Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Hoe geluid dempen afzuiger afvoer buitenkant huis

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

 • Nonsense
  replied
  duim-omhoog-AuditZ.png

  Leave a comment:


 • Upheavel
  replied
  Ik heb voor nu het roostertje eraf gehaald en man wat een verschil in geluid nu nog een dimmer aanschaffen en ik ben klaar. Spijtig dat ik geen video kan uploaden om te laten horen maar maakt echt verschil nu

  Green Mamba en Nonsense bedankt voor de tip

  ondertussen is t wel schoon daar

  Leave a comment:


 • joremkrank
  replied
  met een dimmer kom je nu het snelste weg,want het is winter.beste oplossing maak van heel de zooi foto,s meet de dia van de afvoer en van je box goed op en stap een goede growshop binnen.die kijken nergens meer van op

  Leave a comment:


 • Upheavel
  replied
  Green Mamba dit ga ik morgenmiddag gelijk proberen. Ben benieuwd hoe t zal zijn,
  binnenhuis blazen is geen optie ben blij dat de ventilatie rooster aanwezig is in de muur anders had ik een houten contructie voor t raam moeten maken. Dat zou opvallen en zou zonde zijn gaat om 3 plantjes op 120cmx120cm.

  Nonsense diameter van t gat in de muur is inderdaad kleiner denk rond de 12cm.

  ganjagast ik moet een controller sowieso aanschaffen alleen pas in februari omdat ik meteen iets goeds wil kopen. Zit nu ook nog maar in de 1e week, voor nu wil ik het goedkoper oplossen.

  Leave a comment:


 • ganjagast
  replied
  Koop een degelijk voltage controller ipv die fancontrollers van 30 die gaan je fan laten brommen. Met variac zit je goed, en je kan erbovenop geluidisolatie schuim gebruiken voor de rooster, zorg ervoor dat er een paar gaten in zit. bevbestig deze aan de binnenkant van je rooster.

  Leave a comment:


 • Green Mamba
  replied
  Een waterloopje is ideaal. Dat maakt ook nog wat geluid om te camoufleren maar brengt natuurlijk wel wat werk en kosten met zich mee.
  Als vorige genoemde geen goede opties zijn dan zal je binnenshuis moeten gaan uitblazen en een degelijke filter voorzien zoals ik moet doen.

  Leave a comment:


 • Snlac
  replied
  ik heb precies hetzelfde probleem , de diameter van de softbox is 20 cm maar de buis in de muur enkel 12.5 cm , Upheavel , wat je kunt doen is een soort zelfgebouwde demper te maken buitenshuis met baksteen en hetzelfde principe als de dempers die je kunt kopen , ofwel 1e inmetsen verticaal en zoals Green Mamba zegt een bloembak of minivijver met waterloopje ofzo plaatsen . ik heb nog niks gebouwd maar zal dit binnenkort doen .

  Leave a comment:


 • Nonsense
  replied
  Zo een rooster geeft heel veel weerstand waardoor het geluid beter te horen is .
  En ten tweede hoe groot is die buis in de muur is die kleiner dan je afvoerslang want ook hierdoor zal je meer weerstand en dus meer geluid hebben.

  Leave a comment:


 • Green Mamba
  replied
  Mischien de rooster wegnemen al dat een optie is. Je kan er een vuilbak of bloempot voor zetten zodat het niet opvalt.

  Leave a comment:


 • Upheavel
  replied
  Hier komt de geluid uit

  Leave a comment:


 • Upheavel
  heeft een topic gestart Hoe geluid dempen afzuiger afvoer buitenkant huis

  Hoe geluid dempen afzuiger afvoer buitenkant huis

  Ik heb een isobox houten kist welke redelijk stil is alleen stoor ik me aan t geluid buiten me huis, de geluid van lucht dat eruit geblazen word.
  De slang is aangesloten op een gat in de muur met aan t uiteinde een rooster. Uit die rooster word best hard lucht weggeblazen en dit ook hoorbaar is.

  In de muur steekt een plastic buis waar de lucht door gaat, zou ik daar iets in kunnen stoppen dat luchtdoorlaat zoals "carbonfilter" als ik die naam juist heb. Wat men gebruik om een kweektent lichtdicht te maken maar wel lucht doorlaten.

  of moet ik gewoon een fan controller kopen waar ik de voltage kan verlagen?

Footer Left Ad

Collapse
Bezig...
X