Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Pot Pasta Poulet

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Geef Weer
Clear All
new posts

    Pot Pasta Poulet

    Korting op 420shop
    IngrediŽnten:

    4 stukken kipfilet
    1 bolletje mozzarella
    1 beker creme fraise (150 ml)
    1 klein blikje tomaten puree
    1 flinke scheut witte wijn (droge)
    1 scheut cognac (eventueel)
    3 tl verse gehakte basilicum (eventueel gedroogde)
    1 tl verse gehakte peterselie (eventueel gedroogde)
    Olijfolie om in te bakken
    5 gram fijne wiet.

    Bereiding:

    Doe de olijfolie samen met de wiet in een bakje en laat dit zo'n 45 minuten intrekken. Snij het bolletje mozzarella in 10 plakken. Bestrooi 8 plakken mozzarella met 1 tl basillicum. Snij de kip in de lengte open zodat je de kip precies kan vullen met 2 plakken mozzarella.
    Neem eventueel een sateprikkertje om de kipfilet dicht te 'naaien'. Wrijf vervolgens de kipfilet in met de peterselie en de rest van de basillicum en eventueel met peper en zout. Verwarm de olijfolie in de pan en bak de kipfilets 1 minuut aan de ene kant, draai ze dan om om ze vervolgens 1 minuut aan de andere kant te bakken. Zorg dat de kip goed is dichtgeschroeit zodat je geen roze meer ziet. Draai vervolgens het vuur lager en bak de kip gaar in 15/20 minuten. Draai vervolgens het gas weer hoger om de kip af te blussen met de cognac. Als de alcohol verdamt is het vuur lager draaien en de kip uit de pan nemen. De kip inpakken in wat aluminium-folie om te zorgen dat deze warm blijft. Snij vervolgens de 2 overgebleven plakken mozzarella in kleine stukjes en voeg deze samen met de witte wijn, de creme fraise en de tomatenpuree toe. Laat het geheel even doorkoken totdat de kaas gesmolten is en een saus ontstaat. Indien de saus te dik is eventueel wat water toevoegen om te verdunnen. Vervolgens de kip in mooie plakken snijen en serveren met de saus. Heerlijk met gegratineerde aardappels en verse haricot verts.

    Grtz

Footer Left Ad

Collapse
Bezig...
X