Forum Top Ad MOBILE Smallest

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

T.H.C

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  T.H.C

  Korting op 420shop
  T.H.C.?

  Waarom de hars van hennepplanten THC bevat weet men niet. Wel weet men dat hoogte van het THC-gehalte in de planten in eerste instantie bepaald wordt door genetische afkomst, verhoogd kan worden door het selekteren van gezonde exemplaren en door de planten te "stressen" (onder druk zetten). De grootste stress die wij een vrouwelijke hennepplant kunnen aandoen is haar onbevrucht te houden.
  Hoe het komt dat men van THC "high" wordt, weet de wetenschap nog niet precies. Ook weet men niet precies waarom een beginnend roker de eerste keren niet high wordt, terwijl men dit vaak wel wordt indien een produkt met THC erin gegeten wordt (space-cake). Ondanks vele onderzoeken heeft men nog nooit kunnen aantonen dat THC schadelijk is. Dat het niet verslavend is weet men nu wel en ook dat de ervaren oudere roker steeds minder THC nodig heeft om "high" te worden. Er zijn in deze wereld ruim 500 miljoen dagelijkse gebruikers van THC-rijke produkten als hash en marihuana. In ons land is ongeveer tien procent van de bevolking min of meer regelmatige gebruiker (1,2-1,4 miljoen). In landen met een strenger vervolgingsbeleid ligt dit percentage twee tot drie maal zo hoog.
  Ondanks het feit dat hennepgebruik in ons land niet meer vervolgd wordt, zijn hennepprodukten door de importboycot toch zo duur dat vele gebruikers de neiging hebben deze aan te lengen met de legale en veel goedkopere tabak, die zeer schadelijk is! Rook daarom altijd puur en verbouw het gewoon zelf, dan is het ook lang niet zo duur!

  Drie soorten THC-rijke planten.

  Hennepplanten gekweekt uit zaad zijn voor de helft vrouwelijk, terwijl de andere planten mannelijk zijn. De vrouwelijke planten bevatten belangrijk meer THC dan de mannelijke die daarom meestal niet gebruikt worden. Er zijn ruwweg drie soorten THC-rijke hennepplanten:
  Cannabis-Sativa, groeit in de Tropen, Indonesie, Thailand, Nigeria, Columbia. Bloeit bij het bereiken van een bepaalde leeftijd. Grote, ruime plant met veel zijtakken en slanke bladeren. De toppen van de vrouwelijke plant (die de meeste THC bevatten) worden verzameld, gedroogd en geperst in balen, of gewoon losjes verpakt en verkocht als Marihuana.
  Cannabis-Indica, groeit in de Sub-Tropen, India, Pakistan, Afghanistan, Libanon en Marokko. Bloeit bij het bereiken van een bepaalde leeftijd. Korte compacte harsrijke plant met brede bladeren. De hars van de vrouwelijk planten wordt verzameld, gerold tot ballen en strengen, of geperst tot plakken en blokken hash.
  Cannabis-Homegrown, groeit in (ons) gematigd klimaat, Noord-Amerika, Europa. Bloeit bij het korter worden van de dagen; als de winter nadert dus. Geen echte soort, maar een verzamelnaam voor hennepplanten die in de westerse wereld verbouwd worden voor eigen gebruik. Meestal Sativa's afkomstig uit illegaal geimporteerde 3e wereld wiet. In de loop van vele jaren met veel moeite geacclimatiseerd. Tegenwoordig zijn vooral kruisingen met Indica's in opkomst zoals "Skunk" (stinkdierwiet).
  In ons gematigd klimaat zijn alleen de Home-grown varieteiten van belang voor ons. Zij zijn geacclimatiseerd, bloeien op tijd en hebben door de voort- durende selektie een hoog THC-gehalte.

  Grtz
Bezig...
X