Mededeling

Collapse
No announcement yet.

1ste kweek Lowryder 2, Early Misty

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  1ste kweek Lowryder 2, Early Misty

  Korting op 420shop
  Cheers,

  Bij deze zoals beloofd mijn verslagje. Laat het duidelijk wezen dat ik een absolute leek ben qua kweken, gewoon de doorsnee paffer denk ik.
  Anyways to the point.

  Kweekopstelling :

  400watt Soni-T plus lamp
  Zelfgebouwde kast : 50*50*130 cm (ik was van plan enkel lowryders te kweken, vandaar..)
  Koude en warme luchtventilator.
  Geen afzuiging.
  Standaardvoeding voor groei, en voor bloei. (naam onbekend, toegestopt gekregen van diezelfde maat)

  Ik heb via de Alien growshop 5 feminised Lowryder#2 zaadjes besteld, die, eens geleverd in een klein luchtdicht tubetje aankwamen vergezeld met een zakje van nog 6 zaadjes die er identiek uit zagen. Ik ga ervan uit dat dit non-feminised zaadjes waren.
  Daarnaast kreeg van een kwekende vriend nog eens een paar zaadjes Early Misty toegestopt.
  Van al dat zaad heb ik laten ontkiemen : 2 fem LR2 zaadjes, 3 zaadjes uit het zakje en de 2 early misty zaadjes.

  De early misty zaadjes, ontkiemde tegen alle verwachtingen in (je moet nl weten dat deze al een jaar ergens in een envelopje lagen in zijn kast) het snelst. Die kwamen er na een dag op de verwarming al door. De lowryders lieten nog een 5-tal dagen meer op zich wachten. 1tje is er niet ontkiemt.
  Uiteraard neem ik geen fotos van een pot aarde, dus beginnen de fotos pas wanneer de shit aan part is, een weekje later .

  De opstelling :
  De misty :
  De lowryder :
  Ik had gelezen dat een bepaald lichtschema voor de Lowryder2 niet nodig was, gewoon op 12/12 houden should do the trick, dus zijn de mistys ook van bij het begin op 12/12 gezet (wat volgens bepaalde bronnen leid tot dwarfing).
  De temperatuur in de kast bedroeg 29° bovenaan, 25° beneden, dus een gemiddelde van 27°. Wanneer de lamp uit was, zakte de temperatuur niet noemenswaardig gezien het in rl dan dag was (ik kweek op nachttarief ).

  Geen problemen verder, dus een weekje later zag de boel er als volgt uit.

  Links de lowryder, rechts de mistys ( ze staan beiden in dezelfde pot wegens gebrek aan potten, deze zijn later nog overgepot naar een pot groot genoeg voor beide planten) :
  het hele boeltje :

  En toen liep het goed mis. De temperatuur zakte overdag namelijk tot net onder de twintig graden. Dus was het tijd om de warme lucht eens in te schakelen. Ik plofte de ventilator in men kast, knal op hoogste stand en deurtje toe. Instinctief ging ik 3 minuten later checken om vast te stellen dat het in de kast 55° was en bij alle planten schade was gedaan door de plotse hoge temperatuur.
  3 planten hebben het helaas niet gehaald. Bij de overigen heb ik de aangetaste bladeren ervan gehaald samen met het grootst blad, zodat die wat minder vragen van het plantje.

  fotos :


  Tot overmaat van ramp bleek de grootste van de 2 mistys dan ook nog eens mannelijk te zijn, heb ik die vlug afgeknipt, om dus met nog een plant minder te zitten. Uiteindelijk heb ik dan wat zaadjes nog laten ontkiemen (gezien deze ook direct op 12/12 mochten) om de kast weer wat bij te vullen, maar de eerste oogst zal in kwantiteit geen uitschieter zijn, hopelijk valt de kwaliteit dan wel mee :p. Ik ben van plan eens al de planten gegroeid en geoogst zijn over te schakelen naar een iets bredere kast om dan een SoG principe te hanteren.

  Deze fotos zijn van een paar dagen geleden ze tonen : De lowryder die er het eerst instond en het best hersteld is van de brandwonden. Deze beging nu mooie plukjes aan te maken. 1 andere lowryder die het overleeft heeft, maar wat moeten inboeten heeft qua groei, maar die is bezig aan een mooi inhaal manoevre. De tweede misty plant, met daarnast de stam van het afgesneden mannetje en tenslotte de nieuwe plantjes, allemaal lowryder.

  -

  Ik zal sebiet nog wat fotos nemen eens de lamp in de kast weer aangaat. Indien iemand me zou kunnen zeggen hoelang het naar schatting nog zou duren voor ik die grootste lowryder kan oogsten, zou dat heel erg geapprecieerd worden .

  Cheers

  Bart aKa L'herbalist
  Last edited by Herbalist; 17 November 2008, 17:36.

  #2
  Ik zou als ik jou was vlug een afzuiging maken. Je kunt zo niet alleen de temperatuur regelen, maar ook "vieze" lucht afzuigen en schone lucht laten inblazen. Heb je überhaupt een luchtinlaat ? Enkele gaten onderin je kast zijn al voldoende, je hoeft er niet persé een aanzuiging op te zetten. Een afzuiger is dus el nodig, deze kun je het beste bovenin plaatsen, tegenovergesteld aan je luchtinlaat. (Luchtinlaat linksonder dan afzuiging rechtsboven).

  Je planten hebben licht, voeding maar ook zuurstof nodig !!
  Een dag zonder wiet kent Flip niet.

  Comment


   #3
   Hehe ja, gaten voorzien hoor, er gaat voldoende lucht binnen en buiten . De geur gaat nie buiten de bureau, dus voorlopig kan ik het zo laten. Toch bedankt

   Cheers

   Comment


    #4
    Ziet er toch goed uit Herbalist
    [B][URL="https://420shop.nl"][COLOR=#008000][B]420Shop.NL: uw head- & seedshop!

    Comment


     #5
     ziety er al goed hoor keep it up

     Comment


      #6
      Ziet er inderdaad weer beter uit. Een afzuiger zou wel handig zijn. Plantjes maken ook zuurstof die ze kwijt moeten en deze zuigt tevens de warmte en geurtjes weg. Maar als het zo wel goed zit volgens jou dan oke. Hoe warm is het nu dan? Je kon aan die gehavende plantjes beter het blad laten zitten dacht ik, nu ze eraf zijn geeft dat meer stress doordat ze de wond dicht moeten maken. Zeker weet ik dat niet, ben ook amateur

      Het gaat vast wel weer goedkomen met je plantjes die over zijn en succes met je nieuwe spruitjes. Ga deze volgen

      Greetzz

      Comment


       #7
       ------------------------- UPDATE --------------------------------

       Dus bijna weer een weekje verder, de grootste lowryder blijft mooi verderbloeien, bij de andere komen de eerste bloeiverschijnselen. De ene early misty doet nog steeds hard zen best, maar nog geen haartjes of zaadjes te zijn tot dusver. Ook de 4 nieuwe Lowryders zijn mooi op weg om daddy van een mooie opbrengst te voorzien. Een verslage is geen verslag zonder illustraties dus bij deze (in order of appearance : 2 van de nieuwelingen, de early misty, top van de grote lowryder, bovenaanzicht kast) :

       Tot de volgende !

       Comment


        #8
        Hangt dat net niet te hoog? succes verder.

        Comment


         #9
         Het net hangt op juiste hoogte, zo'n 40 cm van de lamp. Het enige probleem is dat de lowryder al aan het bloeien was toen het net er kwam, dus die kon ik niet meer toppen. Het hangt er vooral voor de nakomelingen.
         Cheeers

         Comment


          #10
          Als die op 40cm van je lamp hangt dan is dat te hoog é, al de toppen die er nu zullen doorgroeien zullen te dicht bij je lamp staan.Of bedoelde je 40cm van je potten af, dat zou beter zijn denk ik . Verder veel succes met je kweek

          Comment


           #11
           Hehe, nee, ik bedoel wel degelijk 40 cm van lamp, want uiteindelijk is het niet de bedoeling dat de toppen erdoor groeien, maar er mooi tegen gaan groeien. Ik was jammergenoeg net te laat met men eerste lowryder, vandaar dat die kop er zo door zit, is eigenlijk mijn bedoeling niet

           Comment

           Footer Left Ad

           Collapse
           Bezig...
           X