Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Wiet-Spritsen

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Wiet-Spritsen

  Korting op 420shop
  Wiet-Spritsen

  Ingredienten:

  150 gram zelfrijzend bakmeel
  125 gram wietboter
  100 gram witte basterdsuiker
  1 pakje vanille suiker
  mespunt zout.

  Bereiding:
  Doe alle ingrediŽnten in een kom en kneed er een soepel deeg van. Beboter een bakplaat of neem bakpapier. Maak hier ongeveer 40 kleine bolletjes van en leg de helft hiervan op de bakplaat.
  Bestuif een vork met bloem en druk hiermee de bolletjes plat, 1x in de lenge en 1x in de breedte, zodat er een ruitje op het bolletje verschijnt. Natuurlijk niet helemaal plat drukken. Het bolletje ongeveer voor 2/3 indrukken.
  De “zandkoekjes” op oventemperatuur 180/200 in ongeveer 25 minuten gaar bakken (zeer lichtbruin) De koekje mogen bleek blijven. Vooral niet echt bruin bakken.

  #2
  Re: Wiet-Spritsen

  mwahahhaa!!! lol, bestaat dat, you basterds-suiker!
  Nog nooit van gehoord rofl.

  Grtz $iR
  sigpic

  Comment


   #3
   Re: Wiet-Spritsen

   Basterdsuiker,

   ook wel bastaardsuiker of bruine suiker (indien het de bruin gekleurde variant betreft) genoemd, wordt gemaakt door aan fijngemalen, witte, geraffineerde suiker een oplossing van invertsuiker toe te voegen. Daarbij kan ook melasse en karamel worden toegevoegd. De karamel geeft de basterdsuiker ook wat meer smaak en een bruine kleur.
   Vroeger was basterdsuiker minder ver geraffineerde rietsuiker.
   Basterdsuiker bevat meer water dan kristalsuiker. Hoe donkerder de kleur, des te hoger het vochtgehalte. Door het hogere vochtgehalte klontert dit type suiker vrij snel.
   Suiker kan het beste worden bewaard op een koele en droge plaats. Het is dan erg lang houdbaar.
   Door bruine in plaats van witte suiker te gebruiken in bijvoorbeeld gebak, droogt dit minder snel uit en krijgt het gebak een bruinere kleur. Speculaas bevat bruine suiker, omdat het anders een vrij bleke kleur krijgt.
   Er is keus uit witte, gele (lichtbruine) en bruine basterdsuiker.

   Comment

   Footer Left Ad

   Collapse
   Bezig...
   X