Mededeling

Collapse
No announcement yet.

cooltube of industria armatuur?

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  cooltube of industria armatuur?

  Korting op 420shop
  Ik zat even prijzen te vergelijken en te kijken wat er allemaal nog meer te koop is... Het is wel even een stukje duurder, maar een armatuur gaat lang mee en het lijkt mij het wel waard als het waar is wat er staat... de industria 3050 armatuur 400&600w EVSA. http://growshop.wietforum.nl/industria- ... p-148.html (hoop dat is dat ook mag linken) Is dat wat of is het bs?

  En zou iemand mij willen vertellen wat een cooltube precies doet? Alvast bedankt!

  #2
  Re: cooltube of industria armatuur?

  Leffe: nen cooltube is een lamp dat de warmte rechtstreeks wegzuigt
  die warmte blijft in dien tube en wordt rechtstreeks weggezogen
  --

  [B][URL="https://420shop.nl"][COLOR=#008000][B]420Shop.NL: uw head- & seedshop!

  Comment


   #3
   Re: cooltube of industria armatuur?

   Dat is een duur speeltje.
   EVSA is idd een goede koop maar in het geheel vind ik het wat duur voor wat het is.

   Maar dat is persoonlijke keus, wat jij er aan wilt geven.

   Zo een los setje waar je nog 2 draden moet verbinden (Kan je de VSA buiten de kast aansluiten, wordt pokke warm) kost voor 400 watter Ä 76,00 bij Alien.


   Peace

   Comment


    #4
    Re: cooltube of industria armatuur?

    Bij de industriŽle is de VSA ingebouwd zodat je behalve de lamp ook nog een kachel in je hok hebt. In een grotere ruimte (of 's winters) heb je daar geen hinder van. In een klein kastje kan dat wel lastig worden en dan zou ik de voorkeur geven aan cooltube met de VSA buiten de kast.

    Comment


     #5
     Re: cooltube of industria armatuur?

     Bedankt voor jullie antwoorden
     Nog wel een vraagje....

     Oorspronkelijk geplaatst door Weedy
     Leffe: nen cooltube is een lamp dat de warmte rechtstreeks wegzuigt
     die warmte blijft in dien tube en wordt rechtstreeks weggezogen
     --

     Wordt rechtstreeks weggezogen? Door wat en waarheen? Zit je dan met slangetjes of buisjes die naar buiten moeten?
     En moet hier nog een kap bij, of kan er geen kap op een cooltube?

     Comment


      #6
      Re: cooltube of industria armatuur?      Cooltube

      De Cooltube reflectoren hebben als doel om de warme lucht die geproduceerd wordt door de hoge druk lampen efficiŽnter af te kunnen voeren. Dit kan men bereiken door koudere lucht door de reflector te laten blazen, of men zuigt de warme lucht uit de reflector weg, de manier die men gaat kiezen is afhankelijk van de opstelling die men gaat gebruiken als ook de persoonlijke voorkeur. Zolang men zich aan de juiste voorwaarden houdt zijn beide manieren efficiŽnter om de warme lucht te verwijderen dan als men een reguliere reflector gebruikt. Een van de voorwaarden is dat men zich houdt aan het juiste aantal maximaal aan elkaar koppelbare reflectoren, evenals men zich dient te houden aan de minimale en maximale afstand tot de toppen voor de Cooltube reflectoren, alleen zo heeft men uiteindelijk veel plezier van de Cooltube`s. Grote voordeel van de Cooltube reflector is dat men de reflector lager kan hangen waardoor de planten meer licht kunnen ontvangen zonder dat de toppen verbranden door de warmte, ook kan men een gedeelte capaciteit op de afzuigventilator en koolstoffilter besparen door gebruik te maken van de Cooltube.

      Hoe te monteren

      1 - Men kan de Cooltube koelen door koele lucht erdoor heen te blazen, sluit dan een ventilator met de blaaszijde op 1 zijde van de Cooltube aan. De zuigzijde van de ventilator laat je dan via een slang ( eventueel met een geluiddemper ) lucht aanzuigen die rechtstreeks van buiten komt. Op de andere zijde van de Cooltube sluit je dan een slang aan ( ook weer eventueel met een geluiddemper ) die je naar buiten toe voert. Je hebt zo een gesloten systeem gemaakt voor de Cooltube waardoor je de capaciteit van de gebruikte afzuigventilator & koolstoffilter kunt verminderen tot wel 50%, deze waarde is natuurlijk afhankelijk van de situatie ter plaatse. Indien je op deze wijze gebruik maakt van de Cooltube heb je dus wel een afzuigventilator met koolstoffilter nodig om de geur uit de ruimte te filteren en zodat de gebruikte lucht wordt afgevoerd, aan de andere zijde is dit wel de meest efficiŽnte manier om de lamp te koelen en zo je temperatuur te beheersen. Je kunt de zaak natuurlijk optimaliseren door gebruik te maken van een ventilator die voorzien is van een toerenregeling.

      2 - Men kan de Cooltube reflector ook koelen door de warme lucht weg te zuigen, men gebruikt dan een ventilator en een koolstoffilter. Men laat dan 1 zijde van de Cooltube reflector gewoon geopend, aan de andere zijde bevestig je een slang waarvan je de andere zijde op de zuigzijde van de afzuigventilator plaatst. Deze afzuigventilator is dan buiten de ruimte geplaatst, hierop sluit men dan de koolstoffilter aan. Men hoeft op deze wijze dus geen gebruik te maken van een aparte afzuigventilator en koolstoffilter, nadeel is echter dat dit niet de meest efficiŽnte manier is om de lampen te koelen en zo je temperatuur te beheersen. Je kunt de zaak natuurlijk optimaliseren door gebruik te maken van een ventilator die voorzien is van een toerenregeling.

      Benodigde ventilator capaciteit voor de Cooltube:

      Indien men de warmte die de lamp produceert op een deugdelijke manier af wil voeren dan dient men zich te houden aan de minimale & maximale waardes die in het onderstaande schema vermeld staan. Indien men zich hier niet aan houdt dan zal de Cooltube niet optimaal zijn werk kunnen verrichten. Verder dient het aanbeveling om niet meer als 3 Cooltube reflectoren aan elkaar te koppelen, de doorvoer van Ý 125 mm is te klein voor meer warmte af te voeren.

      - 1 reflector = minimaal 75 kuub - maximaal 350 kuub
      - 2 reflectoren = minimaal 100 kuub - maximaal 350 kuub
      - 3 reflectoren = minimaal 200 kuub - maximaal 350 kuub

      Onderhoud van de Cooltube reflector

      De reflector kan voor gebruik geheel afgenomen worden met behulp van een schone, droge & niet pluizende doek. U kunt tijdens het gebruik van de Cooltube deze ook aan de zijde van het glas regelmatig afnemen met een schone, droge & niet pluizende doek, natuurlijk alleen als de lamp uitgeschakeld is. Zorg er in ieder geval voor dat U niet met de blote vingers aan het glas van de reflector, of de lamp komt. Uw vingers laten vetvlekken achter die zullen inbranden in het glas & de lamp waardoor beiden een deel van het reflecterend vermogen zullen verliezen. Indien er toch een vetvlek op de reflector of de lamp terecht komt dan kunt U deze verwijderen met behulp van een doek en een schoonmaakmiddel dat niet vettig is. Men dient na deze behandeling echter de reflector en de lamp goed na te wrijven met de droge doek totdat de reflector en de lamp geheel droog en schoon zijn. Verder behoeft de Cooltube geen onderhoud.

      Grtz

      Comment


       #7
       Hey!
       Ik had nog een vraag;
       Heb je bij een Cooltube twee afzuig-instalaties nodig?
       Ik bedoel, zuigt die buiten de warmte van de lamp ook nog de gebruikte lucht van de planten weg?Of heb je een afzuiging op de Cooltube ťn een afzuiging voor de ruimte nodig?

       Moest het met 1 afzuiging lukken ga ik er 1 gaan halen, want het word tot 32 graden ik mijn kotje, ik hoop dat dit dan opgelost zal zijn...
       -"We learn more by looking for the answer to a question and not finding it, then we do from learning the answer itself."

       Comment


        #8
        als je hem aan 1zijde openlaat zal hij de lucht uit je hok meezuigen

        Comment


         #9

         Ok!
         Thx!
         -"We learn more by looking for the answer to a question and not finding it, then we do from learning the answer itself."

         Comment

         Footer Left Ad

         Collapse
         Bezig...
         X