Forum Top Ad MOBILE Smallest

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

buiten voorgroeien, binnen afbloeien

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  buiten voorgroeien, binnen afbloeien

  Korting op 420shop
  de zomer komt eraan,dus voor degenen wie dit wel aanspreekt wat uitleg waarom buiten voorgroeien zijn voordelen heeft...


  marihuanaplanten die hun groeiperiode in de buitenlucht doorbrengen en wanneer ze 1x volgroeid zijn,binnen worden afgebloeit.

  juist doordat we binnen de meest ideale leefomstandigheden kunnen creeren voor de bloeiperiode,is het mogelijk om echte toprassen te kunnen kweken.
  wat veel kwekers namelijk niet weten is dat wenneer we de planten in de buitenlucht laten voorgroeien,ze 1x binnen een superkwaliteit wietje (de toppen zullen bedekt zijn met veel kristallen) produceren en daarbij een vaak hogere opbrengst hebben.

  veel kwekers zullen zicht afvragen waarom we de planten dan niet meteen binnen laten voorgroeien,als we ze toch binnen afbloeien.
  het antwoord hierop is echter eenvoudig,het buitenklimaat waarbij de felle zon en ook de wind het leefklimaat bepalen zijn verreweg superieur voor het selecteren van de sterkste en beste binnenrassen!

  daarbij is geen enkele lamp qua lichthoeveelheid beter dan de felle zon.
  en mede door de wind kunnen ook de stam van de plant en de daarbij behorende zijtakken zich ontwikkelen tot een ongekende omvang.
  door de soms felle windvlagen in de buitenlucht worden de hoofdstam en de zijtakken alle kanten opgeslingerd.

  stevige hoofdstam:

  door de felle windvlagen onstaan er vaak kleine scheurtjes in het weefsel van de plant (vooral daar waar de zijtakken aan de hoofdstam zitten) dit zijn de momenten waarop de buitenkwekers vaak enigzins verontrust staan toe te kijken.
  hierbij,waardoor de plant wordt gestimuleerd nieuw weefsel aan te maken,om zo de scheurtjes te herstellen.
  dit proces vindt eigenlijk gedurende de gehele groeicyclus plaats (tijdens de bloeiperiode staan de planten immers binnen), en hierdoor kan de plant die buiten opgroeit een enorme stevige hoofdstam en sterke zijtakken produceren.

  laat zaailingen eerst voorgroeien in kleine bloempotjes (minimaal 18 tot 20cm hoog).
  zorg ervoor dat de zaailingen van jongs af aan op zonnige plaatsen staan.
  dit bevordert een goede ontwikkeling en compacte groei van de planten.

  wind:

  die hebben de planten ook wel nodig,indien ze een hoge opbrengst mogelijk willen maken.
  de hoofdstam en de zijtakken van de planten,die we binnen laten afbloeien,moeten immers een veel groter gewicht aan bloemtrossen kunnen dragen,dan dat het binnenras oorspronkelijk gewend is.
  bij het binnenkweken van marihuana gebruikt men ventilatoren om hetzelfde effect te verkrijgen als de wind in de buitenlucht,namelijk een stevige hoofdstam en sterke zijtakken.
  toch blijft het onmogelijk om dezelfde omstandigheden na te bootsen zoals die zich in de buitenlucht voordoen.

  zonnestralen:

  om nog even terug te komen op het ideale zonlicht dat we buiten aantreffen, de grote hoeveelheden buitenlicht - zon en weerkaatsing - vormen de ideale omstandigheden voor het laten ontwikkelen van een dicht bladerdek.
  daarbij wekken de felle zonnestralen vele malen meer energie in de bladgroenkorrels in de bladeren op,waardoor de plant deze in een later stadium tijdens haar bloeiperiode kan gebruiken om haar toppen optimaal te laten ontwikkelen.
  deze zonnestralen creeren namelijk een effect waarbij de bladeren continu van een opbouwende hoeveelheid zonlicht worden voorzien.
  anders gezegt,de bladeren krijgen telkens een energiestoot,doordat de zonnestralen iedere paar minuten de bladeren fel belichten of beschijnen,nog feller belichten of beschijnen om vervolgens weer iets af te nemen.
  binnekwekers proberen dit effect vaak na te bootsen,door binnen de lampen op een speciale rail te hebben bevestigt,waarbij de lampen telkens over de rail,van voor naar achter worden verplaatst.
  de planten krijgen hierdoor dus telkens een felle hoeveelheid licht (als de lamp over de rail beweegt en pal boven de plant komt te hangen),die wordt gevolgt door een veel zwakkere hoeveelheid licht (als de lamp weer via de rail naar de andere planten wordt verplaatst).
  ondanks dit ingenieuze en vooral ook kostbare mechanisme,kan het niet concureren tegen de zon.

  selectie:

  door alle bovenstaande voordelen van het in de buitenlucht laten voorgroeien van marihuanaplanten,zullen deze planten eenmaal binnen bij het afbloeien voor verrassingen zorgen.
  bovendien is het buite voor laten groeien van planten vele malen goedkoper dan wanneer we binnen de stroom zouden moeten betalen.
  ook lopen we op deze manier veel minder risico,omdat 4 of 5 goed ontwikkelde en volgroeide planten vaak net zo veel opbrengst kunnen produceren als een heel veldje kleinere planten binnen.
  daarbij zullen de buitenomstandigheden de ideale selectie vormen,zodat alleen de sterkste en de beste planten overleven en uiteindelijk als beloning naar binnen mogen.

  keuze:

  voor de keuze van het te kweken ras zijn er nu dus ook mogelijkheden te over,aangezien we geen rekening meer hoeven te houden met de vroeg bloeiende marihuanasoort.
  we kunnen nu immers de zeer populaire binnensoort kiezen,die,doordat ze soms wel 11 weken of langer bloeien,prachtige witte toppen kunnen produceren.
  deze rassen zouden enkel voor de buitenteelt nooit en te nimmer geschikt zijn ,doordat ze dan pas eind november klaar zouden zijn om te worden geoogst.
  doordat we de planten echter op tijd naar binnen halen,voordat de planten bloeihormonen beginnen te vormen,hoeven we geen rekening meer te houden met het koude en vochtige najaar.
  kortom,de planten kunnen na een zeer lange groeiperoide binnen lekker nagenieten onder de allerbeste omstandigheden,die wij als kweker zullen creeren.
  de planten zullen ons er dankbaar voor zijn en ons ook op die manier belonen...

  Let echter wel op dat je in je binnenhok genoeg hoogte hebt om de planten te laten afbloeien,want zoals jullie weten groeit de marihuanaplant nog 2 tot 3 weken verder afhankelijk van de soort...!!!
  haze'o'lator
  Expert Grower
  Last edited by haze'o'lator; 6 February 2009, 10:56.

  #2
  Re: buiten voorgroeien, binnen afbloeien

  Jo kan je de plantjes dan ook 4a5 weken voorgroeien in plaats van ze volledig te volgroeien ? Ik zou namelijk 8 planten in een kweektent van 1mx1mx2m zetten in potten van 11L .

  Grtzzz

  Comment


   #3
   Re: buiten voorgroeien, binnen afbloeien

   Mooi uitgelegd Haze echt super

   Comment


    #4
    Re: buiten voorgroeien, binnen afbloeien

    @ replay: als je de planten 1 of 2x topt dan kan je ze nadien nog in je tent krijgen!

    als je ze niet topt gaan ze op die 4 a 5 weken voorgroei + dan nog eens ongeveer 3 weken bloei te hoog komen voor in een tent...

    @ monty: thx dude...

    grtzzz

    Comment


     #5
     Re: buiten voorgroeien, binnen afbloeien

     @hazolater
     Heb mn planten het hele seizoen buite gehad, wil die bossen nu afbloeien onder de lamp. Kan ik met 12 uur licht en 12 donker de ideale bloeiomstandigheden nabootsenen ? hoe zit het met voeding in die periode, moet ik die staken of bloeivoeding toedienen.

     Alvast dank van dit nieuwe lid

     Comment


      #6
      Re: buiten voorgroeien, binnen afbloeien

      een lamp is niet genoeg als je redelijke buitenplanten heb.gebruik een 600 wattert per m2 en een goed afzuigsysteem met koolstoffilter.en als ze nog geen duidelijke bloei verschijnselen vertonen kan je ze overpotten in speciekuipen vinden ze lekker.als het goed gaat hoef je het heele jaar niet meer naar de wietwinkelen wel een afbloei verslag maken he

      Comment


       #7
       Re: buiten voorgroeien, binnen afbloeien

       Ik heb nu 2 hazejes van buiten in mijn binnenhok (1m2) geplaatst, ik kan je zeggen: meer past er ook echt niet bij, ben benieuwd wat ik van deze 2 planten af ga halen...

       Comment

       Bezig...
       X