Mededeling

Collapse
No announcement yet.

De Bloemen/Toppen

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  De Bloemen/Toppen

  Korting op 420shop
  Bouw van bloemen  Net als veel andere planten heeft de hennepplant (Cannabis sativa) bloemen. Hennep bloeit van juni tot en met augustus met groenachtige bloemen. Hennep is een éénjarige tweehuizige plant. Tweehuizig betekent dat de plant mannelijke en vrouwelijk planten heeft. Eenhuizig betekent dat er aan een plant zowel mannelijke als vrouwelijke bloemen voorkomen. Soms komen er ook hennepplanten voor die eenhuizig zijn en dus mannelijke en vrouwelijke bloemen dragen. Deze planten worden hermafrodiet genoemd.

  Behalve eenhuizig en tweehuizig, kunnen planten ook nog eenslachtig of tweeslachtig zijn. Eenslachtige bloemen hebben of meeldraden of een stamper, tweeslachtige bloemen hebben allebei. Hennep is eenslachtig. De mannelijke bloemen, herkenbaar aan de meeldraden, staan in pluimen en de vrouwelijke bloemen, die stampers dragen, staan in aren in de bladoksels.

  Meeldraden zijn de mannelijke voortplantingsorganen van de plant. Een meeldraad kan je opdelen in de helmdraad en de helmknop. De helmknop is weer onder te verdelen in helmhokjes. Het stuifmeel van de plant ontstaat in de helmknop. Stuifmeelkorrels zijn de mannelijke geslachtscellen. Deze zorgen, net als bij de mens voor bevruchting van de vrouwelijke eicel.

  Het vrouwelijke voorplantingsorgaan is de stamper. Een stamper bestaat uit drie delen: de stempel, de stijl en het vruchtbeginsel. In het vruchtbeginsel van de vrouwelijke plant bevinden zich verschilllende zaadbeginsels. Deze zaadbeginsels zorgen voor de productie van de eicellen, de vrouwelijke geslachtscellen. Dit is weer net zoals bij de mens, waarbij de eierstokken de eicellen produceren. In ieder zaadbeginsel onstaat één eicel.

  De bloemen van hennep en alle andere planten bestaan uit een bloemkelk met kelkbladeren. Naast deze kelkbladeren heeft de bloem ook nog kroonbladeren, de bloemkroon.

  Functie van bloemen

  De bloemen van een plant hebben een belangrijke functie. In de bloemen bevinden zich de voortplantingsorganen, zij zorgen dus voor de voortplanting van de plant. De vrouwelijke bloemen bevatten de stampers met daarin de eicellen, de mannelijke bloemen bevatten de meeldraden met daarin de zaadcellen (stuifmeelkorrels). Om zich voort te kunnen planten, moeten de stuifmeelkorrels bij de stamper van een andere bloem of bij de stamper van de eigen bloem terecht komen. Dit overbrengen van de stuifmeelkorrels wordt bestuiving genoemd.

  Voor de mens is de bloem van de hennepplant ook belangrijk. Van de gedroogde en verkruimelde bloemtoppen wordt de marihuana gemaakt. De bevruchte zaden worden gebruikt voor verschillende doeleinden. Meer hierover kun je lezen op de pagina over vruchten en zaden.

  Peace

  #2
  Re: De Bloemen/Toppen

  hmmmmm bloemetjes .

  Grtz

  Comment

  Footer Left Ad

  Collapse
  Bezig...
  X