Forum Top Ad MOBILE Smallest

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Genotype en fenotype.

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Wietzaden: Genotype en fenotype.

  Korting op 420shop
  Planten verschillen in uiterlijke kenmerken. Zo zijn er verschillende vormen van de Cannabisplant. Ook de mannelijke planten en de vrouwelijke planten verschillen in uiterlijk. Deze zichtbare kenmerken worden het fenotype genoemd. Elke plant en elk mens heeft duizenden eigenschappen die samen het fenotype bepalen. Deze informatie voor deze eigenschappen ligt in de celkernen. Elke cel van een plant bevat alle informatie voor alle erfelijke eigenschappen. Deze informatie ligt in de chromosomen.

  De erfelijke informatie die in de chromosomen ligt vastgelegd wordt het genotype genoemd. Het genotype van een hennepplant bepaald heel veel eigenschappen van deze plant. Toch worden niet alle eigenschappen bepaalt door het genotype. Het fenotype van een plant wordt, behalve door het genotype, ook bepaalt door invloeden uit het milieu. Zo kunnen twee hennepplanten met dezelfde erfelijke eigenschappen, die op twee heel verschillende plekken staan er heel anders uitzien. Dit kan bijvoorbeeld komen door verschillen in de hoeveelheid water en zon die de planten krijgen. Hierdoor kan de ene plant heel groot worden, en de andere heel klein blijven. Het fenotype van de planten is dan anders, terwijl het genotype hetzelfde is.

  Peace
  Last edited by bobo; 17 May 2010, 20:33.

  #2
  Re: Genotype en fenotype.

  Puur terzijde:
  Dit heb je ook bij mensen. Het DNA is daar een voorbeeld van dacht ik me te herinneren. (In het DNA staat bijvoorbeeld dat je 2 armen, 2 benen, enzo hebt). Als je een arm zou kwijtgeraken dan verandert je fenotype dus. Je DNA (genotype dus) heeft echter nog altijd de eigenschappen dat je 2 armen hebt, als je die zou aflezen dan zou je dus -volgens het DNA- nog steeds 2 armen hebben

  greetzzz

  Comment


   #3
   Re: Genotype en fenotype.

   Bij het genotype van de mens gaat het voornamelijk over de Gen, mv = genen.

   Gen = deeltje in elke celkern ve levend wezen, dat zorgt
   voor de overdracht van erfelijke eigenschappen

   Je genen bepalen dus ook je fenotype bv blauwe ogen, blond haar etc.
   [B][URL="https://420shop.nl"][COLOR=#008000][B]420Shop.NL: uw head- & seedshop!

   Comment


    #4
    Re: Genotype en fenotype.

    Dat is dus het geen dat van boven in het eerste stuk tekst staat....

    Comment

    Bezig...
    X