Mededeling

Collapse
No announcement yet.

TMV

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  TMV

  Korting op 420shop
  hallo

  Heb het al op meerdere forums gezien maar kan nergens vinden wat het nou precies is

  Wat is TMV ??

  #2
  Re: TMV

  TMV is een ssRNA virus, dat wil zeggen single strain RNA virus. Een enkelstrengs virus waar de bouwplaat van op een enkel strengs RNA streng is vastgelegd.

  even in slowmotion: Je kent DNA wel? Die grote databank in die trapvorm, RNA is een gedeeltelijk kopie van een stukje DNA waarmee de informatie van DNA omgezet word in een opdracht voor de cel. Kort samengevat dan

  Omdat het RNAvirus een stukje RNA in een beschermend omhulseltje is geeft het wanneer het een cel binnen is meteen opdracht nieuwe virussen te produceren. Zo veranderd de cel in een heuse virus fabriek de verspreiding van het virus in de plant is dus niet afhankelijk van celdelingen. Omdat de cellen zo druk zijn met de productie van virussen neemt de celdeling in de ge´nfecteerde planten sterk af en krijgen ge´nfecteerde delen dus groei en, in ons geval vooral belangerijk, ook tijdens de bloei een achterstand en sneller tekorten.

  Verspreiding
  Een aantasting door mozaiekvirus treedt vooral 's zomers en in de herfst op wanneer veel gevleugelde bladluizen voorkomen. Bladluizen brengen het virus zeer makkelijk over. Bij werkzaamheden in het gewas kan de mens het virus in geringe mate verspreiden. Een verspreiding via zaad of grond is niet mogelijk. Het virus heeft veel dragers, waaronder sla en onkruiden. Hierin kan het virus overblijven. Het virus komt ook voor in diverse andere planten zoals, tabaksplanten, komkommers, tomaten enz... Kruisbesmetting is mogelijk (hennep naar tomaat en visa-versa).

  Op het moment dat het virus eenmaal in de plant zit is het er niet meer uit te halen, klonen van deze plant zullen dus het virus ook met zich meedragen.

  Mozaiekvirus-TMV
  Last edited by Jointjedraaien; 22 August 2014, 01:39.
  Veel gestelde vragen over het forum

  JOINTJEDRAAIEN.NL - Smoking Community
  420Shop.NL - Headshop / Seedshop : Korting voor leden van Jointjedraaien.nl

  Comment

  Footer Left Ad

  Collapse
  Bezig...
  X