Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Nieuwe kweekruimte

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Nieuwe kweekruimte

  Korting op 420shop
  Beste forumleden,

  Nu ik eindelijk verhuisd ben en de kans/ruimte heb om een kweek te starten zou ik graag jullie mening willen over volgende set-up.

  Ik heb al een G-tools kast (60x60) gehad en daarin één kweek kunnen doen, maar ik vind de kast net wat te klein om lekker in te werken en heb deze verkocht.

  Tent: Mars hydro 60x120x180 OF Gorilla tent met zelfde grootte. Waarom? Omdat de plaats waar deze komt te staan ideaal is voor dit formaat 60x120 in tegenstelling tot een vierkant formaat 80x80 of 70x70 tent.
  ​​​​​​
  Filter: Rhino filter 425 m3/h OF een gelijkaardige capaciteit filter

  Ventilator: hier twijfel ik tussen een softbox van 500 of 700 m3/h icm trafo (die ik beide buiten de tent zou hangen) OF een buisventilator PK EC TC 125 die dan in de tent komt te hangen icm geluiddemper.
  De buisventilator lijkt mij de makkelijkere optie omdat het allemaal in de tent komt te hangen.

  Lamp: Samsung QB 240W (2x 120W bord 3500K + IR 660nm, Meanwell driver) (AL IN MIJN BEZIT)

  Wat betreft de tenten: over beide lees ik zowel goede als iets minder goede commentaren, met name de ritssluiting van de Gorilla valt blijkbaar tegen, zeker voor de prijs. Welke zouden jullie kiezen?
  De 180cm hoogte van de mars hydro tent lijkt mij meer dan genoeg. De dikte van het gebruikte materiaal is hetzelfde, namelijk 1680D.

  Wat betreft de ventilator: ik zou een zo stil mogelijk reusltaat willen, de ventilator op zich zal niet veel lawaai maken vermoed ik omdat beide sowieso gedimd worden, het zal voornamelijk/enkel de luchtstroom zijn.
  Welke van de twee opties zou het minst hoorbaar zijn?
  Zelf vermoed ik dat de luchtstroom bij de softbox minder geluid produceert indien er een 200mm flens gebruikt wordt icm 200mm sonoconnect slang.
  Kan de buisventilator icm geluiddemper en sonoconnect slang (125mm of eventueel 150mm dmv verloopstuk ipv 200mm) even stil zijn als de softbox?

  Zijn er nog andere opmerkingen betreft de voorgestelde keuzes?

  Alvast bedankt

  #2
  Gorilla. Duurzamer materiaal en een leuk zoekvenster. Al heb ik zelf een homebox waar ik content van ben. Beige lijkt precies minder op een kweektent.

  En de buisventilatie is idd. netjes.

  Comment


   #3
   PK EC TC 125 heb ik zelf ook voor een 120x60x178. Bevalt prima, maakt weinig lawaai.
   Mooi ook dat die dimbaar is, heb 'm de eerste 8 weken onder de 15W gedraaid. erg tevreden mee.
   Nederwiet is nou eenmaal gewoon de lekkerste wiet! Grtz.Nederhigh

   Comment


   • Woodiewood
    Woodiewood commented
    Editing a comment
    Bedankt! Lijkt mij dat ik hem nooit boven 50% van de maximale capaciteit ga gebruiken.
    Als berekening: 0,6m x 1,2m x 1,8m x 60 x 4 = 311m3/h en dat is dus 4x alle lucht verversen in de tent, per uur.

   #4
   Heb zelf ook(pas) een mars hydro tent, 120x120x200 en ben zeer tevreden over de kwaliteit, w.b. de sonnoconnect luchtslang, weet niet of je die al hebt, kan je beter gaan voor de sonodec luchtslang, deze dempt het geluid nog beter/meer (tot 3x meer)

   Succes

   P.S.

   Heb 'm zelf ook, maar moet de slang nog testen.

   Comment


   • Woodiewood
    Woodiewood commented
    Editing a comment
    Bedankt voor de tip! De sonodec was ik nog niet eerder tegengekomen.
    Het voordeel van de Gorilla tent tov de Mars tent is de grotere opening van 250mm VS 160mm in de Mars Hydro tent.
    Moest ik namelijk de PK Ec TC 125 nemen dacht ik er een verloopstuk van 125mm - > 200mm op te zetten en zo het geluid nog meer te reduceren indien nodig..

   #5
   Heb toch de Mars Hydro tent besteld, alsook de Prima Klima 125 EC TC icm PK 1604 filter, dit zal aangesloten worden via een sonodec 125mm.
   Ik verwacht de ventilator niet boven de 50-60% te moeten laten draaien, tenzij in de zomer als het echt heel warm wordt, dus qua geluid lijkt mij alles wel in orde.
   Moest het toch nog iets teveel lawaai maken dan koop ik of een demper of een sonodec slang van 150mm of 200mm zodat de luchtsnelheid vermindert en dus ook het geluid van de luchtverplaatsing.
   (200mm is toch mogelijk in de mars hydro tent maar dan wel via het bovenste gat van de tent wat zorgt voor een bocht in de slang en dus mogelijk drukverlies en meer geluid).

   De mesh roosters ga ik openzetten en lichtdicht proberen maken dmv koolstoffilter doeken, eens zien of dit werkt anders op zoek naar een andere oplossing

   Verder heb ik ook een MABO brandblusser besteld + Blumat tensiometers.

   Zal zodra ik alles ontvangen heb en klaar gemaakt een kweekverslag starten, kan waarschijnlijk wel wat tips en tricks gebruiken gedurende de kweek.

   Comment


   • Old dawg
    Old dawg commented
    Editing a comment
    Heb je de tent al besteld/betaald, zo niet kijk ff bij ali, is die in de aanbieding voor €86,51 gratis verzending binnen 1-10 dagen bij je thuis.

   • Woodiewood
    Woodiewood commented
    Editing a comment
    Old dawg heb de tent gisteren idd besteld, was deze ook op Ali tegengekomen maar toch gekozen om rechtstreeks bij Mars Hydro te bestellen

   • Nederhigh
    Nederhigh commented
    Editing a comment
    Heje, gemiste kans. Mars hydro adverteert gewoon op ali. Eigenlijk bestel je via ali dus ook gewoon rechtsreeks bij mars.

  Footer Left Ad

  Collapse
  Bezig...
  X