Voor een zoet begin van het nieuwe jaar volgen hieronder twee recepten voor het bereiden van geestverruimende candy: Hashopjes en wietboterbabbelaars.
Hashhopjes
Volgens het scheppingsverhaal van de Hopjes-Indianen was er in den beginne: de hash en vervolgens het hopje. Daar is het allemaal mee begonnen en hopelijk nog lang niet geeindigd.
Benodigdheden
Recept 1
1 hoopje hash/pollen, (½ gram p.p.)
1 hoopje suiker, (4 kopjes)
1 hoopje melasse, (2 kopjes stroop)
Bereiding
Verkruimel de hash (beetje opwarmen) boven een kopje en doe er een klein beetje water door, zodat je een papje krijgt. Roer ditr door de melasse en de suiker en verwarm dit zachtjes (goed roeren om verbranding te voorkomen) op ‘t vuur. Even laten pruttelen en dan op een met boter ingevet bordje of schaal gieten (plat en glad). Af laten koelen en in stukjes snijden.
Recept 2
Wietboterbabbelaars
De Babeloniers, beroemd&berucht om hun babbelaars die zij vanwegwe de ballorige en baldadige babbelwerking die ervan uit ging, kenden het geheim van de wietboter en de boterbabbelaar.
Benodigdheden
1/2 gram wiet p.p.
160 gram roomboter
4 kopjes suiker
2 zakjes vanillesuiker
Bereiding Verkruimel de wiet boven een pannetje zacht gesmolten boter. Doe in een ander pannetje de suiker en de vanillesuiker en een scheutje water of melk. Zet dit op het vuur en roer constant met een houten lepel over de bodem. Als het gaat pruttelen roer je de wietboter erdoor, nog eventjes verwarmen. Vet een bord of schaal in met boter en giet de babbelaarmassa hierop uit. Af laten koelen en in vier kantjes snijden.
grtz

Hashhopjes
Volgens het scheppingsverhaal van de Hopjes-Indianen was er in den beginne: de hash en vervolgens het hopje. Daar is het allemaal mee begonnen en hopelijk nog lang niet geeindigd.
Benodigdheden
Recept 1
1 hoopje hash/pollen, (½ gram p.p.)
1 hoopje suiker, (4 kopjes)
1 hoopje melasse, (2 kopjes stroop)
Bereiding
Verkruimel de hash (beetje opwarmen) boven een kopje en doe er een klein beetje water door, zodat je een papje krijgt. Roer ditr door de melasse en de suiker en verwarm dit zachtjes (goed roeren om verbranding te voorkomen) op ‘t vuur. Even laten pruttelen en dan op een met boter ingevet bordje of schaal gieten (plat en glad). Af laten koelen en in stukjes snijden.
Recept 2
Wietboterbabbelaars
De Babeloniers, beroemd&berucht om hun babbelaars die zij vanwegwe de ballorige en baldadige babbelwerking die ervan uit ging, kenden het geheim van de wietboter en de boterbabbelaar.
Benodigdheden
1/2 gram wiet p.p.
160 gram roomboter
4 kopjes suiker
2 zakjes vanillesuiker
Bereiding Verkruimel de wiet boven een pannetje zacht gesmolten boter. Doe in een ander pannetje de suiker en de vanillesuiker en een scheutje water of melk. Zet dit op het vuur en roer constant met een houten lepel over de bodem. Als het gaat pruttelen roer je de wietboter erdoor, nog eventjes verwarmen. Vet een bord of schaal in met boter en giet de babbelaarmassa hierop uit. Af laten koelen en in vier kantjes snijden.
grtz
Comment