Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Wat maakt een mens gelukkig ?

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  #16
  Je bent wat je eet, sommige dagen eet ik niks.
  Niks om je zorgen over te maken dus..
  Pas u aan aan de onaangepasten. Wees tolerant voor de intoleranten. Omarm hen die u afwijzen.
  Hallo vuur, mijn naam is olie.

  Comment


   #17
   Huh, hoor ik mijn naam?

   Geluk is heel eenvoudig, probeer elke dag ergens tevreden/gelukig mee te zijn, ongeacht wat dan ook, het liefste iets heel simpels. Dat gaat natuurlijk niet altijd op, als je bijvoorbeeld ernstig ziek bent of sterft van de honger ofzo, maar dat even terzijde.

   Geen GSM? Ik heb niet eens een auto! Doe alles op de fiets, alleen in de vakantie dan huur of leen ik een auto, maar ook dat doe ik niet ieder jaar! Ik ben serieus vrij bescheiden in het leven en het bevalt me prima. Ik ervaar zelf dat je dat ook aan je kinderen door kan geven, dus dat geklets over jeugd die niet gelukkig kan zijn zonder moderne technologie is onzin, dat is (deels) een gebrek aan de juiste opvoeding.

   Ik wordt gelukig van een mooie lucht, een mooi natuurlandschap, mijn kinderen die blij zijn, een stukje fietsen, knuffelen met mijn vrouw, maar ook een rustig moment voor mij zelf, lekkere koffie en ja ook een leuke vakantie als het er een keer inzit.

   Als ik langs dure fila's rijd, bijvoorbeeld in mijn vakantie, dan zie ik daar mensen (mits ze niet aan het eeuwige werk zijn) die ook "gelukkig" zijn. Ja natuurlijk zou ik ook wel in zo'n mooi huis willen wonen, maar ik ben bang dat als het op een dag tegen zit en die mensen niet meer in staat zijn om hun mooie huis en auto's te bekostigen dat het geluk in de meeste gevallen snel verdwenen is. Nee ik ben ook niet blij als ik mijn huis uit zou moeten omdat ik de boel niet meer kan betalen, maar ik ben zeker dat ik altijd geluk blijf vinden.
   Last edited by Slome Joop; 29th July 2019, 18:57.

   Comment


   #18
   Toch veel wijze woorden Joop!
   Ja, heb het gehoord, we spreken elkaar!!

   Comment


    #19
    Call of Duty hihi
    Get to the Choppah!

    Comment


     #20
     Eej, Dit topic heb ik gemist!
     Wat een fantastisch onderwerp! Wat maakt gelukkig?
     Wellicht is een nog kernachtigere vraag, Wat is geluk?
     En als je dan weet wat geluk precies is, kun je het dan maken? Of naleven?

     Hier in Nederland heb ik wel eens het idee dat geluk bijna meer een status is dan een gevoel.
     Zoveel mensen tegenwoordig die van status hun geluk maken. Of van hun geluk hun status. Mooie kleertjes, mooie auto, fototjes op instagram van de leuke vakanties etc...
     Ik voel mij regelmatig te laat geboren. (ik kom uit 97).
     Zoals Ipie eerder ook al zei, tegen QnQ: "Wij zijn een van de laatste generaties die nog op de middelbare school hebben gezeten zonder mobieltjes etc.."

     Dit geld voor mij dus niet, zo lang ik mij kan inbeelden, lijkt het geluk van mijn generatie het materealisme en status te zijn.
     Ik heb zelf ook een smartphone, maar van de neppe wereld die mijn generatie in stand houdt word ik ongelukkig.
     Het lijkt mij heerlijk om in de oudere simpelere wereld te leven. Geen telefoon, geen stress.

     Voor mijn gevoel leef ik in een wereld, waarin geluk je opgedwongen wordt. Hier: Doe een opleiding, neem een baan, koop een huis, neuk een vrouw, denk niet teveel na, EN WEES GELUKKIG!

     Maar wat nou als dat niet is waar je geluk in vind? Wat nou als geluk eenvoud is. Zoals Slome Joop Zegt. Ben je ervan overtuigd dat je gelukkig bent, dan ben je dit ook.
     Maar hoe meet je dat dan?

     Is geluk niet gewoon een heel simpel, instinctief, chemisch proces in je hersenen?

     Iets dat je kan bewerkstelligen door zoveel dingen, matereialisme, status, drugs, sport, seks, vrijheid, voldoening etc....
     Misschien is de vraag wat maakt geluk dus een kwestie van perspectief.
     En bepaalt jouw belevingswereld wat voor jou geluk is. Er is immers geen standaard voor geluk.


     Maar wat dan als jou belevingswereld, en jou geluk dat van een ander in de weg staat? Welk perspectief is dan hetgeen dan het meest gelukkig maakt?

     Voor mij is dat het perspectief van vrijheid, en geen richting hebben. https://www.youtube.com/watch?v=_jHM6ICkNzM Dit nummer beschrijft wat voor mij geluk is.

     Peace!     Nederwiet is nou eenmaal gewoon de lekkerste wiet! Grtz.Nederhigh

     Comment


      #21
      nederhigh Heel mooi gezegt! En ik ben het in grote lijnen met je eens.
      MAAR.....

      Ik ben ongeveer een kwart eeuw ouder dan jij, ik heb dus wel meegemaakt dat mobieltjes niet bestonden voor gewonen mensen. Toen ik een jaar of 16 was heb ik eens iemand met zoiets gezien:
      ?u=http%3A%2F%2F1.bp.blogspot.com%2F_TahXQ2WiF0s%2FSNaBbLLIVaI%2FAAAAAAAAEgk%2FpINpefZyWsg%2Fs400%2FOld%2BMobile%2BPhones%2B01.jpg&f=1.jpg
      Maar laten we dat even niet meetellen.

      Het grappige is dat ik precies hetzelfde gevoel had als jij nu beschrijft. Ik ben te laat geboren. Ik baalde er gewoon van dat alle goede muziek uit de vorige generatie kwam (inmiddels ben ik ook gek op moderne muziek, maar dat kwam later pas) Ik had een hekel aan TV en iedereen was daar juist gek op. Mij leek het heerlijk om met de familie 's avonds spelletjes te doen ipv TV kijken, of gezellig om de radio zitten luister naar één of ander hoorspel. De straat stond toen al vol met auto's, mijn ouders vertelde dat in hun tijd paard en wagen nog door de straat reed en dat er maar één persoon in de hele straat een auto had, dat was ook de enige met een TV. Prachtig leek mij dat. Het leven was toen al veel gehaaster dan generaties daarvoor. Ik weet dat dat nu nog erger is, maar dat even terzijde.

      Waneer ik boeken lees, dan maak ik daar vaak uit op dat alles na de eerste wereld oorlog nooit meer hetzelfde is geworden. blijkbaar was het voor de eerste wereld oorlog nog een betere tijd. Laten we de oorlog zelf even overslaan, hoewel er toen waarschijnlijk ook geluk bestond, ondanks de angst waarin men toen leefde.

      De techniek gaat tegenwoordig zo ontzettend snel dat het wel lijkt of we in een draaikolk leven. De mens moet zich aanpassen aan al die nieuwe technieken en soms is dat best lastig. Ik hoop dat we als mens in de toekomst toch geluk kunnen blijven vinden, maar ergens heb ik daar wel vertrouwen in. Bedenk dat het al eens eerder is gebeurt dat mensen het idee hadden in een stroomversnelling te leven, wat dacht je van de industriële revolutie? Alles voor die tijd was echt heel anders. Opeens waren er allerlei goederen en voedsel beschikbaar voor mensen die dat voor die tijd niet konden veroorloven. Wat zouden die mensen gezegd hebben? Ook toen is er veel moois verloren gegaan, maar tegelijk is er een boel gemak voor in de plaats gekomen.

      Ergens denk ik dat er altijd wel gezegd is dat vroeger alles beter was, ik heb het zelf ook heel lang geroepen. Maar bedenk wel dat er vroeger ook veel meer armoede was en wat dacht je van de gezondheidzorg. Ik weet het, het is nu ook niet allemaal koek en ei, maar je gaat in ieder geval niet dood aan een simpel griepje, snotneus of een beetje diaree. Ik vind het ook wel fijn dat als het koud is dat ik de termostaat gewoon wat hoger zet. Ik heb echt niet veel geld, maar honger ken ik niet. En ook in die mooie oude tijd liepen er volgens mij genoeg depresieve mensen rond.

      Toch begrijp ik je gevoel heel goed en ergens heb ik het zelf ook nog steeds. Daarom zoek ik geluk in de simpele dingen en niets materialistisch, ook al vind ik het stiekem best wel leuk als ik een keer iets nieuws koop hoor. Ik zou best willen leven zoals deze man: (Je moet natuurlijk wel van bananen houden)

      Maar dat gaat echt niet gebeuren hier in Nederland. Ik denk dat je ten aller tijde gewoon moet proberen er het beste van te maken, dat is wat mensen eigenlijk altijd al moesten doen, want er was altijd al een vroeger, waar dingen anders waren, op sommige punten beter, maar op sommige punten ook slechter. Ik vind het ook stom dat een groot deel van de jeugd alleen maar op hun mobiel kijkt, maar ik zie veel volwassen mensen het zelfde doen. Van de week was ik aan het fietsen en zag in de polder maar liefst 12 ooienvaren op een veld staan. Zoveel heb ik er nog nooit tegelijjk gezien, ik ben ook gestopt om er naar te kijken en het was genieten. Ik zag veel mensen langs fietsen en lopen, ze zagen niets. Ik heb een paar voetganger er nog op gewezen, toen zagen ze het wel en het was even "ooh jaaa mooi hoor" en daarna liepen ze verder. Ze hadden niet het zelfde geluks moment als ik, dat begrijp ik niet helemaal, want daar zit voor mij nou juist het geluk, dat soort simpele dingen.

      Ik denk wel dat je een goed punt hebt wat betreft vrijheid, dat lijkt mij een essentiele factor om gelukkig te zijn ja. Gellukig zijn wij vrij! Ok, we zijn economische slaven, maar dat is weer een ander verhaal

      Als je niet van reggae houd en geen zin hebt om dit liedje te luister: "There are no chains around my feet, but I'm not free.....We're slaves.....Economical slaves" Ok, wij (de meete van ons) zijn geen slaaf geweest, zelfs onze voorouders niet, maar toch is het herkenbaar. Dat is ook niet zo gek, want wij leven natuurlijk in het door Rasta's vervloekte Babylon met het bijbehorende Babylon System.

      Ik zit hier wel lekker filosofisch te lullen, maar ik ben in het verleden ook wel depresief geweest en dat is geen lolletje weet ik uit ervaring. Voor de mensen die in zo'n dip in hun leven zitten gaat dit geklets vaak helemaal niet op, dat is heel erg. Ik wens dan ook iedereen sterkte die met zijn/haar ziel onder de arm loopt. Gewoon blijven ademen, vaak komen er wel weer andere tijden.
      Last edited by Slome Joop; 12th August 2019, 12:50. Reden: Ander filmpje van Mokko

      Comment


      • nederhigh
       nederhigh commented
       Editing a comment
       Wauw Joop!


       Ik heb dit met plezier gelezen! Een verfrissend perspectief dat mijn gevoel dus eigenlijk van alle generaties is.
       En je hebt helemaal gelijk. We moeten blij zijn met de luxes waar we vandaag de dag van kunnen genieten.
       Maar tegelijk moeten we onself behoeden voor de promotie van zwakte en afhankelijkheid die daarmee gepaart gaat. (weer een hele andere discussie)

       Een soortgelijk leven als die bananenboer lijkt mij inderdaad ook fantastisch.|
       Een paar jaar terug ben ik geinspireerd geraakt door een man die voorbij komt in de aflevering van strain hunters India.
       https://www.youtube.com/watch?v=CqFiucWKo-8 (te zien vanaf minuut 11)


       Galeno.
       Iemand die zijn leven uit italie is onvlucht om in de bergen van India zelfvoorzienend te leven. Een echte hippie


       Helaas is hij kort nadat deze aflevering van strain hunters uitgebracht is opgepakt en veroordeeld voor het meewerken aan "drug trading".
       iets als dit kun je dus alleen in het geheim doen...

       Grappig dat je dat vertelt over de ooievaars. Ik ga hier in de buurt vaak 's avonds laat bij een sportparkje zitten om even van een joinje te genieten.
       En bijna elke avond zitten er dan op de hoge lantaarns van de verlichting van het veldje 2 ooievaars. Een maneejte, en en vrouwtje.
       Fantastisch om te zien, regelmatig maken ze dat bijna angstaanjagende klapperende geluid.
       En houden mij ondertussen schep in de gaten . Ik geniet ervan.

       Bedankt voor je verhaal!

      #22
      Alleen met dat "je moet het beste er van maken" ben ik het 100% eens.
      Verder vind ik iedereen die genoegen neemt met 3 weken vakantie per jaar en z'n leven als loonslaaf slijt gewoon een sneue lul. En toegegeven, mn meest dierbare naasten vallen in die categorie maar feitelijk is het natuurlijk gewoon totale waanzin. Hebben hebben hebben is een collectieve ziekte waarvoor we onze vrijheid weggegooid hebben voor een geyle handtekening onder een contractje..
      Neuh, we zijn ziek. Zo ziek dat we niet eens meer beseffen hoe ziek we eigenlijk zijn.
      ​​​​​​Kopen kopen kopen. En daar doe ik zelf net zo hard aan mee maar ben me er iig nog bewust van op een of andere manier.
      Niemand hier in t westen wast z'n handen in onschuld en we mogen onszelf best afvragen waarom het woord "burnout" in de meest arme landen niet eens voorkomt..
      Algehele degeneratie en we noemen het vooruitgang. 1.3 miljoen medicijnverslaafden in NL als ik me niet vergis. Ben blij dat ik daar aan mag bijdragen met een belachelijke zorgverzekering.
      ​​​​​​Om over HRA en het overige subsidie/ toeslagencircus maar te zwijgen..
      Neuh we zijn vooral mak, laf en kortzichtig en dat is maar goed ook anders waren we allemaal manisch depressief.

      Lachend je eigen graf graven is ook een kunst.
      En dat trucje beheersen we hier t beste.

      Neuh, t leven is mooi maar je moet wel zelf de slingers ophangen. Voor mij geen gebaande paden iig.
      Niemands knegt, niemands baas.

      De typhus voor andermans welvaart.
      Pas u aan aan de onaangepasten. Wees tolerant voor de intoleranten. Omarm hen die u afwijzen.
      Hallo vuur, mijn naam is olie.

      Comment


       #23
       Laat ik me niet richten op wat er allemaal mis is met deze maatschappij, want dan blijf ik erin hangen en daar word ik over het algemeen niet gelukkig van.
       Waar ik wel gelukkig van word? Ik heb op een ander forum ooit een draadje gestart over geluk en dat zit hem juist vaak in hele, kleine dingen die je overkomen. Wees waakzaam en je zult ze opmerken. Natuurlijk zijn er de momenten van geluk die we allemaal wel kennen; momenten dat alles in je leven even samenvalt, maar die zijn eerlijk gezegd bijzonder spaarzaam (je wint de lotto, een lang project op je werk sluit je met succes af, de geboorte van een kind, etc. etc.). We vergeten echter alle kleine momentjes die tussen die grote momenten in plaatsvinden, maar die we door ons drukke bestaan niet langer opmerken. Zomaar wat voorbeelden:
       - een merel die om 5 uur 's ochtends zijn zangkunsten etaleert op de nok van je dak (moet niet te lang duren uiteraard... )
       - turen in, luisteren naar en het ruiken van een knapperend haardvuur
       - de smaak van een zelfgekweekt tomaatje
       - de hond van de buren die je zo enthousiast begroet en likt, dat je daarna je bril moet schoonmaken
       - kijken naar een herkauwende koe in de wei
       - de geur van dennenbos opsnuiven op een warme zomerdag
       - de glimlach van een kind (... doet je beseffen dat je leeft....)
       - met je auto moeten stoppen voor een overstekende gans, of een kat die onverstoord op het asfalt ligt te zonnen en je aankijkt met zo'n blik van 'maak je niet druk man'.
       - een akkoord aanslaan op je gitaar die voor de verandering eens een keertje fantastisch klinkt
       - kijken naar een dikke hommel die van bloem naar bloem vliegt
       - je moeke een knuffel geven

       In onze maatschappij zijn we vooral bezig met gisteren en morgen, terwijl daar echt het geluk niet te vinden is; ze roepen eerder angst en woede op. Geluksmomentjes vind je in het NU, omdat je dan gisteren en morgen even kan loslaten. Door bewust waakzaam te zijn voor kleine geluksmomentjes, door je focussen op wat je zintuigen opmerken i.p.v. op je gedachten, trek je jezelf vanzelf naar het nu en verspil je minder tijd met je boos te maken over wat er gisteren gebeurd is of bang te zijn voor wat je morgen moet doen. Een jongo kan daar overigens prima bij helpen.

       Tuurlijk, het is niet de heilige graal om gelukkig te worden, maar het helpt. Doe er je voordeel mee en

       Comment


       • Slome Joop
        Slome Joop commented
        Editing a comment
        Dit bericht maakt mij gelukkig

       • Meglow
        Meglow commented
        Editing a comment
        En dat bericht maakt mij dan weer gelukkig...

       • Eerstekamerlid
        Eerstekamerlid commented
        Editing a comment
        Ik vind dat je dat mooi omschreven hebt knul.
        Wordt ineens verrekte gelukkig van de spierpijn die t overtollige stucwerk aan m'n broertjes nieuwe huisje me opgeleverd heeft.
        Biertje erbij en zelfs m'n kater voelt zich onsterfelijk.

       #24
       Wil er ook niet op door hakken of de illusie wekken dat hel leven kudt is maar je hebt als bewuste nederlander toch echt alle reden om helemaal door t lint te gaan..
       Kan je je beter maar focussen op dat ijsvogeltje of die dikke zeebaars die je hengel krom trekt maar daar verander je niks mee..
       Verbeteringen komen vanuit ontevredenheid dus gun jezelf dat ook af en toe. Al is het maar voor de toekomst van je kids want we hebben t goed maar we kunnen het allemaal nog heel veel beter hebben..


       http://www.telegraaf.nl/nieuws/73479...ont-bijna-niet
       Pas u aan aan de onaangepasten. Wees tolerant voor de intoleranten. Omarm hen die u afwijzen.
       Hallo vuur, mijn naam is olie.

       Comment


        #25
        Vroeger hadden wij een ziekenfonds
        Nu betalen de mensen zich krom!

        Vroeger hadden we geen voedselbanken
        en ruim 8% rente op de bank vergeleken
        met 0,03 % nu.......

        Vroeger kon men een bejaardentehuis in
        zonder beoordeling maar ik voel me wel
        gelukkig! Kan me voorstellen dat ouderen
        daar anders over denken, het kopje suiker
        lenen bij de buren, ach, verleden
        tijd.........

        En volgens Rutte leven we in weelde!

        Comment


        • Slome Joop
         Slome Joop commented
         Editing a comment
         Vroeger hadden we kuilen, nu hebben we drempels

        #26
        https://youtu.be/I6Ae6azkbZA

        Vroeger was alles beter jah. .......... Ik was bv 40 jaar jonger.
        sigpic it is just a flower

        Comment


        • Meglow
         Meglow commented
         Editing a comment
         wat een pareltje... deze kende ik nog niet, net voor mijn tijd

        #27
        Geluk is met een pijp wiet in me hangmat.

        Comment


         #28
         Rondje moestuin, daar word ik over het algemeen wel gelukkig van.
         let it grow, make a blow

         Comment


         • Meglow
          Meglow commented
          Editing a comment
          ...en QnQ wordt op zijn beurt weer gelukkig van jouw foto

          mooie pepers hoor, kudos!

         • colori
          colori commented
          Editing a comment
          Zou de voetfetisj weer opspelen?
          't zijn eigenlijk zoete puntpaprika's maar alsnog thanks Meglow!

         • Flip Hasjkip
          Flip Hasjkip commented
          Editing a comment
          Noem je je tenen zo ?

         #29
         Corvus Oculum Corvi Non Eruit !

         Comment


          #30
          Dat mijn vrouw inmiddels 8 maanden kankervrij is, zij hierdoor een heel ander mens is geworden (in de positieve zin) en wij tegenwoordig heerlijk kunnen genieten van de kleine dingetjes in het leven.

          Wie heeft er dan nog een dure auto, grote televisie en sieraden nodig ? Wij hebben elkaar en zijn na 21 jaar samenwonen weer net zo gek op elkaar als dag 1 van onze relatie.

          Genoeg sentimenteel gedoe, ik ga mijn hok eens opzoeken want door word ik ook iedere dag weer gelukkig van
          Last edited by Flip Hasjkip; 3 weken geleden.
          Een dag zonder wiet kent Flip niet.

          Comment


          • ganjagast
           ganjagast commented
           Editing a comment
           Mooi stukje Flip!

          • Urban
           Urban commented
           Editing a comment
           allleeeejuppaaahhhhh

         Footer Left Ad

         Collapse
         Bezig...
         X