Forum Top Ad MOBILE Smallest

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Wat maakt een mens gelukkig ?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Geef Weer
Clear All
new posts

    #16
    Je bent wat je eet, sommige dagen eet ik niks.
    Niks om je zorgen over te maken dus..
    Pas u aan aan de onaangepasten. Wees tolerant voor de intoleranten. Omarm hen die u afwijzen. Het systeem heeft gefaald.
    Het systeem betreurt dit ten zeerste.

    Comment


      #17
      Huh, hoor ik mijn naam?

      Geluk is heel eenvoudig, probeer elke dag ergens tevreden/gelukig mee te zijn, ongeacht wat dan ook, het liefste iets heel simpels. Dat gaat natuurlijk niet altijd op, als je bijvoorbeeld ernstig ziek bent of sterft van de honger ofzo, maar dat even terzijde.

      Geen GSM? Ik heb niet eens een auto! Doe alles op de fiets, alleen in de vakantie dan huur of leen ik een auto, maar ook dat doe ik niet ieder jaar! Ik ben serieus vrij bescheiden in het leven en het bevalt me prima. Ik ervaar zelf dat je dat ook aan je kinderen door kan geven, dus dat geklets over jeugd die niet gelukkig kan zijn zonder moderne technologie is onzin, dat is (deels) een gebrek aan de juiste opvoeding.

      Ik wordt gelukig van een mooie lucht, een mooi natuurlandschap, mijn kinderen die blij zijn, een stukje fietsen, knuffelen met mijn vrouw, maar ook een rustig moment voor mij zelf, lekkere koffie en ja ook een leuke vakantie als het er een keer inzit.

      Als ik langs dure fila's rijd, bijvoorbeeld in mijn vakantie, dan zie ik daar mensen (mits ze niet aan het eeuwige werk zijn) die ook "gelukkig" zijn. Ja natuurlijk zou ik ook wel in zo'n mooi huis willen wonen, maar ik ben bang dat als het op een dag tegen zit en die mensen niet meer in staat zijn om hun mooie huis en auto's te bekostigen dat het geluk in de meeste gevallen snel verdwenen is. Nee ik ben ook niet blij als ik mijn huis uit zou moeten omdat ik de boel niet meer kan betalen, maar ik ben zeker dat ik altijd geluk blijf vinden.
      Last edited by Slome Joop; 29 July 2019, 19:57.

      Comment


      #18
      Toch veel wijze woorden Joop!
      Ja, heb het gehoord, we spreken elkaar!!

      Comment


        #19
        Call of Duty hihi
        Get to the Choppah!

        Comment


          #20
          Eej, Dit topic heb ik gemist!
          Wat een fantastisch onderwerp! Wat maakt gelukkig?
          Wellicht is een nog kernachtigere vraag, Wat is geluk?
          En als je dan weet wat geluk precies is, kun je het dan maken? Of naleven?

          Hier in Nederland heb ik wel eens het idee dat geluk bijna meer een status is dan een gevoel.
          Zoveel mensen tegenwoordig die van status hun geluk maken. Of van hun geluk hun status. Mooie kleertjes, mooie auto, fototjes op instagram van de leuke vakanties etc...
          Ik voel mij regelmatig te laat geboren. (ik kom uit 97).
          Zoals Ipie eerder ook al zei, tegen QnQ: "Wij zijn een van de laatste generaties die nog op de middelbare school hebben gezeten zonder mobieltjes etc.."

          Dit geld voor mij dus niet, zo lang ik mij kan inbeelden, lijkt het geluk van mijn generatie het materealisme en status te zijn.
          Ik heb zelf ook een smartphone, maar van de neppe wereld die mijn generatie in stand houdt word ik ongelukkig.
          Het lijkt mij heerlijk om in de oudere simpelere wereld te leven. Geen telefoon, geen stress.

          Voor mijn gevoel leef ik in een wereld, waarin geluk je opgedwongen wordt. Hier: Doe een opleiding, neem een baan, koop een huis, neuk een vrouw, denk niet teveel na, EN WEES GELUKKIG!

          Maar wat nou als dat niet is waar je geluk in vind? Wat nou als geluk eenvoud is. Zoals Slome Joop Zegt. Ben je ervan overtuigd dat je gelukkig bent, dan ben je dit ook.
          Maar hoe meet je dat dan?

          Is geluk niet gewoon een heel simpel, instinctief, chemisch proces in je hersenen?

          Iets dat je kan bewerkstelligen door zoveel dingen, matereialisme, status, drugs, sport, seks, vrijheid, voldoening etc....
          Misschien is de vraag wat maakt geluk dus een kwestie van perspectief.
          En bepaalt jouw belevingswereld wat voor jou geluk is. Er is immers geen standaard voor geluk.


          Maar wat dan als jou belevingswereld, en jou geluk dat van een ander in de weg staat? Welk perspectief is dan hetgeen dan het meest gelukkig maakt?

          Voor mij is dat het perspectief van vrijheid, en geen richting hebben. https://www.youtube.com/watch?v=_jHM6ICkNzM Dit nummer beschrijft wat voor mij geluk is.

          Peace!



          Howto foto's in je berichten plaatsen | Belangrijk: Topic Titels
          Veel gestelde vragen over het forum | Hoe Quoten / Citeren

          Comment


            #21
            Nederhigh Heel mooi gezegt! En ik ben het in grote lijnen met je eens.
            MAAR.....

            Ik ben ongeveer een kwart eeuw ouder dan jij, ik heb dus wel meegemaakt dat mobieltjes niet bestonden voor gewonen mensen. Toen ik een jaar of 16 was heb ik eens iemand met zoiets gezien:
            ?u=http%3A%2F%2F1.bp.blogspot.com%2F_TahXQ2WiF0s%2FSNaBbLLIVaI%2FAAAAAAAAEgk%2FpINpefZyWsg%2Fs400%2FOld%2BMobile%2BPhones%2B01.jpg&f=1.jpg
            Maar dat gaat echt niet gebeuren hier in Nederland. Ik denk dat je ten aller tijde gewoon moet proberen er het beste van te maken, dat is wat mensen eigenlijk altijd al moesten doen, want er was altijd al een vroeger, waar dingen anders waren, op sommige punten beter, maar op sommige punten ook slechter. Ik vind het ook stom dat een groot deel van de jeugd alleen maar op hun mobiel kijkt, maar ik zie veel volwassen mensen het zelfde doen. Van de week was ik aan het fietsen en zag in de polder maar liefst 12 ooienvaren op een veld staan. Zoveel heb ik er nog nooit tegelijjk gezien, ik ben ook gestopt om er naar te kijken en het was genieten. Ik zag veel mensen langs fietsen en lopen, ze zagen niets. Ik heb een paar voetganger er nog op gewezen, toen zagen ze het wel en het was even "ooh jaaa mooi hoor" en daarna liepen ze verder. Ze hadden niet het zelfde geluks moment als ik, dat begrijp ik niet helemaal, want daar zit voor mij nou juist het geluk, dat soort simpele dingen.

            Ik denk wel dat je een goed punt hebt wat betreft vrijheid, dat lijkt mij een essentiele factor om gelukkig te zijn ja. Gellukig zijn wij vrij! Ok, we zijn economische slaven, maar dat is weer een ander verhaal

            Als je niet van reggae houd en geen zin hebt om dit liedje te luister: "There are no chains around my feet, but I'm not free.....We're slaves.....Economical slaves" Ok, wij (de meete van ons) zijn geen slaaf geweest, zelfs onze voorouders niet, maar toch is het herkenbaar. Dat is ook niet zo gek, want wij leven natuurlijk in het door Rasta's vervloekte Babylon met het bijbehorende Babylon System.

            Ik zit hier wel lekker filosofisch te lullen, maar ik ben in het verleden ook wel depresief geweest en dat is geen lolletje weet ik uit ervaring. Voor de mensen die in zo'n dip in hun leven zitten gaat dit geklets vaak helemaal niet op, dat is heel erg. Ik wens dan ook iedereen sterkte die met zijn/haar ziel onder de arm loopt. Gewoon blijven ademen, vaak komen er wel weer andere tijden.
            Last edited by Slome Joop; 12 August 2019, 13:50. Reden: Ander filmpje van Mokko

            Comment


            • Nederhigh
              Nederhigh commented
              Editing a comment
              Wauw Joop!


              Ik heb dit met plezier gelezen! Een verfrissend perspectief dat mijn gevoel dus eigenlijk van alle generaties is.
              En je hebt helemaal gelijk. We moeten blij zijn met de luxes waar we vandaag de dag van kunnen genieten.
              Maar tegelijk moeten we onself behoeden voor de promotie van zwakte en afhankelijkheid die daarmee gepaart gaat. (weer een hele andere discussie)

              Een soortgelijk leven als die bananenboer lijkt mij inderdaad ook fantastisch.|
              Een paar jaar terug ben ik geinspireerd geraakt door een man die voorbij komt in de aflevering van strain hunters India.
              https://www.youtube.com/watch?v=CqFiucWKo-8 (te zien vanaf minuut 11)


              Galeno.
              Iemand die zijn leven uit italie is onvlucht om in de bergen van India zelfvoorzienend te leven. Een echte hippie


              Helaas is hij kort nadat deze aflevering van strain hunters uitgebracht is opgepakt en veroordeeld voor het meewerken aan "drug trading".
              iets als dit kun je dus alleen in het geheim doen...

              Grappig dat je dat vertelt over de ooievaars. Ik ga hier in de buurt vaak 's avonds laat bij een sportparkje zitten om even van een joinje te genieten.
              En bijna elke avond zitten er dan op de hoge lantaarns van de verlichting van het veldje 2 ooievaars. Een maneejte, en en vrouwtje.
              Fantastisch om te zien, regelmatig maken ze dat bijna angstaanjagende klapperende geluid.
              En houden mij ondertussen schep in de gaten . Ik geniet ervan.

              Bedankt voor je verhaal!

            #22
            Alleen met dat "je moet het beste er van maken" ben ik het 100% eens.
            Verder vind ik iedereen die genoegen neemt met 3 weken vakantie per jaar en z'n leven als loonslaaf slijt gewoon een sneue lul. En toegegeven, mn meest dierbare naasten vallen in die categorie maar feitelijk is het natuurlijk gewoon totale waanzin. Hebben hebben hebben is een collectieve ziekte waarvoor we onze vrijheid weggegooid hebben voor een geyle handtekening onder een contractje..
            Neuh, we zijn ziek. Zo ziek dat we niet eens meer beseffen hoe ziek we eigenlijk zijn.
            ​​​​​​Kopen kopen kopen. En daar doe ik zelf net zo hard aan mee maar ben me er iig nog bewust van op een of andere manier.
            Niemand hier in t westen wast z'n handen in onschuld en we mogen onszelf best afvragen waarom het woord "burnout" in de meest arme landen niet eens voorkomt..
            Algehele degeneratie en we noemen het vooruitgang. 1.3 miljoen medicijnverslaafden in NL als ik me niet vergis. Ben blij dat ik daar aan mag bijdragen met een belachelijke zorgverzekering.
            ​​​​​​Om over HRA en het overige subsidie/ toeslagencircus maar te zwijgen..
            Neuh we zijn vooral mak, laf en kortzichtig en dat is maar goed ook anders waren we allemaal manisch depressief.

            Lachend je eigen graf graven is ook een kunst.
            En dat trucje beheersen we hier t beste.

            Neuh, t leven is mooi maar je moet wel zelf de slingers ophangen. Voor mij geen gebaande paden iig.
            Niemands knegt, niemands baas.

            De typhus voor andermans welvaart.
            Pas u aan aan de onaangepasten. Wees tolerant voor de intoleranten. Omarm hen die u afwijzen. Het systeem heeft gefaald.
            Het systeem betreurt dit ten zeerste.

            Comment


              #23
              Laat ik me niet richten op wat er allemaal mis is met deze maatschappij, want dan blijf ik erin hangen en daar word ik over het algemeen niet gelukkig van.
              Waar ik wel gelukkig van word? Ik heb op een ander forum ooit een draadje gestart over geluk en dat zit hem juist vaak in hele, kleine dingen die je overkomen. Wees waakzaam en je zult ze opmerken. Natuurlijk zijn er de momenten van geluk die we allemaal wel kennen; momenten dat alles in je leven even samenvalt, maar die zijn eerlijk gezegd bijzonder spaarzaam (je wint de lotto, een lang project op je werk sluit je met succes af, de geboorte van een kind, etc. etc.). We vergeten echter alle kleine momentjes die tussen die grote momenten in plaatsvinden, maar die we door ons drukke bestaan niet langer opmerken. Zomaar wat voorbeelden:
              - een merel die om 5 uur 's ochtends zijn zangkunsten etaleert op de nok van je dak (moet niet te lang duren uiteraard... )
              - turen in, luisteren naar en het ruiken van een knapperend haardvuur
              - de smaak van een zelfgekweekt tomaatje
              - de hond van de buren die je zo enthousiast begroet en likt, dat je daarna je bril moet schoonmaken
              - kijken naar een herkauwende koe in de wei
              - de geur van dennenbos opsnuiven op een warme zomerdag
              - de glimlach van een kind (... doet je beseffen dat je leeft....)
              - met je auto moeten stoppen voor een overstekende gans, of een kat die onverstoord op het asfalt ligt te zonnen en je aankijkt met zo'n blik van 'maak je niet druk man'.
              - een akkoord aanslaan op je gitaar die voor de verandering eens een keertje fantastisch klinkt
              - kijken naar een dikke hommel die van bloem naar bloem vliegt
              - je moeke een knuffel geven

              In onze maatschappij zijn we vooral bezig met gisteren en morgen, terwijl daar echt het geluk niet te vinden is; ze roepen eerder angst en woede op. Geluksmomentjes vind je in het NU, omdat je dan gisteren en morgen even kan loslaten. Door bewust waakzaam te zijn voor kleine geluksmomentjes, door je focussen op wat je zintuigen opmerken i.p.v. op je gedachten, trek je jezelf vanzelf naar het nu en verspil je minder tijd met je boos te maken over wat er gisteren gebeurd is of bang te zijn voor wat je morgen moet doen. Een jongo kan daar overigens prima bij helpen.

              Tuurlijk, het is niet de heilige graal om gelukkig te worden, maar het helpt. Doe er je voordeel mee en

              Comment


              • Slome Joop
                Slome Joop commented
                Editing a comment
                Dit bericht maakt mij gelukkig

              • Meglow
                Meglow commented
                Editing a comment
                En dat bericht maakt mij dan weer gelukkig...

              • Eerstekamerlid
                Eerstekamerlid commented
                Editing a comment
                Ik vind dat je dat mooi omschreven hebt knul.
                Wordt ineens verrekte gelukkig van de spierpijn die t overtollige stucwerk aan m'n broertjes nieuwe huisje me opgeleverd heeft.
                Biertje erbij en zelfs m'n kater voelt zich onsterfelijk.

              #24
              Wil er ook niet op door hakken of de illusie wekken dat hel leven kudt is maar je hebt als bewuste nederlander toch echt alle reden om helemaal door t lint te gaan..
              Kan je je beter maar focussen op dat ijsvogeltje of die dikke zeebaars die je hengel krom trekt maar daar verander je niks mee..
              Verbeteringen komen vanuit ontevredenheid dus gun jezelf dat ook af en toe. Al is het maar voor de toekomst van je kids want we hebben t goed maar we kunnen het allemaal nog heel veel beter hebben..


              http://www.telegraaf.nl/nieuws/73479...ont-bijna-niet
              Pas u aan aan de onaangepasten. Wees tolerant voor de intoleranten. Omarm hen die u afwijzen. Het systeem heeft gefaald.
              Het systeem betreurt dit ten zeerste.

              Comment


                #25
                Vroeger hadden wij een ziekenfonds
                Nu betalen de mensen zich krom!

                Vroeger hadden we geen voedselbanken
                en ruim 8% rente op de bank vergeleken
                met 0,03 % nu.......

                Vroeger kon men een bejaardentehuis in
                zonder beoordeling maar ik voel me wel
                gelukkig! Kan me voorstellen dat ouderen
                daar anders over denken, het kopje suiker
                lenen bij de buren, ach, verleden
                tijd.........

                En volgens Rutte leven we in weelde!

                Comment


                • Slome Joop
                  Slome Joop commented
                  Editing a comment
                  Vroeger hadden we kuilen, nu hebben we drempels

                #26
                https://youtu.be/I6Ae6azkbZA

                Vroeger was alles beter jah. .......... Ik was bv 40 jaar jonger.
                sigpic it is just a flower

                Comment


                • Meglow
                  Meglow commented
                  Editing a comment
                  wat een pareltje... deze kende ik nog niet, net voor mijn tijd

                #27
                Geluk is met een pijp wiet in me hangmat.

                Comment


                  #28
                  Rondje moestuin, daar word ik over het algemeen wel gelukkig van.
                  You do not have permission to view this gallery.
                  This gallery has 1 photos.
                  https://www.jointjedraaien.nl/wietfo...20#post1540729

                  Comment


                  • Meglow
                    Meglow commented
                    Editing a comment
                    ...en QnQ wordt op zijn beurt weer gelukkig van jouw foto

                    mooie pepers hoor, kudos!

                  • colori
                    colori commented
                    Editing a comment
                    Zou de voetfetisj weer opspelen?
                    't zijn eigenlijk zoete puntpaprika's maar alsnog thanks Meglow!

                  • Flip Hasjkip
                    Flip Hasjkip commented
                    Editing a comment
                    Noem je je tenen zo ?

                  #29
                  Ad usum proprium!

                  Comment


                    #30
                    Dat mijn vrouw inmiddels 8 maanden kankervrij is, zij hierdoor een heel ander mens is geworden (in de positieve zin) en wij tegenwoordig heerlijk kunnen genieten van de kleine dingetjes in het leven.

                    Wie heeft er dan nog een dure auto, grote televisie en sieraden nodig ? Wij hebben elkaar en zijn na 21 jaar samenwonen weer net zo gek op elkaar als dag 1 van onze relatie.

                    Genoeg sentimenteel gedoe, ik ga mijn hok eens opzoeken want door word ik ook iedere dag weer gelukkig van
                    Last edited by Flip Hasjkip; 27 August 2019, 19:22.
                    Een dag zonder wiet kent Flip niet.

                    Comment


                    • ganjagast
                      ganjagast commented
                      Editing a comment
                      Mooi stukje Flip!

                    • Urban
                      Urban commented
                      Editing a comment
                      allleeeejuppaaahhhhh
                  Bezig...
                  X