Mededeling

Collapse
No announcement yet.

SCROG - Screen Of Green

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  SCROG - Screen Of Green

  Korting op 420shop
  De Scrog Methode

  SCROG betekend Screen of Green. Het word gebruikt door kwekers met een kleine ruimte, en toch een redelijke opbrengst willen.

  SCROG is als een SOG (Sea of Green), behalve dat minder planten gebruikt worden en d.m.v een screen op te vullen tot een SOG met zware hoge toppen, vandaar zijn naam, SCROG (Screen of Green).

  Hoe is SCROG ontstaan?

  SCROG’s werden oorspronkelijk ontwikkeld om de meeste opbrengst met TL te krijgen. Deze kwekers hingen het plafond van de kweekruimte vol met TL en zouden wel zien wat er gebeurde. Nu is deze methode overgenomen door kwekers met HPS lampen en word deze SCROG methode naar een hoger niveau gebracht.

  De benodigheden

  Het Screen: met 5 cm. mazen is het meest praktisch.
  8 stukken hout: 4 voor het kader en 4 voor de benen van het kader.
  Bevestigingsmateriaal, zoals hoekijzers, spijkers/schoeven, niet apparaat, U-spijkers.


  Het Scherm

  De grootte van het scherm wordt slechts bepaald door het aantal planten en hoeveel ruimte er is. Met 4 stukken van hout maak je eenvoudig een kader, en zullen andere 4 als benen worden gebruikt. Het is niet noodzakelijk om de benen te stabiliseren, echter als je 5 of 10 planten gaat gebruiken is het raadzaam om het scherm te ondersteunen zodat het gewicht van de toppen kan worden gedragen. Zodra je klaar bent met het maken van het kader, word het gaas gespannen. Het scherm word op een hoogte van 25 a 30 cm.geplaatst gemeten vanaf de bovenste rand van je pot/bak.  Toppen

  Wanneer de takken de lengte van het scherm hebben bereikt (15 a 20 cm.), zul je de takken moeten toppen (complete nieuwe scheut word verwijderd) of fimmen (2/3e van de nieuwe scheut word verwijderd). Hier zullen nu 2-4 nieuwe scheuten ontstaan. Deze scheuten laten groeien gedurende een aantal weken, tot ze door het screen groeien.  Het beste is om de takken in „T“ te leiden zoals en niet zoals de normale vorming van „V“, de reden hiervoor is dat de takken over een breder gebied uit te spreiden zijn en er meer takcontrole is. De nieuwe scheuten worden bevestigd aan het screen met tie-ribs (niet te strak, een diameter van 2 cm.) of met “bloemistendraad”, net zolang het hele screen groen is (SOG). De tijdshakelaar gaat vanaf nu op 12/12.  Peace
  Attached Files
  Last edited by Smokey; 2 February 2009, 18:33.

  #2
  Re: SCROG - Screen Of Green

  Mooi zo

  Comment

  Footer Left Ad

  Collapse
  Bezig...
  X