Receptjes voor Supersimpele salamihapjes.
Olijvenwietbrood/tomatentappenade.
Vingerknip avocadodip.
En volgende post ook nog wat chipsdips.
salamiballetjes.
lekker simpel.
nodig;
Keukenmachine!
1 zachte salamiworst
Paar gram wiet(afval)
haal het vel van de salami,snijd in stukken
en meng met de wiet in de keukenmachine.
evt druppel voor druppel olie,ALLEEN als het ERG droog is!,toevoegen.
Maak van het mengsel balletjes.
KLAAR!
-----------------------------------------------------------------------
olijvenwietbrood met tomatentappenade.
Trouwens ook erg lekker met kaas
nodig;
1 pak kant en klaar broodmix.(kijk meteen in de winkel wat er nog bij moet!dit staat namelijk niet bij deze ingredienten!)
1 blik zwarte olijven zonder pit.
2 tenen knoflook.
vers of gedroogde italiaanse kruiden.
(gedroogd c.a. 1 1/2 tl)
En ca 5/10 gram wiet/afval.
Het deeg bereiden zoals op de verpakking aangegeven staat en laten rijzen.
Intussen olijven goed laten uitlekken,Als je ook tappenade maakt 10 olijven bewaren!
De olijven samen met de overige ingredienten zeer fijn hakken(kan met de hand,maar beter nog met keukenmachine).
Als het deeg gerezen is alles met de hand goed door elkaar kneden en nog een half uurtje laten rusten.
Aan de bereidingstijd op de verpakking van het brood moet je ca 20 minuten toevoegen!
Wanneer het brood hierdoor te bruin wordt afdekken met alufolie.
----------------------------------------------------------------------
voor de tappenade heb je nodig;
1 potje zongedroogde tomaten op olie.(uitgelekt!)
10 zwarte olijven zonder pit
cayennepeper (evt zwarte peper)
Alles weer zeer fijnhakken,smeren maar
-----------------------------------------------------------------------
Vingerknip avocadodip
(ook zeer simpel klaar in een vingerknip)
Recept is een tussendoor/vreetkicksnack voor 1 persoon,bij vreetkick wiet weglaten he!
of als partysnack voor 2/3 pers.
1 rijpe avocado
1 gekookt ei
1 teen geperste knoflook.
gram wiet naar keus
snufje witte peper,snufje cayennepeper,snufje zout.
Als je hem niet meteen eet,paar druppels citroen erdoor mengen tegen het verkleuren(maakt voor de smaak niet uit).
Alles door elkaar prakken met een vork,
Zak tortillachips erbij....
Smakelijk!!
Olijvenwietbrood/tomatentappenade.
Vingerknip avocadodip.
En volgende post ook nog wat chipsdips.
salamiballetjes.
lekker simpel.
nodig;
Keukenmachine!
1 zachte salamiworst
Paar gram wiet(afval)
haal het vel van de salami,snijd in stukken
en meng met de wiet in de keukenmachine.
evt druppel voor druppel olie,ALLEEN als het ERG droog is!,toevoegen.
Maak van het mengsel balletjes.
KLAAR!
-----------------------------------------------------------------------
olijvenwietbrood met tomatentappenade.
Trouwens ook erg lekker met kaas
nodig;
1 pak kant en klaar broodmix.(kijk meteen in de winkel wat er nog bij moet!dit staat namelijk niet bij deze ingredienten!)
1 blik zwarte olijven zonder pit.
2 tenen knoflook.
vers of gedroogde italiaanse kruiden.
(gedroogd c.a. 1 1/2 tl)
En ca 5/10 gram wiet/afval.
Het deeg bereiden zoals op de verpakking aangegeven staat en laten rijzen.
Intussen olijven goed laten uitlekken,Als je ook tappenade maakt 10 olijven bewaren!
De olijven samen met de overige ingredienten zeer fijn hakken(kan met de hand,maar beter nog met keukenmachine).
Als het deeg gerezen is alles met de hand goed door elkaar kneden en nog een half uurtje laten rusten.
Aan de bereidingstijd op de verpakking van het brood moet je ca 20 minuten toevoegen!
Wanneer het brood hierdoor te bruin wordt afdekken met alufolie.
----------------------------------------------------------------------
voor de tappenade heb je nodig;
1 potje zongedroogde tomaten op olie.(uitgelekt!)
10 zwarte olijven zonder pit
cayennepeper (evt zwarte peper)
Alles weer zeer fijnhakken,smeren maar
-----------------------------------------------------------------------
Vingerknip avocadodip
(ook zeer simpel klaar in een vingerknip)
Recept is een tussendoor/vreetkicksnack voor 1 persoon,bij vreetkick wiet weglaten he!
of als partysnack voor 2/3 pers.
1 rijpe avocado
1 gekookt ei
1 teen geperste knoflook.
gram wiet naar keus
snufje witte peper,snufje cayennepeper,snufje zout.
Als je hem niet meteen eet,paar druppels citroen erdoor mengen tegen het verkleuren(maakt voor de smaak niet uit).
Alles door elkaar prakken met een vork,
Zak tortillachips erbij....
Smakelijk!!
Comment