Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Hashhopjes&wietboterbabbelaars

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Hashhopjes&wietboterbabbelaars

  Korting op 420shop
  Voor een zoet begin van het nieuwe jaar volgen hieronder twee recepten voor het bereiden van geestverruimende candy: Hashopjes en wietboterbabbelaars.

  Hashhopjes
  Volgens het scheppingsverhaal van de Hopjes-Indianen was er in den beginne: de hash en vervolgens het hopje. Daar is het allemaal mee begonnen en hopelijk nog lang niet geeindigd.
  Benodigdheden

  Recept 1

  1 hoopje hash/pollen, ( gram p.p.)
  1 hoopje suiker, (4 kopjes)
  1 hoopje melasse, (2 kopjes stroop)
  Bereiding
  Verkruimel de hash (beetje opwarmen) boven een kopje en doe er een klein beetje water door, zodat je een papje krijgt. Roer ditr door de melasse en de suiker en verwarm dit zachtjes (goed roeren om verbranding te voorkomen) op t vuur. Even laten pruttelen en dan op een met boter ingevet bordje of schaal gieten (plat en glad). Af laten koelen en in stukjes snijden.

  Recept 2

  Wietboterbabbelaars

  De Babeloniers, beroemd&berucht om hun babbelaars die zij vanwegwe de ballorige en baldadige babbelwerking die ervan uit ging, kenden het geheim van de wietboter en de boterbabbelaar.
  Benodigdheden

  1/2 gram wiet p.p.
  160 gram roomboter
  4 kopjes suiker
  2 zakjes vanillesuiker
  Bereiding Verkruimel de wiet boven een pannetje zacht gesmolten boter. Doe in een ander pannetje de suiker en de vanillesuiker en een scheutje water of melk. Zet dit op het vuur en roer constant met een houten lepel over de bodem. Als het gaat pruttelen roer je de wietboter erdoor, nog eventjes verwarmen. Vet een bord of schaal in met boter en giet de babbelaarmassa hierop uit. Af laten koelen en in vier kantjes snijden.

  grtz

  #2
  Re: Hashhopjes&wietboterbabbelaars

  Mijn aandacht heb je gewekt, Bobo Ga ik zeker eens proberen na m'n buitenkweekje van volgend jaar, dan heb ik weer genoeg knipafval en "schaarhash" om me mee te amuseren

  Greetz, en blijf ze bakken h!

  Cannab0y

  Comment


   #3
   Re: Hashhopjes&wietboterbabbelaars

   Leuk recept
   Veel gestelde vragen over het forum

   JOINTJEDRAAIEN.NL - Smoking Community
   420Shop.NL - Headshop / Seedshop : Korting voor leden van Jointjedraaien.nl

   Comment

   Footer Left Ad

   Collapse
   Bezig...
   X