Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Valeriaan

Collapse
X
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

 • Valeriaan

  Korting op 420shop
  Voor mensen met slaapproblemen:

  Zelf gebruik ik het ook, in combinatie met Melatonine. Wat echter geen kruid is maar een lichaamseigen stof die in de hersenen wordt aangemaakt.Mij helpt het in combi met cannabis om in elk geval de nachten een paar uur te rekken. Ik haal het bij de kruidvat onder de naam nachtrust Extra.


  Inleiding
  Het plantengeslacht Valeriana kent meer dan tweehonderd soorten. De meest gebruikte is de echte valeriaan of Valeriana officinalis. Het extract van de valeriaanplant dat voor medicinale doeleinden wordt gebruikt, wordt gewonnen uit de wortelstok (het deel van de stengel dat onder de grond zit) en de wortel.


  Eigenschappen en werking
  Valeriaan wordt al lang in de geneeskunde gebruikt. Waarschijnlijk schreven artsen in het oude Griekenland het reeds voor tegen diverse kwalen, waaronder spijsverteringstoornissen. Pas in de achttiende eeuw werd de kalmerende en spierontspannende werking van valeriaan ontdekt. Toen werd het voorgeschreven bij hypochondrie, hysterie, slapeloosheid, prikkelbaarheid, reuma, migraine, maag- en buikkrampen.
  Valeriaan staat bekend om zijn ontspannende werking en wordt vandaag de dag aanbevolen als veilig en mild slaapmiddel. Een voordeel van valeriaan is dat er geen sprake is van moeheid bij het wakker worden, wat bij andere slaapmiddelen wel het geval is. Behalve tegen slapeloosheid wordt valeriaan gebruikt bij neurologische aandoeningen die te maken hebben met angst, spanning en stress.

  De heilzame werking van valeriaan bij dergelijke aandoeningen is weliswaar goed gedocumenteerd, maar wat precies de actieve bestanddelen ervan zijn en hoe het eigenlijk werkt, is nog niet bekend.  Gebruik
  Voor wie moeite heeft met inslapen, maar liever geen gewoon slaapmiddel wil gebruiken, kan valeriaan een geschikt alternatief zijn. Daarnaast helpt valeriaan tegen spanningshoofdpijn, zenuwpijn, angstaanvallen en menstruatiepijn.


  Preparaten
  Valeriaan is verkrijgbaar in vele verschillende vormen, zoals tabletten, dragees, tinctuur en capsules met gereguleerde afgifte. Daarnaast kan van het gedroogde kruid thee worden gezet. Een percentage valeriaanzuur van 0,8 is een kwaliteitsindicatie. Het percentage valeriaanzuur moet op het etiket staan.

  Valeriaan is ook te combineren met andere middelen op kruidenbasis die worden ingenomen om hun kalmerend effect (zoals kawa, citroenmelisse en hop).  Benodigde hoeveelheid
  Het lichaam heeft geen valeriaan nodig, dus is er ook geen aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. De dosering hangt af van de instructies die op de verpakking staan. Neem nooit meer dan de aangegeven dosis.

  Normaal gesproken bestaat een dosis bijvoorbeeld uit drie of meer keer per dag:


  thee gezet van 2-3 gram gedroogde kruiden
  1/4 theelepel tinctuur.
  Bent u niet zeker van de dosering, aarzel dan niet de apotheek of arts te raadplegen. Als u valeriaan gebruikt om in slaap te vallen, moet u het een half tot een heel uur van tevoren innemen.
  "Een dwaas die weet dat hij een dwaas is, is al wijzer dan een dwaas die denkt dat hij wijs is." .

  Medigebruiker

 • #2
  Re: Valeriaan

  Hmm kunne we dat ook in onze eigen tuin gaan kweken Kim
  sigpic
  God was never on your side..


  Comment


  • #3
   Re: Valeriaan

   Valeriaan groeit langs sloten, plassen en vaarten in hel wild en ook in droge rotsachtige bergstreken. Ofschoon er diverse soorten als sierplanten gekweekt worden en de kleine soort een uitstekende rotsplant is, bezit alleen Valeriaan officinalis geneeskrachtige eigenschappen. Valeriaan neemt genoegen met iedere grondsoort, mits deze niet te zwaar is voor de plant om er stevige wortels in te ontwikkelen.

   Een middelmatig vochtige tot natte omgeving voldoet het beste en zelfs onbeschutte plaatsen komen in aanmerking. Vermeerdering kan geschieden door zaad of door wortel-deling. De kiemkracht van het zaad is in de meeste gevallen hooguit 50%. Omdat de zaden langzaam ontkiemen, doet u er goed aan om het te markeren met een stokje of zo iets.

   De zaden hoeven alleen maar voorzichtig aangedrukt te worden maar hebben verder geen bedekking nodig, omdat ze in het licht ontkiemen. De onderlinge afstand tussen de planten moet minstens 30 cm bedragen, zodat de plant zich volledig kan ontwikkelen. De afstand tussen de rijen moet 60-100 cm bedragen. Het komt de wortelstokken ten goede, als de bloem- kronen tijdens hun groei worden afgeplukt, maar veel jonge planten bloeien het eerste jaar niet.

   Grtz Monty,

   en toen was het licht en god zag ons dagelijks loon en weende bitter
   Last edited by monty; 18th May 2009, 22:02.

   Comment


   • #4
    Re: Valeriaan

    hey dat zou goe zijn tegen mn slaapprobleem heb je daar een foto van want ik weet niet hoe dat eruit ziet.Laat me weten aub
    grtz keep up the good work

    Comment


    • #5
     Re: Valeriaan

     Heb je Melatonine als eens geprobeert Weedeveryday? Zo te kopen bij de drogist.
     "Een dwaas die weet dat hij een dwaas is, is al wijzer dan een dwaas die denkt dat hij wijs is." .

     Medigebruiker

     Comment


     • #6
      Re: Valeriaan

      dit vertellen ze erover op www.apotheek.nl


      Valeriaan
      De werkzame stof in Valeriaan is valeriaan.


      Valeriaan heeft een licht rustgevende werking. De samenstelling en werking van de beschikbare producten wisselt sterk en is onder andere ook afhankelijk van de vorm waarin het beschikbaar is (bijvoorbeeld als druppelvloeistof, als thee of als dragees).

      Het wordt gebruikt bij lichte vormen van nervositeit en spanning.      Angstgevoelens en gespannenheid

      Valeriaan werkt in lichte mate kalmerend als u angstig of gespannen bent. Hierdoor verminderen ook de lichamelijke klachten, zoals hartkloppingen, buikpijn, trillen en transpireren, die vaak met angst en spanning gepaard gaan.

      Valeriaan is een tijdelijke hulp bij deze verschijnselen. Het lost de oorzaak van uw gespannenheid echter niet op.

      Effect
      De werking begint binnen een half uur en houdt ongeveer vier uur aan.

      Klik voor meer informatie over medicijnen bij angstgevoelens en gespannenheid.

      Slapeloosheid

      Valeriaan heeft een licht rustgevende werking en bevordert zo dat u in slaap valt. De werking begint binnen een half uur en houdt ongeveer vier uur aan.

      Klik voor meer informatie over medicijnen bij slapeloosheid

      2 Bijwerkingen Uitleg frequenties:

      Regelmatig : bij meer dan 30 op de 100 mensen
      Soms : bij 10 tot 30 op de 100 mensen
      Zelden : bij 1 tot 10 op de 100 mensen
      Zeer zelden : bij minder dan 1 op de 100 mensen

      Venster sluiten

      Op welke bijwerkingen moet ik letten?
      In het algemeen wordt dit middel goed verdragen. Van valeriaan zijn geen bijwerkingen bekend.

      De meeste kruidenmiddelen met valeriaan zijn niet officieel geregistreerd, zoals andere geneesmiddelen. Dit betekent dat de overheid geen eisen heeft kunnen stellen aan de hoeveelheid en het type onderzoek dat naar de bijwerkingen is gedaan. Vooral bijwerkingen die op de lange termijn zouden kunnen optreden, zijn niet bekend.

      Raadpleeg uw arts als u bijwerkingen ervaart, waar u zich zorgen over maakt.

      3 Hoe, wanneer en hoe lang?
      Hoe moet ik dit medicijn gebruiken?
      Kijk voor de juiste dosering in de bijsluiter of op de verpakking.

      Hoe?
      Volg de aanwijzingen in de bijsluiter of op de verpakking.

      4 Dosis vergeten?
      Wat moet ik doen als ik een dosis ben vergeten?
      Heeft u het middel nog nodig, neem de dosis dan alsnog in. Neem een eventuele volgende dosis minstens vier uur later.

      5 Autorijden, alcohol, voeding
      Als ik dit medicijn gebruik, mag ik dan...
      autorijden, alcohol drinken en alles eten?
      Bij dit middel zijn hiervoor geen beperkingen.

      6 Wisselwerking
      Heeft dit medicijn een wisselwerking met andere medicijnen?
      Er zijn van dit middel geen belangrijke wisselwerkingen bekend.

      7 Zwangerschap en borstvoeding
      Kan ik dit medicijn gebruiken als ik zwanger ben, wil worden of borstvoeding geef?
      U kunt dit middel veilig gebruiken.Het wordt al jarenlang gebruikt door zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven, zonder nadelige gevolgen voor het kind.

      8 Stoppen
      Kan ik zomaar met dit medicijn stoppen?
      Gebruikt u dit middel gedurende verschillende maanden in een hoge dosering? Dan heeft u kans op ontwenningsverschijnselen als u stopt. Stop daarom geleidelijk als u dit middel gedurende meerdere maanden heeft gebruikt.

      9 Hoe te verkrijgen
      Recept nodig en welke toedieningsvormen?
      Valeriaan is al eeuwenlang in gebruik als kruidenmiddel. Het wordt bereid uit de wortels van de Valeriaanplant.
      Het is onder andere verkrijgbaar in capsules, dragees, tabletten, tinctuur, druppels en kruidenthee.

      Valeriaan is onder andere aanwezig in Arkocaps Valeriaan dragees, Bakanasan Valeriaan/Hop, Best Choice Vitamine B + Valeriaan tabletten, Bional Nervovit Valeriaan Extract, Dansk Hypericum & Valeriaan, Elusan Valeriaan Capsule, Hypericum + Valeriaan tablet, Kneipp Kruidenbadolie Hop/Valeriaan, Kneipp Kruidendragee Valeriaan, Nage Valeriaan Simplex, Nutrifixx Valeriaan, Nutra Valeriaan, Phytocaps Valeriaan, Plantival, Sundown Valeriaan, Tendo Valeriaantinctuur, Tinctura Valerianae, Toppharm Hop/Valeriaan, Valdispert dragee, Vitelle valeriaan capsule, Vogel Valeriaan Oer.

      Comment


      • #7
       Re: Valeriaan

       Valeriaan, Valeriana officinalis, is een hoog kruid met een holle stengel, geveerde bladeren en violet-witte bloemen. Het komt voor in grote delen van Europa en in gematigd AziŽ. Reeds in de vroege geschiedenis was het kruid een beproefd rustgevend middel. Valeriaan stond in het hoge noorden in hoge eer. Hij zou de Noorse god Balder gewijd zijn (baldriaan), maar volgens andere lezingen werd hij naar de arts Plinius Valerianus genoemd of zou de naam afgeleid zijn van het latijnse valere, wat gezond zijn betekent. Al in de 4-5e eeuw voor Christus werd Valeriaan intensief als geneeskrachtig kruid gebruikt. In de 16e eeuw werd het echter nog hoofdzakelijk als parfum gebruikt.
       De wortels van de plant hebben evenals die van
       Jatamansi een merkwaardig sterke aantrekkingskracht op katten en worden wel in kattenspeelgoed verwerkt. Door heksen werd Valeriaan daarom ook wel Kattenkruid genoemd.
       De etherische olie,
       Oleum valeriana, wordt uit de wortel gedestilleerd en heeft een zoete modderige geur.
       Valeriaan essentiŽle olie wordt in de aromatherapie o.a. gebruikt bij; spanningen, nerveuze slapeloosheid, angst, krampen, nervositeit, stress, duizeligheid, hoesten, nerveuze overgangsklachten. psychisch: Valeriaanolie brengt een mens weer in contact met de aarde onder zijn voeten. Werkt zeer kalmerend bij spanningen en schenkt rust bij mentale problemen. Deze olie ontspant de zenuwen maar mag niet te lang achter elkaar gebruikt worden omdat snel een gewenning ontstaat.contra-indicatie: matig gebruiken, kan overgevoeligheid veroorzaken. bij gebruik gedurende een langere periode kan de rustgevende werking in het tegendeel omslaan.Valeriaanolie kan goed gecombineerd worden met Patchouli, Den, Ceder, Mandarijn, Rozemarijn, Lavendel, Sinaasappel, Pompelmoes en Pomerans. Om kans op gewenning te verhinderen mengen met Melisse, Bergamot, Lavendel, Scharlei, Sandelhout, Venkel of Galbanum en regelmatig combineren met een andere olie. U ontvangt van ons bij iedere etherische olie een uitgebreide beschrijving, hier een paar voorbeelden: nervositeit; 7 druppels Valeriaan en 3 druppels Lavendel mengen met een beetje melk, room of een lepeltje honing. Dit toevoegen aan een warm bad en 20 minuten baden. nerveuze stoornissen; 10 druppels Valeriaan en 6 druppels Pomerans mengen met 50 ml. Amandel-olie. Hiermee het gehele lichaam licht masseren. verdampen: 6-10 druppels Valeriaan in de aromalamp geven rust bij stress en slapeloosheid. verdampen: in de slaapkamer, 6 druppels Valeriaan en 4 druppels Pomerans zorgen voor een goede nachtrust.

       Comment

       Footer Left Ad

       Collapse
       Bezig...
       X