Lachende stonede chinezen
Ingredienten:
- 20 g boter of margarine
- 170 g suiker
- 1 ei
- 3 eetlepels water
- 340 g bloem
- 1,5 theelepel bakpoeder
- 4 gram Northernlight
Bereiding
Roer de boter eerst romig met de suiker en de wiet. Doe daarna het ei en het water erin en roer tot het schuimig wordt. Zeef de bloem samen met het bakpoeder en kneed het door het deeg. Kneed het deeg goed door, vorm een 50 cm lange rol en snijd daar plakken van van ongeveer 2 cm dik. Maak balletjes van deze plakken. Stop ze in de frituurpan op 170 graden Celsius en bak ze ongeveer zes tot acht minuten goudbruin en haal ze eruit. Laat ze een beetje afkoelen en eten maar.
Ingredienten:
- 20 g boter of margarine
- 170 g suiker
- 1 ei
- 3 eetlepels water
- 340 g bloem
- 1,5 theelepel bakpoeder
- 4 gram Northernlight
Bereiding
Roer de boter eerst romig met de suiker en de wiet. Doe daarna het ei en het water erin en roer tot het schuimig wordt. Zeef de bloem samen met het bakpoeder en kneed het door het deeg. Kneed het deeg goed door, vorm een 50 cm lange rol en snijd daar plakken van van ongeveer 2 cm dik. Maak balletjes van deze plakken. Stop ze in de frituurpan op 170 graden Celsius en bak ze ongeveer zes tot acht minuten goudbruin en haal ze eruit. Laat ze een beetje afkoelen en eten maar.