Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Paddo's informatie en voorlichting

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Paddo's informatie en voorlichting

  Korting op 420shop
  Geschiedenis van de hallucinerende paddestoelen:
  Onder inheemse Midden- en Zuid-Amerikaanse volkeren zijn de hallucinogene effecten van de daar groeiende Psilocybe mexicana al duizenden jaren bekend; zij roemen de paddenstoel omdat deze de gebruiker in staat zou stellen in contact te treden met het hiernamaals, de toekomst of een hogere werkelijkheid. Ook in Europa worden paddo's al vele eeuwen gebruikt. Paddo's maken deel uit van het spiritueel en religieus erfgoed van de Europese sjamaan en dru´de. Als religieus sacrament worden paddo's al duizenden jaren gebruikt in rituelen en ceremonies.

  In 1957 mochten amateur ethnobotanist R. Gordon Wasson en zijn vrouw Valentina als eerste westerlingen een ceremonie bijwonen en publiceerden hun verhaal in Life Magazine onder de titel "Seeking the Magic Mushroom".

  Sinds 1994 worden paddo's in smartshops in Nederland verkocht. Daarna sprongen smartshops als paddenstoelen uit de grond, met name in Amsterdam. De psilocybe cubensis (de "mexicaanse") was de eerste paddo, gevolgd in 1996 met de panaleous cyanescens (de "hawaiaanse").

  Soorten paddestoelen:

  Er zijn duizenden psilocine bevattende paddenstoelen, maar slechts enkelen zijn als paddo verkrijgbaar in Nederland. Voorbeelden van paddosoorten zijn:

  Psilocybe Tampanensis is een truffel, ook wel bekend onder de naam philosopher stone.
  Psilocybe Mexicana is een uit Mexico afkomstige paddosoort.
  Puntig kaalkopje Psilocybe semilanceata - komt o.a. in Nederland voor
  Psilocybe Cubensis ook wel de Mexicaanse genoemd, omdat deze paddo o.a. in Mexico voorkomt.
  Copelandia Cyanescens en Panaeolus Cyanescens wordt ook wel de Hawa´aanse genoemd omdat deze paddo o.a. in Hawa´ voorkomt, maar de paddo komt ook in Thailand voor. Van oorsprong is deze paddo waarschijnlijk Aziatisch, maar is samen met ge´mporteerd vee op het eiland Hawa´ terechtgekomen.

  Gebruik van paddo's:

  De paddo kan op de volgende manieren gebruikt worden:

  rechtstreeks gegeten. In pure vorm smaken paddo's echter niet lekker
  in de vorm van thee
  met een sausje
  verwerkt in een chocoladereep
  in een oplossoepje
  Als men de paddo's in kokend water doet, worden de werkzame stoffen vernietigd en zal er nauwelijks of geen effect optreden. De toevoeging van suiker versnelt de afbraak van psilocybine en psilocine. Wie hallucinaties van de thee wil krijgen, moet dus uitsluitend niet-gesuikerde smaakmakers toepassen. Er zijn gebruikers die ervoor kiezen om hun paddo's in een chocoladereep te verwerken. Dit wordt als minder veilig beschouwd omdat chocola enzymen (zogeheten MAO-remmers) bevat die de afbraak van de psilocybine tegenhouden, waardoor in theorie de effecten heviger of langer kunnen zijn waardoor men ziek kan worden. De hoeveelheid chocolade die hier echter voor nodig zou zijn is dusdanig hoog dat dit niet echt een risico vormt.

  Het combineren van psilocybine-bevattende paddestoelen met chocolade is een eeuwenoud gebruik. In 1502 kregen gasten bij de kroning van de azteekse leider Montezuma II een dergelijk mengsel geserveerd.

  Effecten van paddo's
  Natuurlijk is de sterkte van het effect afhankelijk van de hoeveelheid ingenomen paddestoelen. Het effect van gebruik van de verschillende soorten paddo's hangt ook af van de situatie waarin de paddo gebruikt wordt en van de stemming van de tripper. Dit laatste wordt door Timothy Leary set and setting genoemd. Bovendien verschilt de werking per persoon. Waar de ene gebruiker een lekkere rustige trip heeft van de kaalkopjes, kan een ander daar een zware trip van krijgen. Bovendien is het effect op een nuchtere maag sterker.

  De effecten van de paddenstoel beginnen circa 30-45 minuten na inname en houden zo'n 3 tot 6 uur aan. Sommigen beschrijven het effect als vergelijkbaar aan het effect van LSD, maar kalmer, goedaardiger en aardser. Andere vinden dat het gevoel van een paddotrip niet te vergelijken is met andere drugs. Hoewel de beleving voor iedereen anders is, zijn er toch een aantal gemeenschappelijke ervaringen die onder invloed van paddo's ervaren worden:

  heftigere beleving van kleur, geluid en gevoel. De actieve stoffen in de paddenstoel (psilocine en psilocybine) vervormen de zintuiglijke perceptie;
  roekeloos gedrag[6];
  de gebruiker kan angsten krijgen of tijdelijk parano´de worden
  de omgeving wordt anders ervaren: ruimte, tijd, emoties en waarneming worden anders beleefd
  muzikale en visuele stimuli lijken met grote intensiteit op de gebruiker te worden "afgevuurd";
  een gelukzalig, tevreden gevoel;
  lachkicks;
  vermenging van de zintuigen ("synesthese"), dit komt enkel bij heel intense trips voor.

  Net als met andere drugs, zoals speed en XTC, kunnen onwillekeurige kaakbewegingen ontstaan.

  Veel psychonauten gebruiken regelmatig paddo's en vinden de drug leerzaam.

  Bij chronisch gebruik ontstaat geen lichamelijke afhankelijkheid. Na een tÚ regelmatige inname (vaker dan eens per week) verliest de paddenstoel haar effect.

  In 2006 toonde het Amerikaanse John Hopkins Medisch Instituut met een gerenommeerd onderzoek aan dat psilocybe paddenstoelen mystieke en spirituele ervaringen kunnen veroorzaken in gebruikers. Een derde van de gebruikers had een mystieke ervaring en de helft daarvan beschreef het als de belangrijkste spirituele ervaring van hun leven.

  Bron: wikipedia
  Veel gestelde vragen over het forum

  JOINTJEDRAAIEN.NL - Smoking Community
  420Shop.NL - Headshop / Seedshop : Korting voor leden van Jointjedraaien.nl

  #2
  Re: Paddo's informatie en voorlichting

  Een soortje die niet in de lijst staat is de " Psilocybe Azurescens", dit is een van de meest potente Psilocybe soorten.
  Potenter dan de " Cubensis" degene die in NL voor 99% over de toonbank gingen.

  Ander voordeel, je kan ze gwoon buiten kweken! In je tuin of als guerilla!
  Ze doen het prima in dit klimaat.

  Ze groeien op dood hout en bloeien als het echt koud wordt in oktober/november.

  Ze stoppen zodra de vorst invalt...

  Heb ze zelf in mijn tuin, zal eens kijken of ik nog wat foto's heb!

  Groeten
  Buizerd

  Comment


   #3
   Re: Paddo's informatie en voorlichting

   Waar kan je die sporen kopen van jou soort Buizerd?

   Grtz,
   Skanna

   Comment


    #4
    Re: Paddo's informatie en voorlichting

    http://www.azarius.nl/shrooms/spores/cu ... zurescens/

    Bijvoorbeeld...

    Comment


     #5
     Re: Paddo's informatie en voorlichting

     Kan je dan gewoon zo'n zak boomschors kopen en daar dat spul op spuiten? En gewoon binnen zetten?

     Comment


      #6
      Re: Paddo's informatie en voorlichting

      Geen schors, verdiep je maar even in de materie!

      op http://www.shroomery.org staat veel over de kweek van azurescens.

      Start lijkt op PF TEK van cubensis, gesterliseerde potten met rijstebloem en vermiculiet injecteren met de sporenpuit, wegzetten bij 20-25 graden.
      Als de schimmel het potje helemaal heeft veroverd verbrokkel je je " cake" in gesoakte houtsnippers (beuk, berk, hazel, es etc), niet zijknat maar wel goed nat!

      Dez mix zet je weer weg in een zak, growbag bijv., na een tijd heef tde schimmel ook het hout helemaal gekoloniseerd.
      Dit is je SPAWN.

      Dan graaf je een kuil, 30 cm diep ofzo afhankelijk van hoeveel spawn je hebt en hoeveel extra hout etc., met nog meer extra houtsnippers die een paar dagen in het water hebben staan trekken (wel afgieten ;p).
      Doe dit in het voorjaar (april ofzo) dan heeft het de hele zomer de tijd om zich te ontwikkelen.

      Zorg dat je plek vochtig blijft, een plek in de schaduw kan geen kwaad, je kan het afdekken met wat blaadjes (hazel, eik etc) en/of een stuk karton. Dit valt wel meer op maar dan droogt het niet zo snel uit.
      Zeker als je het natmaakt. Met beetje mazzel zit karton ook vol met schimmel in de herfst en kun ej dat gebruiken als SPAWN voor een nieuwe plek te maken..

      Dit typ ik even zo uit het blote hoofd, doe je onderzoek!

      Buizerd

      Comment

      Footer Left Ad

      Collapse
      Bezig...
      X