Mededeling

Collapse
No announcement yet.

De bloem

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  De bloem

  Korting op 420shop


  Net als veel andere planten heeft de hennepplant (Cannabis sativa) bloemen. Hennep bloeit van juni tot en met augustus met groenachtige bloemen. Hennep is een éénjarige tweehuizige plant. Tweehuizig betekent dat de plant mannelijke en vrouwelijk planten heeft. Eenhuizig betekent dat er aan een plant zowel mannelijke als vrouwelijke bloemen voorkomen. Soms komen er ook hennepplanten voor die eenhuizig zijn en dus mannelijke en vrouwelijke bloemen dragen. Deze planten worden hermafrodiet genoemd.

  Behalve eenhuizig en tweehuizig, kunnen planten ook nog eenslachtig of tweeslachtig zijn. Eenslachtige bloemen hebben of meeldraden of een stamper, tweeslachtige bloemen hebben allebei. Hennep is eenslachtig. De mannelijke bloemen, herkenbaar aan de meeldraden, staan in pluimen en de vrouwelijke bloemen, die stampers dragen, staan in aren in de bladoksels.

  Meeldraden zijn de mannelijke voortplantingsorganen van de plant. Een meeldraad kan je opdelen in de helmdraad en de helmknop. De helmknop is weer onder te verdelen in helmhokjes. Het stuifmeel van de plant ontstaat in de helmknop. Stuifmeelkorrels zijn de mannelijke geslachtscellen. Deze zorgen, net als bij de mens voor bevruchting van de vrouwelijke eicel.

  Het vrouwelijke voorplantingsorgaan is de stamper. Een stamper bestaat uit drie delen: de stempel, de stijl en het vruchtbeginsel. In het vruchtbeginsel van de vrouwelijke plant bevinden zich verschilllende zaadbeginsels. Deze zaadbeginsels zorgen voor de productie van de eicellen, de vrouwelijke geslachtscellen. Dit is weer net zoals bij de mens, waarbij de eierstokken de eicellen produceren. In ieder zaadbeginsel onstaat één eicel.

  De bloemen van hennep en alle andere planten bestaan uit een bloemkelk met kelkbladeren. Naast deze kelkbladeren heeft de bloem ook nog kroonbladeren, de bloemkroon.

  Grtz

Footer Left Ad

Collapse
Bezig...
X