Forum Top Ad MOBILE Smallest

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Wiet drogen

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Geef Weer
Clear All
new posts

    Wiet drogen

    Korting op 420shop
    Hoy,

    Ik heb nu x aantal keer gekweekt. En de laatste keer heb ik gemerkt dat mijn wiet veel fluffier kwam tijdens het drogen.
    Enerzijds werk ik met een zulk kruidendroogrek en anderzijds werk ik met een droogrek waar ik de takken omgekeerd aan hang.

    Bij het droogrek doe ik de knaktest. Nuja ik trim normaal nat. In het vervolg denk ik dat op die manier van drogen best droog getrimd wordt als upgrade.

    Maar bij een zooon kruidendroogrek wacht ik x aantal dagen (meestal 3) en heb ik niet echt zooon test om te kijken, ok we nemen ze en stelen ze in de jars om te curen.

    Hoe doen jullie dat? De bedoeling is om mijn wiet veel denser te houden.

    #2
    Uitharden gebeurd wat in de cure pot nog maar meestal blijft fluff fluff he. Ik heb wat fluf als ik niet heel precies knip, en er wat blad overblijft aan de topjes. Dan voelen ze wat fluffy aan. Vanaf de volgende keer tumble trim ik en hoop ik weinig fluff over te houden en alleen harde toppen over te houden. Al de rest vliegt erdoor en is goed voor ice hash. Hoe meer voorraad je hebt hoe sneller je fluff kan aan de zijkant leggen ook.

    Verder is lamp, watts en genetica alsook kweekmethode belangrijk , wederom met volle potten , ga ik meer dieven om nog minder fluff te hebben. Als je 5 planten met 300w kweekt , ivm 600 w zal je minder fluff hebben met de 600w he.
    Ganja always does the trick.

    Comment


    • Wesley pipes
      Wesley pipes commented
      Editing a comment
      Dan heb je de raw hydrostone , of boveda, integra, of rqs nu ook, packs die vocht afgeven of vocht opnemen wanneer nodig. De raw hydrostone maakt droge wiet terug vochtig en brengt het terug tot leven zowat. Dagje vroeger in de weckpot en zoiets mss?

    • NewNoobie
      NewNoobie commented
      Editing a comment
      Ik gebruik nu van die packs dat 58%humidity behouden. De vraag is dan maar wanneer in wackpots steken? Met droog trimmen heb je de knacktest. Ik deed dat ook met nathetrimde buds maar dat lijkt me niet zo verstandig meer

    • Hork
      Hork commented
      Editing a comment
      Drogen op de kop en dan in de tumble trimmer geeft het beste resultaat, zeker bij fluff. Ook stinkt het lang zo hard niet waardoor de kans op ontdekking kleiner wordt en het plakt niet zodat je tumble trimmer schoon blijft, je wiet is gecured na de knip en je weet meteen hoeveel je hebt etc. Alleen maar voordelen eigenlijk.

    #3
    Zomerkweekjes brengen nrml minder compacte toppen, ook aangegeven door ervaren rotten de lamp niet te dicht erop wat min of meer op hetzelfde doelt.
    Verder staar je ook niet scheel op hetgeen we al die jaren als opgefokte ganja van de straat (en ev. coffeeshops?) kochten van minder kwaliteit. Dat was hier toch het geval en ligt aan de pleurisPGR's met meer massa en minder trichomes en troost je bij een volledig bio kweekje (zonder flesjes dus) wordt het nog lastiger die compact geile pornobuds te bekomen
    Drytrim heeft hier idd wel de voorkeur.

    Blog_pgr-weed.jpg
    ​​​​​​Everything is nothing and nothing is everything.

    Comment


    • Snuitje
      Snuitje commented
      Editing a comment
      Had nog nooit van PGR gehoord, dus even gezocht. Echt erg zeg! Bijvoorbeeld in Australiƫ valt niks anders meer te krijgen https://friendlyaussiebuds.com/austr...gr-toxic-weed/

      Ook nog snel gezocht, en bijv de Cyco A+B die daar op plaatje staat blijkt nog gewoon verkrijgbaar in Europa. Zag het bij een shop in Londen.

      #FCKPGR

    • Rietslang
      Rietslang commented
      Editing a comment
      Dus toch in de coffeeshops, en legaal zelfs?
      Das al jaren zo hier, vraag je je af hoe het komt zo een plantmassa en geen lekker effect, kom je er al gauw achter dat hoe minder deftige plukken, hoe beter die is. Mag je dan nog blij zijn dat bij al die lege massa nog geen zand of ander synthetisch spul gemengd is. Dan liever wat eigen voorraadje met meer fluf maar tenminste -uit aarde gemaakt- bio spul. Tuurlijk altijd ruimte voor verbetering Zomerplant in volle grond gaf redelijk massief toppen met organische voeding, maar wat wil je met zo een zomer, ligt er duidelijk ook een verschil bij het licht en de zon tuurlijk de beste lamp.

    • Snuitje
      Snuitje commented
      Editing a comment
      Hmm wat ze in eu en us verkopen heeft wel ander etiket. Maar in Australiƫ adverteren ze gewoon met het feit dat dat spul erin zit
      https://glandorehydro.com/product/cyco-part-a

      Las in comments bij die eerder link dat de oogst nog lekker wordt afgetopt met kleverige haarspray met citrusgeur.

      Bizar

    #4
    Zodra de planten oogstrijp zijn, afknippen, schutbladeren er af en op de kop hangen te drogen. Bij voorkeur in een donkere kamer van een graad of 18. Wanneer alles eenmaal droog is worden de toppen meteen al minder fluffy.
    Horks Fototopic 2.0

    Comment


      #5
      Hork ben weer de kluts kwijt , jij trimt droog na het op zijn kop hangen na ontbladeren. Gebruik jij de messen of de draad? Ik heb nu nat getrimd met de draad en dat ging goed eigenlijk....
      Ganja always does the trick.

      Comment


      • Hork
        Hork commented
        Editing a comment
        De draad wordt aangeraden om droog mee te knippen maar als het nat ook goed gaat is het prima toch?

      • Wesley pipes
        Wesley pipes commented
        Editing a comment
        Inderdaad maar wil het juist gebruiken daarmee, thx

      • NewNoobie
        NewNoobie commented
        Editing a comment
        Ik ga vroeger alles in de cure pot doen. Heb nu ook metertjes en in nood haal ik het terug uit als de vochtigheid te hoog blijft.
        Ik droogde 2 weken na nat te trimmen waardoor mijn buds te luchtig werden en te droog dacht ik.
    Bezig...
    X