Forum Top Ad MOBILE Smallest

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

De levenscyclus van de cannabisplant

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  De levenscyclus van de cannabisplant

  Korting op 420shop
  De levenscyclus van de cannabisplant

  De kieming van een cannabisplant maakt deel uit van de levenscyclus van de plant. De kieming is het proces waarbij het zaad water opneemt. Hierdoor zwelt het zaadje op en barst het open. Een wortel komt dan naar buiten. De wortel groeit direcht naar beneden. Ondertussen groeit er een stengel naar boven. Het voedsel dat nodig is voor de eerste groei komt uit het zaadje. Met de stengel komen de twee zaadlobben mee naar buiten. De zaadlobben zijn de eerste paar bladeren van de plant. In het begin zijn deze bladeren wit van kleur, maar zodra de zaadlobben boven de grond uitkomen kleuren ze groen door het chlorofyl. De wortel van het plantje groeit nog steeds verder. Omdat de eerste paar bladeren nog te klein zijn kan de de plant nog niet alle voedsel door fotosynthese krijgen. Het voedsel uit het zaad is nu bijna allemaal verbruikt. Dit deel van de levenscyclus van de hennepplant duurt ongeveer 10 dagen.

  Een tweede paar bladeren ontstaat nu. Deze bladeren zijn veel groter dan het eerste paar bladeren maar hebben nog niet de kenmerkende vorm van hennepbladeren. De plant kan nu genoeg voedingsstoffen binnenkrijgen door de fotosynthese en de opname via de wortels. Elk volgende paar bladeren wordt groter. Vanaf het derde paar bladeren hebben deze ook de vorm van een hennepblad. Na zes weken is dit proces voltooid en is het een volwassen plant.

  De plant groeit nu alleen nog in grootte. Dit gebeurt doordat in de toppen van de wortel en van de stengel nieuwe cellen worden bijgemaakt. Hierbij wordt de plant belemmerd door de grootte en hoeveelheid van de bladeren. De bladeren zorgen voor de vorming van voedingsstoffen voor de groei van de plant. Bij de groei in hoogte van de hennepplant, krijgt de plant dus ook steeds meer bladeren. De plant groeit nu ongeveer vier centimeter per dag. Ook worden er bloemen en knoppen gevormd. Deze veranderingen noemen we ontwikkeling. Door de ontwikkeling kunnen de organen van de plant hun functie steeds beter vervullen.

  De plant is nu volwassen en volgroeid. Er kunnen nu door bestuiving nieuwe zaden gevormd worden. De cyclus kan weer aan opnieuw beginnen.

  Peace

  #2
  Re: De levenscyclus van de cannabisplant

  volgens mij heb jij te veel vrijetijd smokey mooie topic's man

  Comment

  Bezig...
  X