Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Nieuwe generatie Led lampen

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Nieuwe generatie Led lampen

  Korting op 420shop
  Nieuwe generatie ledlampen.


  Ik weet niet hoe nieuw het exact is maar ik wil hier toch graag een informatie stukje over schrijven.

  Ik kwam op internet deze lamp tegen. Fourbudz pro3 LED Plant Grow Light [640W]

  Deze lamp is voorzien van 64 5watt dubbele chip technologie. Daarnaast beschikt hij naast een groei en bloei schakelaar over een vier kanalen-intensiteit regelaar. Dat betekent dat er 4 kleurgroepen zijn die je onafhankelijk van elkaar kunt instellen. En een afstandbediening om te bedienen.
  Een optie om de kanalen via wifi te regelen is optioneel.
  LED_-_cover_photo_480x480.jpg

  Dubbele chip technologie. Wat zijn de voordelen.
  1. Minder lichtverlies. Een enkele chip heeft de zelfde invoer als de dubbele chip, namelijk 900mA, Een enkele chip draagt de volledige 900mA, met meer risico op lichtverlies en een kortere levensduur.. Een dubbele chip echter verdeelt de invoer over de 2 chips omdat ze parallel geschakeld zijn. Zij krijgen dus ieder 450mA, waardoor er minder lichtverlies is en een langere levensduur.
  2. Licht opbrengst efficiëntie.
   Één led chip geeft ongeveer 280 lumen aan licht voor een enkele chip.
   Met een dubbele chip heeft elke chip een stroom van 450mA en geeft ongeveer 170 lumen. Daarom heeft de hele dubbele chip een opbrengst van 340 lumen.
   Meer stabiliteit.
  3. Wanneer er bij een enkele chip de led stuk is of doorbrandt, (wat eerder gebeurt omdat zij de volledige stroom krijgt) dan is er geen licht.
   Wanneer er bij een dubbele chip een led doorbrandt of gewoon stuk is blijft de andere gewoon werken omdat zij parallel geschakeld zijn dus de planten blijven licht krijgen.
   Minder warmte ontwikkeling.
  4. Een enkele chip led heeft een hoge warmte ontwikkeling van soms wel 60 graden C.
   Met een dubbele chip led is deze veel lager, namelijk tussen de 25 en 30 graden C

  Groei en bloei schakelaars.

  Het is inmiddels wel bekend wat de voordelen van groei en bloei schakelaars zijn. Hierover zalk ik niet verder uitweiden. Wat nieuw voor mij was zijn de instelbare kanalen. Het volgende heb ik vertaald uit de informatie van FOURbudz.

  Cannabis verlangt een ander lichtspectrum voor elke fase van de groei om een maximale oogst en optimale flavonoïden, terpeen en cannabinoïde dichtheid. Deze drie bestanddelen zijn verantwoordelijk voor de smaak, uiterlijk, geur, aroma en sterkte. De realiteit is dat UV en het blauwe spectrum nodig zijn om hogere niveaus van deze eigenschappen te krijgen het veroorzaakt ook een vermindering van de totale oogst, aangezien rood en diep rood het belangrijkste zijn in deze periode van de bloei. Het resultaat is een compromis tussen grote oogst en dikke toppen, of hogere potentie, hars en oliën.

  De enige reden dat kwekers met het oogst versus cannabinoïde/Terpeen/Flavonoïden te maken hebben is om hoe de kweeklampen gemaakt zijn. Ze hebben of een enkel spectrum of een schakelaar voor vegetatie en een voor bloeifase. De enkel spectrum Lampen zijn problematisch omdat de plant of erg strekt door teveel rood licht tijdens de vegetatieve fase, of het heeft teveel blauw licht wat de oogst remt tijdens de bloeifase. Terwijl lampen met een groei en bloei schakelaar dit probleem enigszins oplossen blijft staan dat kwekers toch in een compromis gedwongen worden omdat zij niet het UV en blauw licht scheiden en soms niet eens het UVB licht er bij hebben.

  De oplossing voor het compromis is de “FOURBUDZ pro series” kweeklamp.Pro series Lampen zijn uitgerust met UVB licht wat de meeste kweeklampen niet hebben, en 4 instelbare dimbare kanalen die kwekers de controle geeft over diep rood, rood, blauw en UVA/UVB/wit, ieder afzonderlijk. Het compromis is niet meer aan de orde omdat men de controle heeft over de verschillende kleurtemperaturen. Dit geeft kwekers de mogelijkheid om Cannabinoiden, flavonoiden en terpeen productie te verhogen tijdens de laatste fase van de bloei en tegelijk de blauwe kleurtemperaturen verminderen die de bloemenaanwas en oogst kunnen afremmen.

  Samenvattend:

  Met de 4 kanalen kan je de juiste intensiteit per kleur voor elk deel van de groei en bloei instellen.

  Al met al waren dit de redenen voor mij om deze lamp te bestellen. Ik heb contact met de verkoper gehad om alle gegevens juist te krijgen. Ik ben niet aan hem verbonden en krijg op geen enkele manier een vergoeding voor dit stukje, mocht u dat soms denken.

  Toen ik de lamp ontving was ik al in een 12/12 uur schema van de huidige kweek dus ik heb nog geen volledige kweek hiermee gedaan. Ik heb de lamp op 70 % geinstalleerd en elke dag 10 % hoger gezet om de plant langzaam aan het sterkere licht te laten wennen. Voorheen gebruikte ik de Mars II 400 van Mars Hydro. Deze staat als 400 watt te boek met een stroom opname van 160 watt. De FOURbudz staat als 600 Watt met een stroom opname van 200.

  Ik kan in ieder geval het verschil wel merken. Later zal ik een dagelijks kweekverslag maken van een volledige kweek.
  Last edited by Silas; 6 October 2018, 06:31. Reden: ad verwijderd

Footer Left Ad

Collapse
Bezig...
X