Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Te weinig afzuiging denk ik

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

 • simplemind
  replied
  Te weinig afzuigen zorgt altijd voor problemen, dat is niet alleen bij wiet. Voor mensen is dat ook een groot probleem.

  Leave a comment:


 • nosferatu
  replied
  Woon in Rotterdam xD
  Wel leuke route voor in de zomer denk ik
  Probeer tot die tijd alles wat dichterbij te zoeken

  Leave a comment:


 • Jona
  replied
  Kan je meteen al gaan zeggen dat het een slechte shop is. Zomaar van je spullen geraken door onwetende klanten aanbevelingen te gaan doen is onvergefelijk. Was ik jou dan vroeg ik gelijk mijn geld terug, ventilator terug en dan gewoon naar een andere shop zoals je zegt. Misschien dat Alien wel een alternatief is mocht die een beetje dichter liggen. Als je zegt dat je van JDforum komt dan kom je op de eerste plaats daar .

  Leave a comment:


 • nosferatu
  replied
  Haha ja, mja ik denk dat ze er gewoon van af moesten. Ik weet gelukkig nog een andere shop in de buurt, haal ik voortaan daar me spullen wel. Kan wel bellen maar ze moeten dit toch wel weten, want ze kweken zelf ook Dus ik neem deze les voor geleerd en zal er nooit mensen heen sturen. Wel morgen ff bellen en het hebben over onze bevindingen hier Nou ja bedankt voor de hulp mensen!

  Leave a comment:


 • Jona
  replied
  Goh, dat verschil is te groot hoor. Die koolstoffilter moet pakken groter, anders 'overblaas' je hem wat en krijgt hij niet op tijd alles 'gefilterd'. Eens een telefoontje doen en je mistevredenheid of ontgoocheling laten voelen kan geen kwaad, dit zijn zware blunders voor een shop vind ik... Bij een basisopstelling de mist ingaan, haha ...

  Leave a comment:


 • nosferatu
  replied
  Heb het even opgezocht: Koolstof buisfilter 50 cm - 125 mm 150 m
  Verschilt 2 mm dus zal wel ongeveer t zelfde zijn. De 125 liter kan ik verder niks over vinden. Vond wel wat over een andere 125 liter buisventilator en die was goed voor 330 M. Als dat ook geldt voor de mijne klopt er idd het een en ander niet. Zal er morgen maar eens naar die zaak bellen. Denk dat ik hierna zelf een hok in elkaar flans.. kan ik t naar mijn zin inrichten en de spullen halen die ik nodig acht Tent als voorgroeihokje gebruiken ofzo met een 250 watter

  Leave a comment:


 • Jona
  replied
  Oorspronkelijk geplaatst door Smokin View Post
  Ik denk dat je de oplossing hebt! Prachtig die ambitie! Alles is te verklaren.
  Jij bent me een rare precies ... Versta niets van wat je zegt eigenlijk. Nederlands hier graag
  En je deed net je post weg voor ik kon zeggen dat je de 'edit' functie moest gebruiken .
  Anyways, die afzuig is te laag, laat dat de conclusie zijn.

  Leave a comment:


 • Smokin
  replied
  Ik denk dat je de oplossing hebt! Prachtig die ambitie! Alles is te verklaren.

  Kubieke meters per uur - m3/h, ik ben ook van mening dat een beetje overdimensie van zowel ventilator als koolstoffilter alleen maar ten gunste is aan het geluidsoverlast, omdat de snelheden en drukken aanzienlijk lager zijn.
  Last edited by Smokin; 14th January 2009, 22:05.

  Leave a comment:


 • Jona
  replied
  125liter buisventilator? Wordt dat niet in kubiek uitgedrukt normaal? Indien het toch kubiek zou zijn dan is het te weinig voor een 400watt... Ook die koolstoffilter moet je eens even het debiet gaan bekijken. Kan zo op cm's niet direct een oordeel geven. Al lijkt het dat hij wel in de buurt van die van mij komt. Maar dan klopt dat niet met je afzuig die te laag is denk ik...

  Leave a comment:


 • nosferatu
  replied
  Het is zijn eerste ronde en maximale LV is 75% geweest
  Zoals aangegeven in de advertentie:

  1x Buisventilator van 125 liter
  1x Koolstof filter 50 cm / 127 mm
  Verder weinig verstand nog van wat dit inhoudt, maar volgens de winkel moest dit setje voldoende zijn

  Leave a comment:


 • Flip Hasjkip
  replied
  Even een vraag, hoe oud is je filter ? Deze gaat nml.niet eeuwig mee.
  Is je luchtvochtigheid al eens boven de 80 % geweest ? Ook hiervan gaat je filter kapot.

  Het stankprobleem ;

  Je pakt een emmer, en boort hier onder de rand gaten in rondom. In het deksel maak je een groter gat, waarop je, aan de bovenkant van het deksel, een computerfan monteert. Deze sluit je aan op een Nokia lader, of i.d. van 12 volt. Je vult je emmer met 1/3 Firbreze, en 2/3 water. Deksel op de emmer, stekker in het stopcontact. Voila ! En luchtverfrisser !

  Leave a comment:


 • mister w
  replied
  je afzuiger moet teminste 20% minder zijn dan je filter.
  je afzuiger groter dan je filter gaat ruiken.
  hoeveel m3 is je filter?
  hoe oud is die filter?

  uiteindelijk verliest elke filter zijn neutraliserende werking,maar de tijd die daar aan hangt,hangt van meerdere dingen af.

  Leave a comment:


 • nosferatu
  replied
  Mja ik heb zoals in mijn post al vermeld staat, een 375 M (buisventilator btw) in een tent van 1.20x1.20x2 met 600 watt En mijn probleem is echt de geur, heel sterk. De onderdruk is duidelijk aanwezig, de tent staat hol. En als het zo stinkt met een koolstoffilter, is dat dus ook een waardeloos object als t toch niet werkt. Zou ook wel een slang naar buiten kunnen laten gaan ( wat ook weer opvalt ) maar dan krijgen mensen buiten t te ruiken als t dan toch zo erg stinkt... waarschijnlijk ben ik dan alsnog de lul. Een klein beetje geur, ok, maar dit is net een coffeeshop

  greetz

  Leave a comment:


 • Smokin
  replied
  Ik werk als inregeltechnicus en ben dus de gehele dag bezig met lucht en luchtcondities. Je hebt meer verse lucht nodig bij meer planten, hangt natuurlijk ook af van de grote van de planten. Ik denk dat als je 150m3/h afzuigt dat dit meer als voldoende is als versluchtvoorziening. Tevens kan de geur niet de tent uit wanneer je afzuig draait, omdat je tent in onderdruk staat.

  Leave a comment:


 • Jona
  replied
  Oorspronkelijk geplaatst door mister w View Post
  ik vindt je afzuiger best klein.

  zover ik weet,is de berekening voor een afzuiger : net zoveel kuubs als watt.
  misschien zelfs nog wat meer,20% ofzo,ook handig voor de zomermaanden.

  ikzelf met een hokkie van 1 bij 1 bij 1.80mtr,
  400watt lamp
  440m3 afzuiger
  500m3 filter,
  ook passieve inlaat.

  hoeveel m3 is je filter?
  draait afzuiger op maximaal?
  Bullshit as far as i'm concerned...
  Ik heb 400watt en je haalt gemakkelijk met een fan van 225kub je temperatuur en goede lucht enzo. Met m'n fancontroller zit ik zelfs maar aan 80-90% van de maximale kracht dus als het wat identiek is dan zou die afzuiging wel moeten lukken hoor. Mijn tent is er 1x1x2 en geen problemen gehad, geur echter wel een beetje.
  En ik dacht dat 3/4 a 2/3 van je wattage genoeg was om af te zuigen. Neem daarbij een koolstoffilter (die gewoon liefst zo dicht mogelijk bij die van je Fan zodat die niet teveel verslijt, je fan dus.).
  Maar het probleem is de geur mag ik nu aannemen? Want dat heb ik ook wel wat, niet alles wordt immers gezuiverd. Mijn lucht heeft ook een 'groene' geur. Als je dan nog eens sterk geurende planten hebt lijkt het me normaal dat je niet zomaar geurloze lucht gaat hebben die uit je filter komt...

  Leave a comment:

Footer Left Ad

Collapse
Bezig...
X