Forum Top Ad MOBILE Smallest

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Vaticaan klaagt Benetton aan

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Geef Weer
Clear All
new posts

    Vaticaan klaagt Benetton aan

    Korting op 420shop
    Een hoop, een geloof en de (mannen)liefde, een greep uit de berichten van de dagelijkse beslommeringen van de kerk.... zou Hij zich in zijn graf omdraaien???



    J. Grotenhuis | 17 nov 2011 | 22:39

    Het Vaticaan gaat juridische stappen nemen tegen kledingmerk Benetton vanwege een advertentie waarin paus Benedictus zoent met een vooraanstaande imam.


    Het Vaticaan doet dat ondanks het feit dat het Italiaanse kledingbedrijf al aankondigde om de advertentie in te trekken.
    De advertentie is onderdeel van een wereldwijde reclamecampagne die bestaat uit fotomontages van politieke en religieuze leiders die elkaar zoenen.
    In een verklaring zei dat het Vaticaan dat ze hun advocaten de opdracht hebben gegeven om het gebruik van de foto te stoppen, zelfs in de media.

    http://www.powned.tv/nieuws/raar/201...etton_aan.html

    Vertrouwen in kerk naar dieptepunt

    WO 16 nov 2011 | 09.05
    Slechts 35 procent van de Nederlanders vindt de kerk nog een betrouwbaar instituut, terwijl vijf jaar geleden nog bijna de helft er vertrouwen in had. Nederlanders hebben meer vertrouwen in de politie, de pers, het rechtssysteem en de politiek.

    Dat meldt het Nederlands Dagblad op basis van een rapport De sociale staat van Nederland van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) dat vandaag verschijnt.

    Het vertrouwen in de kerk was nooit hoog, maar het SCP wijt de daling van de afgelopen jaren aan de vele meldingen van seksueel misbruik in met name de Rooms-Katholieke Kerk.

    Het SCP-rapport meldt ook dat de ontkerkelijking doorzet. In de afgelopen tien jaar daalde het gezamenlijke aantal leden van de Protestantse Kerk en de Rooms-Katholieke Kerk met negentien procent.

    Bron: IKON
    http://www.kerknieuws.nl/nieuws.asp?oId=21685


    Rooms-Katholieke Kerk gaat misbruikslachtoffers betalen

    Redactie − 07/11/11, 13:52
    UPDATE Slachtoffers van seksueel misbruik binnen katholieke instellingen kunnen compensatie krijgen. De Nederlandse bisschoppen en religieuze oversten hebben ingestemd met het advies van de commissie-Lindenbergh voor een compensatieregeling.
    De commissie, die bestaat uit een hoogleraar privaatrecht en twee advocaten, onderzoekt juridische aspecten van de misbruikaffaire binnen de Rooms-Katholieke Kerk. Zij vult hiermee het werk van de commissie-Deetman aan, die de omvang van seksueel misbruik binnen de rooms-katholieke kerk in Nederland onderzoekt.

    Tot 100.000 euroLaat
    Misbruikslachtoffers zijn opgelucht maar vinden dat de de compensatieregeling laat is gepresenteerd. 'We hebben tot november op helderheid moeten wachten', aldus Guido Klabbers van Klokk.

    In Klokk zijn 12 slachtoffergroepen verenigd. De organisatie maakt zich zorgen of medische of psychologische experts die worden ingezet binnen de compensatieprocedures wel onafhankelijk zijn. Ook betreuren ze de regel dat er na uitspraak van de compensatiecommissie geen hoger beroep meer mogelijk is.

    http://www.trouw.nl/tr/nl/4692/Misbr...-betalen.dhtml



    Last edited by ceBep; 17 November 2011, 22:37.

    #2
    Last edited by HJM; 18 November 2011, 00:56.
    http://www.youtube.com/watch?v=zCvSc2b8CWc

    Comment


      #3
      Re: Vaticaan klaagt Benetton aan

      Oorspronkelijk geplaatst door vale View Post
      zou Hij zich in zijn graf omdraaien???
      eum, Hij was toch weer uit z'n graf gekropen toch ? wat dat trouwens met het eten van onbevruchte gevogelte-embryo's waarvan de schil beschilderd is te maken heeft is duidelijk tripwerk voor gevorderden, maar dat terzijde

      Als de paus een statement zou willen maken zou hij die zogenaamde zoen live voor de camera's moeten uitvoeren (en daarna door naar het hengstenbal > laat 'tie maar eens voelen wat z'n volgelingen allemaal uitgespookt hebben
      Society is like stew-if you don't keep it stirred up, you end up with a lot of scum on the top

      Comment


        #4
        Re: Vaticaan klaagt Benetton aan

        De relatie tussen pasen en eieren is heel eenvoudig, Moreweed. Het paasfeest is veel ouder dan het christendom. Na een lange winter van beschimmelde aardappelen en droog vlees moeten de eerste eieren van de lente een tractatie geweest zijn die een feest waard waren. Combineer dat met de equinox en de eerste verse konijnen en je hebt reden genoeg om feest te vieren.

        Kerstmis is vrij evident een zonnewende-feest.

        De kerk heeft die feesten gestolen, geanexeerd, besmet. Dat hebben ze ook gedaan met begrippen als liefde en fatsoen en met woorden als "waarheid" en "moraal".

        En ja, dat mensen geloven in die flauwekul... Ik sluit me aan bij HJM.

        Ik zou graag zien dat politici een test ondergingen naar hun geestelijke gezondheid. Een paar vragen zijn voldoende.

        "Is de aarde minder dan 10.000 jaar oud?"
        Zoja: Afgekeurd als politicus, samen met de gelovers in Sinterklaas.
        "Is de bijbel waar?"
        Zoja, dan is de aarde 10.000 jaar oud. Is de bijbel waar EN de aarde 4 miljard jaar oud? Dan ben je een hypocriet. Agekeurd.
        "Is God 'goed' volgens de bijbel?"
        Zoja, dan is het blijkbaar "goed" om hele volkeren uit te moorden om een enkeling te straffen. Afgekeurd.
        "Zijn de 10 geboden een goede morele leidraad?"
        Zoja, dan heb je ze blijkbaar nooit gelezen. Afgekeurd, leeghoofd.
        "Had Jezus wijze lessen voor de mensheid?"
        Zoja, graag een voorbeeld dat we niet terugvinden in samenlevingen van apen, mieren of andere sociale dieren. Geen voorbeeld? Wilt U uw mening herzien over Jezus? Nee? Afgekeurd. Niet in staat om zijn mening aan te passen aan de feiten.

        Zo, dat ruimt op in het kabinet...

        Comment


          #5
          Re: Vaticaan klaagt Benetton aan

          ik voorzie een sterke toename in sprookjesfiguren bij de efteling als jouw plan doorgaat Blani

          Ik ken de links naar keltische/germaanse tradities, het christendom zou die over genomen hebben om de integratie te bevorderen. Maar dan nog : het vieren van de lente door dat zojuist gelegde eitje te verorberen heeft iets maniakaals. Toeter mee tegen de geluidsoverlast zeg maar.
          Society is like stew-if you don't keep it stirred up, you end up with a lot of scum on the top

          Comment


            #6
            Re: Vaticaan klaagt Benetton aan

            .................
            Last edited by Ganjax; 28 April 2013, 19:37.

            Comment


              #7
              Re: Vaticaan klaagt Benetton aan

              Kennen jullie deze? Pat Condell met "What's good about religion".

              http://www.youtube.com/watch?v=Ly62n36nn0k

              Comment


                #8
                Re: Vaticaan klaagt Benetton aan

                Blani @"Is de aarde minder dan 10.000 jaar oud?"

                Hierover heb ik ooit gediscussieerd met een dominee. Die had een pasklaar antwoord: voor God geldt een andere tijd dan voor de mens. Hij beriep zich op psalm 144, vers 4: "Als een ademtocht is een mensenleven op aarde". Waar wij 70 tot 80 jaar voor uittrekken is voor God te vergelijken met een ademtocht. De tijdberekening van God is dus niet te vergelijken met de menselijke tijdberekening. Vergis je niet hoor, ik ben zeer religieus opgevoed! Het zaad is evenwel niet in vruchtbare aarde terechtgekomen: op dat moment zat ik zonder zaai- of stekgrond.

                Comment


                  #9
                  Re: Vaticaan klaagt Benetton aan

                  Die dominee had het waarschijnlijk over de schepping, die volgens de bijbel 6 dagen duurt en volgens de wetenschap 4 miljard jaar. Je kan inderdaad verdedigen dat "dagen" en "jaren" geen betekenis hebben zonder een aarde die om de zon draait. Het blijft natuurlijk laf van die dominee om zich te verschuilen achter "interpretaties" van de bijbeltekst. Een politicus zou ik zonder meer afkeuren om zo'n smoesje: Als je niet gewoon een tekst kan lezen en woordelijk begrijpen, dan moet je opflikkeren.

                  Maar ik had niet niet over de schepping. Er zijn schrifgeleerden die de hele stamboom hebben uitgeplozen, van Adam en Eva tot en met Jezus, en geconcludeerd hebben dat daar zowat 4000 jaar tussen zit. In werkelijkheid liepen de eerste echte mensen zowat een miljoen jaar geleden rond. Tijdens die hele periode draaide de aarde netjes om de zon, en was er dus een eenduidige betekenis van wat een jaar is. Daar lul je je niet onderuit - of je moet volhouden dat de eerste mensen tienduizenden jaren oud werden, of dat er tienduizenden stappen ontbreken tussen Adam en Jezus. Daarmee gaat natuurlijk de hele stamboom van Jezus de mist in, samen met de claim dat de bijbel de geboorte van Jezus voorspelt heeft, en daarmee Jezus' claim dat hij de voorspelde profeet was. Nou gaat die stamboom zowiezo de mist in, want volgens die stamboom is Jozef de vader van Jezus, terwijl nou juist beweerd wordt dat Jezus helemaal geen vader had.

                  Daarop komen ze met het smoesje "De bijbel is niet de letterlijke waarheid; het is een Waarheid op een Ander Niveau" - waarmee ze het woord "waarheid" verbasteren tot iets dat geen enkele betekenis meer heeft. Fatsoenlijke mensen moeten tegenwoordig "waarheid" vervangen door "feiten" om begrepen te worden, en dat stoort me behoorlijk.

                  Comment


                    #10
                    Re: Vaticaan klaagt Benetton aan

                    Wist je trouwens dat er 2 min of meer authentieke geschriften zijn over de geboorte van Christus? Het enige "echte" verhaal wat in de bijbel staat is het jongste. Het 50 jaar oudere exemplaar werd evenals vele andere schrifturen als apocrief beschouwd. Overigens vind ik de als canoniek aangemerkte schrifturen eveneens apocrief. Ik blijf het vreemd vinden dat het 1e verhaal ongeloofwaardig werd geacht en nadien een nagenoeg identiek 2e, maar wel jonger verhaal, als absolute waarheid werd aangemerkt. Overigens wist mijn vader wel raad met gerede twijfels: alles wat in tegenspraak met de bijbel was kwam van valse profeten en diende om het geloof op de proef te stellen.

                    Comment


                      #11
                      Re: Vaticaan klaagt Benetton aan


                      Man, man, wat hebben ze wel met jullie gedaan?????
                      Geen wonder dat de gewone man/vrouw niks van het geloof begrijpt: apocrief/canoniek..... .

                      Comment


                        #12
                        Re: Vaticaan klaagt Benetton aan

                        @Xtreme Overigens wist mijn vader wel raad met gerede twijfels: alles wat in tegenspraak met de bijbel was kwam van valse profeten en diende om het geloof op de proef te stellen.
                        Hoe deed hij dat met tegenspraak in de bijbel zelf? Bijvoorbeeld: Het gebod "gij zult niet doden" vlakvoor Mozes opdracht kreeg om een derde van zijn stam uit te moorden? Of de twee conflicterende scheppingsverhalen in Genesis?

                        Dat er een ouder Jezus-verhaal was wist ik niet. Ik weet weer wel dat er in die tijd wat meer profeten waren die doden tot leven brachten, zieken genazen en maagdelijk geboren waren rond kerst. De fictie Jezus is een samenraapsel van een handvol van die profeten, voor zover ik weet.

                        @Vale: Met mij hebben ze eigenlijk weinig gedaan... (behalve dat ze me het recht willen ontzeggen te trouwen wie ik wil, sex te hebben hoe ik wil, te roken wat ik wil en te sterven zoals ik wil... ach, kleine irritaties...) Ik ben geheel atheistisch grootgebracht en heb me uitsluitend vrijwillig in de bijbel verdiept. Ik vind het namelijk machtig interessant hoe mensen die bullshit kunnen geloven, en wat voor wartaal ze gaan uitslaan als je er dieper op in gaat. Toch zijn dat in het dagelijks leven vaak heel aanspreekbare, heldere mensen - maar zogauw God in het geding komt gaat er een knop om en gaat het verstand op standje "uit". Hoe kan dat toch?

                        Misschien dat de theorie van "memen" het antwoord geeft.

                        (Weet iemand niet wat "memen" zijn? Laat Susan Blackmore het uitleggen:
                        http://www.ted.com/talks/susan_black...and_temes.html

                        Comment


                          #13
                          Re: Vaticaan klaagt Benetton aan

                          Ik vind toch dat het ( de kerk/bijbel enz) meer naar indoctrinatie klinkt. Klinkt ongeveer net zoals Inquisitie....

                          Susan Blackmore kan het mooi vertellen; een genot om iemand zo gepassioneerd en tevens in het Engels te horen spreken.
                          Ze heeft het over de Terminator theorie, interessanter dan de kerk
                          Last edited by ceBep; 18 November 2011, 19:21.

                          Comment


                            #14
                            Re: Vaticaan klaagt Benetton aan

                            waarheid en geloof ... whoehahahahaha
                            ik meen me iets te herinneren van een gast die op TV nog wel uitlegde dat God al die fossielen in de grond had gestopt "om ons geloof te testen"

                            als mensen persoonlijke kracht halen uit hun geloof vind ik dat een goed ding, maar ze gaan te ver zodra ze hun geloof proberen op te dringen, of open discussie onmogelijk maken door te verwijzen naar "waarheden van andere orde". Dat laatste kan m'n vriendin trouwens ook hardstikke goed ("hoe kan jij dat nou begrijpen ? jij bent een man")
                            Society is like stew-if you don't keep it stirred up, you end up with a lot of scum on the top

                            Comment


                              #15
                              Re: Vaticaan klaagt Benetton aan

                              @Vale: Wat is Susan Blackmore goed he? Ik heb haar een keer live gezien met dezelfde speech, bij een gratis lezing van de Universiteit van Utrecht. Dat krijg je dan zomaar cadeau: Een show van een vrouw die vonken spat. Ik heb echt met open mond zitten luisteren.

                              @Moreweed: Er is een spreekwoord dat ik zo gauw niet letterlijk kan vinden. Zoiets als "Je moet iemands geloof in God respecteren, zoals je zijn geloof respecteert dat zijn vrouw mooi is en zijn kinderen slim zijn."

                              Comment

                              Bezig...
                              X