeft geen limitatieve opsomming gegeven en heeft aan de rechtspraak overgelaten om te bepalen wat een kunst- of hulpmiddel is. Komen we toe aan de vraag: is een vaporizer een kunst- of hulpmiddel? Het antwoord op deze vraag is niet terug te vinden in de jurisprudentie omdat die vraag kennelijk nooit is voorgelegd aan de belastingrechter.
  Ik denk dat een vaporizer voor een medi-wiet gebruiker een kunst- of hulpmiddel is op grond van het volgende argument: de vaporizer is voor de medi-wietgebruikers een attribuut om hun medicijn op de minst schadelijke manier tot zich te nemen.
  In deze zienswijze is de vaporizer onder voorwaarden aftrekbaar. Komen we toe aan de volgende vraag: er zijn vapo's van 50 euro en vapo's van 450 euro. Beiden hebben dezelfde functionaliteit. Stel, je voert een vapo op van 450 euro en de belastingdienst zegt met een vapo van 50 euro kun je ook je medicijn toedienen, dus ik sta maar een aftrekpost van 50 euro toe. Bij buitengewone lasten heeft de belastingdienst geen toetsingsrecht of de uitgaven binnen de grenzen der redelijkheid zijn gedaan. Als je bijvoorbeeld een "all on four" boven- en onderprothese neemt ben je ongeveer 20000 euro kwijt, terwijl een gewoon kunstgebit slechts 500 euro kost, dan mag de belastingdienst niet stellen je neemt een dure prothese, terwijl er een goedkoper alternatief is met dezelfde functionaliteit. Kortom: de belastingdienst heeft geen toetsingsrecht van de kwaliteit van je medische behandeling en/of de daarmee samenhangende hoogte van de kosten. Als de vraag of een vapo een kunst- of hulpmiddel is bevestigend wordt beantwoord dan is de kous gewoon af.
  Lex fiscalis illustra nos (de belastingwet zal ons verlichten)

  Xtreme
  Last edited by Xtreme; 12 November 2009, 16:50.
Bezig...
X