Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Salvia Divinorum Info

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Salvia Divinorum Info

  Korting op 420shop
  Ok, wist niet precies waar ikhet moest zetten, dus doe ik het maar hier...

  De effecten van Salvia divinorum zijn niet te vergelijken met die van andere psychoactieve substanties. Afhankelijk van lichaamsgewicht, gevoeligheid, dosis, gebruikswijze en de sterkte van de gebruikte salvia, kunnen de effecten variëren van subtiel tot extreem heftig. Salvia is op geen enkele wijze een partydrug. In tegendeel: mensen die onder invloed zijn van salvia zijn meestal in zichzelf gekeerd en hebben een hele persoonlijke, hallucinerende ervaring.  Volgens een aantal mensen worden de effecten sterker nadat ze het een aantal keer hadden gebruikt. Sommigen worden steeds gevoeliger voor salvia en zullen een steeds hoger tripniveau bereiken. Anderen daarentegen zeggen dat hun ervaring naar een aantal keren minder hevig werd. Een aantal mensen schijnt redelijk weinig gevoelig te zijn voor salvinorine. De meeste van hen zullen wel effecten voelen bij een verhoging van de dosis, maar een minderheid merkt zelfs dan weinig tot niets.

  Als je voor het eerst salvia gebruikt, is het verstandig een kleine dosis te nemen om je gevoeligheid te testen. De effecten kunnen namelijk erg overweldigend zijn. Zorg er altijd voor dat er een sitter bij is. Lees meer hier over in de waarschuwingen.

  De duur van een salviatrip kan sterk variëren afhankelijk van de manier van gebruiken en de dosis. Bij roken is de trip over het algemeen kort: de effecten zijn na enkele minuten voelbaar en bereiken hun piek na 5 à 25 minuten. Daarna verdwijnen ze vrij snel, hoewel je misschien nog enkele uren een licht gevoel houdt. Bij oraal gebruik komen de effecten langzamer op, maar duren ze ook langer. Toch verdwijnen ook dan bij de meeste mensen de effecten na 60 tot 120 minuten.

  Salvia wordt vaak in dezelfde groep geschaard als andere hallucinogene, psychoactieve stoffen, maar de effecten van salvia zijn uniek. Soms wordt salvia ook aangeprezen als een legale cannabisvervanger, hoewel de effecten op geen enkele wijze op elkaar lijken. Tijdens een trip kunnen je in verschillende toestanden terechtkomen: 2-dimensionale hallucinaties, lichaamsuittreding, tijdreizen, het zich op meerdere plaatsen tegelijk bevinden en lachbuien. Lijst van effecten die door gebruikers worden gemeld:

  * Verlies van lichaamscoördinatie
  * Ongecontroleerd lachen
  * Visuele veranderingen of visioenen
  * Ervaren van meerdere werkelijkheden
  * Een beschouwende rust
  * Een gevoel van dieper begrip
  * Een droomachtige deklaag over de wereld
  * Een gevoel van volledige verwarring
  * Het zien of onderdeel worden van een tunnel
  * Verlies van individueel bewustzijnsgevoel
  * Ervaren van "niet-Euclidische" geometrische vormen
  * Het gevoel te vliegen, drijven of draaien
  * Het gevoel ondergedompeld te zijn in een zee van energie
  * Het gevoel in contact te zijn met een "groter geheel"
  * Het gevoel onder de grond of onder water te zijn
  * Het gevoel in tijd en plaats te reizen
  * Het gevoel een voorwerp te zijn (een muur, bank, stoel enz.)
  * Het zien van slangachtige patronen en vormen

  De bekende salviaexpert Daniel Siebert beschrijft de hevigheid van een salviatrip aan de hand van niveaus. Zijn S-A-L-V-I-A tripschaal bestaat uit zes stappen:

  * S - Subtiele effecten. Ontspanning en verhoogde zintuiglijke waarneming. Dit niveau is geschikt voor meditatie en kan seksueel stimulerend zijn.
  * A - Anders denken. Kleuren en patronen trekken de aandacht, gedachten worden onlogisch.
  * L - Lichte visioenen. Visioenen met de ogen dicht.
  * V - Vliegend tapijt. Complexe 3-dimensionale, realistische visioenen. Fantasiewereld bij gesloten ogen.
  * I - Identiteitsverlies. Verlies van individualiteit. Ervaringen lijken te versmelten met het Goddelijke.
  * A - Amnesie. Bewustzijnsverlies. Het is mogelijk dat een persoon valt, verstijfd blijft, of gaat slaapwandelen. Gevaarlijk!


  Wanneer salviabladeren of -extract gerookt of gekauwd worden, is het voor de meeste personen mogelijk om niveau 5 te bereiken. In dat geval is het niet nodig om te experimenteren met sterkere gebruiksmethoden. Als je weinig of niets voelt, kan je proberen de dosis langzaamaan te verhogen en eventueel te experimenteren met een combinatie van kauwen en roken. Gebruik sterkere vormen van salvia of pure salvinorine alleen als je voldoende ervaring hebt en goed weet hoe gevoelig je bent.

  Hier een report van een vriend van mij die hij ooit eens op een site plaatste:
  "Ik was samen met een gast die al vaker Salvia heeft gesmoked en daarvan voldoende had liggen om mij ook een trip te kunnen bieden. Laten we hem voor ‘t gemak de Indiaan noemen. (Lijkt ‘ie daar op? Beetje. Zag ‘ie er zo uit tijdens de trip? Neen. Ok!)

  Voorbereidingen had ik die dag niet getroffen, hoewel ik al wel 2 héle dagen geen wiet of hash had gerookt. De indiaan belde of ‘ie die avond langs kon komen, ik zei "da’s goed, neem dan wel je Salvia mee", want ik had wel het gevoel dat ik er klaar voor was. Ik was rustig/kalm die gehele dag en voelde me goed.

  Om kwart voor negen nam ik de eerste hijs, hield em in, blies uit en nam nog een hijs. Ook deze blies ik langzaam weer uit. Op dat moment zag ik ‘forcefield -style’ iets rond me in trekken, slechts heel kort en onduidelijk. En dat was het effect. Dat was het. Meer kwam er niet. Die ‘forcefield’ kwam ook slechts tot 1,5m van me af en was onduidelijk genoeg om te concluderen dat deze niet aan sloeg.

  Dus, probeerde ik het een half-uur later nog eens …

  Dit keer één goeie hijs, diep, veel, lang en langzaam uitademen. Ik zat in een stoel, ging nog iets verder achterover zitten (waarschijnlijk) en ..

  Ik was daar. Ik lag ergens op iets, op een hoogte van zo’n 5 meter van de grond, in een bijna geheel fel gele omgeving. Het was een soort van buiten, want alles was groot .. groot? Huge! Ik lag op iets wat een beetje groenen blauw was en het voelde was ribbelig aan. Mijn leeftijd voelde ongeveer 10-12 jaar aan.

  Mijn moeder stond over me heen gebogen. Ik zag haar niet want ik keek naar rechts, maar ik zag een donkere waas .. en dat was ze. En daar rechts zag ik twee hele grote gele bogen, draaiend in en uit de grond. Ik voelde me geheel op mijn gemak en was ‘struck with awe’ door het machtige zicht dat ik zag. Er was geen greintjes verbazing. Ik wist dat de Indiaan (links-voor mij) er ook was en had het idee dat ik "Ik kom eraan" tegen em moest zeggen, maar dat deed ik niet. Ja, mijn moeder was nog effe mijn kleren aan het fatsoeneren of iets en het uitzicht vond ik mooi genoeg en ik wilde me niet direct richten op wat er allemaal vóór me gebeurde.

  Ik merte dat ik half in de stoel lag omdat ik ook een druk voelde tegen mijn rug en nek. Dit was niet geheel onplezant toen ik daar op ging letten. Het leek een beetje te vibreren en toen ik dat doorhad was dat best relax. Dus ik draai mijn hoofd om naar voren te kijken. Toen slaakte ik mijn eerste kreet:

  WHAT THE PHUK!!!!!! WHOH .. WHOHW .. WHAT THE PHUK!

  Dik spezen, echt kei hard dik spezen wat ik zag! Ik merkt een beetje dat ik in mijn huiskamer was want de vormen in mijn kamer bepaalden wat ik zag. De Indiaan zag ik rechts van me, en grijnsde mogelijk even hard terug terwijl ik voor me keek. En dat was hard.

  Ik zag een tunnel voor me. Deze bestond uit allemaal grote en kleine ringen achter elkaar die draaien. Dit beeld vormde zich redelijk langzaam (een seconden of 1) vanuit mijn redelijk normale uitzicht op mijn woonkamer. Elk vlak dat maar een beetje afstak werd zo’n ring helemaal rond en draaide heel snel en niet tegelijk. Ik had het idee, dat de Indiaan het idee had van "Check thÃ*s out!" En ik zat daar maar dik te grijnzen en voor me uit te spezen uitkijkend op het tafereel. Alles was ook nog eens bedekt in een kristallen gloed, alle kleuren waren fel en gruwelijk mooi. Ik was niet echt verbaasd, maar ik verwachtte het absoluut niet, er volgde een soort euphorie gecreëerd door het zien van "such beauty".

  Dit beeld hield aan, terwijl ik het probeerde te onschrijven aan de Indiaan, tot het langzaam weg vaagde. De kringen trokken terug tot het weer vlakken waren en de vlakken vormden weer een realistisch drie dimensionaal beeld. Een paar "minor distortions" zag ik nog gerelateerd aan het beeld van zojuist, maar ik merkte ook zelf duidelijk "dit was ‘t".

  Het ‘terug komen’ was ook best vreemd. Het was als langzaam ontwaken uit een droom. Het ging niet abrupt en datgene wat ik zojuist ervaarde sijpelde ook weer langzaam uit mijn gedachten. Hoewel veel intenser dan een droom, kwam deze staat daar heel sterk mee overeen. Dat wat ik zag, voelde en ervaarde was op dat moment ook logisch en ik was er met mijn gedachten of mijn denken geheel bij. Mischien wat traag door alle distractie, maar ik dacht wel compleet helder (in tegenstelling tot paddo’s).

  Het geheel duurde naar het scheen zo’n 15 minuten voordat alles compleet was verdwenen. Dat ging ook snel, in een minuut of 1 à 2. Het grappige of apparte was dat ik het niet ervaarde als een drug, het was voor mij duidelijk meer een droom of visioen.

  Ik had respect voor het half lege pijpje dat nog voor me op tafel lag. Dit was een fantastische ervaring en kon mij geen betere wensen als initiatie."

  Hoop hiermee veel mensen te helpen, want ik weet dat er weinig te vinden is over Salvia.
  Last edited by Jointjedraaien; 18 May 2010, 04:29.

  #2
  Re: Info Salvia Divinorum

  mooie post , ik heb hiervoor ook wat over salvia gelezen en zou het ook wel een willen ervaren zo'n trip :p .

  zelfs de kwakzalvers van de indianen enzo gebruikte dit om met de "goden" te praten enzo :p vette oldskool shit dus .

  greetz

  Comment


   #3
   Re: Info Salvia Divinorum

   Oorspronkelijk geplaatst door Cookiemonster
   mooie post , ik heb hiervoor ook wat over salvia gelezen en zou het ook wel een willen ervaren zo'n trip :p .

   zelfs de kwakzalvers van de indianen enzo gebruikte dit om met de "goden" te praten enzo :p vette oldskool shit dus .

   greetz
   Als je echt eens graag zo'n drugs probeert met visioenen enzo, moet je eens kijken voor Ayahuasca. Dat is een drugs die je drnkt waarbij je echt hard gaat trippen. Maar niet het gewonen trippen. je ziet er visioenen enzo mee. Sjamanen gebruiken nog altijd deze drugs...

   Comment


    #4
    Re: Info Salvia Divinorum

    Oorspronkelijk geplaatst door Verkeyn
    Als je echt eens graag zo'n drugs probeert met visioenen enzo, moet je eens kijken voor Ayahuasca. Dat is een drugs die je drnkt waarbij je echt hard gaat trippen. Maar niet het gewonen trippen. je ziet er visioenen enzo mee. Sjamanen gebruiken nog altijd deze drugs...
    Tja.. en je moet er nogal van kotsen..
    You can refer to me as "Her Majesty"

    Comment


     #5
     Re: Info Salvia Divinorum

     Oorspronkelijk geplaatst door ersidhnt
     Oorspronkelijk geplaatst door Verkeyn
     Als je echt eens graag zo'n drugs probeert met visioenen enzo, moet je eens kijken voor Ayahuasca. Dat is een drugs die je drnkt waarbij je echt hard gaat trippen. Maar niet het gewonen trippen. je ziet er visioenen enzo mee. Sjamanen gebruiken nog altijd deze drugs...
     Tja.. en je moet er nogal van kotsen..
     Haha, spreek je uit ervaring?:p

     Comment


      #6
      Re: Info Salvia Divinorum

      Oorspronkelijk geplaatst door Verkeyn
      Haha, spreek je uit ervaring?:p
      Nogal ja Wat je ervaart is mooi, dat wel. Maar de nevenwerkingen zijn minder plezant. Men noemt dat "een zuivering van het lichaam"...
      You can refer to me as "Her Majesty"

      Comment


       #7
       Re: Info Salvia Divinorum

       Ik kan ook uti ervaring melden dat het een heftige hallucinatie is, van korte duur dat wel.

       Maar je zag en voelde alles...Wij hebben het destijds gecontroleerd omstebeurten gedaan, om een bad trip te voorkomen zeg maar, maar iedereen ervaarde hetzelfde.

       Oorspronkelijk geplaatst door Verkeyn
       Oorspronkelijk geplaatst door ersidhnt
       Oorspronkelijk geplaatst door Verkeyn
       Als je echt eens graag zo'n drugs probeert met visioenen enzo, moet je eens kijken voor Ayahuasca. Dat is een drugs die je drnkt waarbij je echt hard gaat trippen. Maar niet het gewonen trippen. je ziet er visioenen enzo mee. Sjamanen gebruiken nog altijd deze drugs...
       Tja.. en je moet er nogal van kotsen..
       Dat kotsen hadden wij geen last van, wel dat je de rest van de avond een wazig gevoel bleef houden....

       Is overigens ook prima zelf te kweken..

       Comment


        #8
        Re: Info Salvia Divinorum

        Ik heb ooit om 10 uur sochtends salvia gerookt (op school, je moet wat als je de les uitgezet word.) het enige wat ik had was eventjes 10 seconden kei hard lachen om niks, verder heb ik 2 dagen last gehad van m'n longen..

        Maar ik heb wel het idee dat ik beter tegen zulke dingen kan, met paddos waren mn vriendinnen kei hard aan het trippen en bij mij viel het allemaal wel mee. helaas.

        Comment


         #9
         Re: Info Salvia Divinorum

         Salvia neemt zich niet snel op in het bloed, ik heb dit ook een keer geprobeerd maar het effect was veel minder sterk dan ik had verwacht...
         Veel gestelde vragen over het forum

         JOINTJEDRAAIEN.NL - Smoking Community
         420Shop.NL - Headshop / Seedshop : Korting voor leden van Jointjedraaien.nl

         Comment


          #10
          Re: Info Salvia Divinorum

          Dit is wel één van de headlines op mijn 'to do-list'
          Dus zoals ik hier lees is dit volkomen legaal??
          Ik ben een groot mysterie, verpakt in een raadsel met een strik van vraagstukken

          Comment


           #11
           Re: Info Salvia Divinorum

           Omdat je het gewoon in smartshops kan kopen, ja.

           Paddos zijn ook nog legaal toch?

           Comment


            #12
            Re: Info Salvia Divinorum

            Paddo's zijn illegaal

            Comment


             #13
             Re: Info Salvia Divinorum

             Maar nog wel te koop tog? Ik ga binnenkort naar Amsterdam en wil daar paddo's gaan kopen en nu ik dit gelezen heb misschien ook wel Salvia Heeft iemand een goed adresje of advies?
             Sex drugs and rock and roll,
             speed weed and birthcontrol,
             Lifes a bitch and then you die,
             so fuck it all and lets get high.

             Comment


              #14
              Re: Info Salvia Divinorum

              Kan ook nog nauwelijks wachten om zo een salvia toeter aan mijn lippen te zetten
              Ik ben een groot mysterie, verpakt in een raadsel met een strik van vraagstukken

              Comment


               #15
               Re: Info Salvia Divinorum

               Ik heb in de tussentijd wa nieuws gehoord over salvia. t schijnt dat het risico heel groot is dat je in de trip blijft hangen, en dat het egt een hele heftige trip is. Is het risico daadwerkelijk zo groot, of zou k het wel n keertje kunnen proberen?
               Sex drugs and rock and roll,
               speed weed and birthcontrol,
               Lifes a bitch and then you die,
               so fuck it all and lets get high.

               Comment

               Footer Left Ad

               Collapse
               Bezig...
               X