Forum Top Ad MOBILE Smallest

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

voedingsopname

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Geef Weer
Clear All
new posts

    voedingsopname

    Korting op 420shop
    de voedingsopname van de plant heeft alles te maken met de temperatuur van het medium...

    Hier een stukje uit een artikel over temperatuur in het medium rond de wortels;

    Een lage worteltemperatuur verlaagt de oplosbaarheid van een aantal stoffen in de voedingsoplossing, zoals fosfaten ( P,fosforverbindingen).

    Dit element wordt vaak in relatief slecht oplosbare vorm aangeboden aan de plant, en moet middels diffusie (ionen uitwisseling) naar de wortelwand getransporteerd worden.

    Beide processen, oplossing en diffusie verlopen bij lage temperaturen een stuk trager en er ontstaat daardoor een tekort.
    Ook wordt bij lage temperaturen de wortelactiviteit een stuk minder, waardoor ook andere aktief opgenomen elementen zoals Fe (ijzer) en K (kalium) in het gedrang komen.

    Niet alleen de wortelactiviteit maar ook de wortelgroei wordt bij lage temperaturen een stuk minder, waardoor ook elementen die alleen door de jonge groeiende wortelpunten opgenomen kunnen worden zoals Ca(calcium,kalk) en Mg (magnesium) tekorten zullen gaan vertonen.

    De optimale worteltemperatuur voor ons plantje is (gedurende de hele cyclus, dag en nacht) 22-24gr.

    Dit gekoppeld aan luchttemperaturen met de lampen aan tussen 28-32gr. (afhankelijk van het soort) en met de lampen uit van 15gr. zorgen voor een hogere hormoonproduktie en daardoor hogere opbrengsten.

    Hier voeg ik nog aan toe dat het voor de bloei een zeer belangrijk element (fosfor) bij grond temperaturen onder de 18 graden slecht oplosbaar is en dus niet goed opneembaar voor de plant. gevolg is een fosfor tekort .

    grtzzz
    Last edited by haze'o'lator; 2 March 2009, 15:08.

    #2
    Interessant nice to know

    Comment

    Bezig...
    X