Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Kleikorrels

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Kleikorrels

  Korting op 420shop
  Waterabsorberende kleikorrels

  Via fijne poriŽn nemen de korrels de vochtigheid op en verdelen die gelijkmatig over de hele pot. Op die manier ontstaat er in de pot een grote watervoorraad. Naargelang hun individuele behoefte onttrekken de planten zelf het water dat ze nodig hebben.
  Dankzij deze grote waterbuffer bevat de pot genoeg vocht voor een periode van ongeveer 3 ŗ 4 weken.
  Dat betekent dat u gemiddeld slechts om de 25 dagen hoeft te gieten. En dat is drie maal minder vaak dan bij de traditionele substraten zoals potgrond.  De kleikorrels vormen de basis van het systeem. Deze korrels kunnen meer dan 100% van hun eigen gewicht aan water absorberen.
  Van 390g/l drooggewicht wegen ze tot 800g/l bij maximale absorptie, zonder vergroting van het volume. Ze werken dus eigenlijk als een spons. Door hun stabiele structuur blijft deze hoge opslagcapaciteit trouwens levenslang onveranderd. Dit wil zeggen dat kleikorrels onbeperkt herbruikt kan worden.

  Deze hydrokorrels zorgen ervoor dat de plant niet uit de pot valt. Hydrokorrels zijn kleikorrels die zodanig worden verhit dat ze expanderen. Hierdoor worden ze licht en luchtig wat gewicht scheelt bij alle handelingen. Het is ook een heel steriel medium.

  De planten worden als ze in het hok arriveren gecontroleerd op ziektes en beschadigingen. Hierna worden de wortels ontdaan van de grond en het zand wat eraan zit. Dit mag er niet aan zitten, als de planten de hydrocultuur opgepot worden. Als dit wel het geval is, gaan de wortels rotten. Ze staan immers hun hele leven in het water en kunnen dus nooit opdrogen. Als dit schoonmaken gebeurd is, worden de planten opgepot en mogen ze gaan groeien. Dit groeien duurt van enkele maanden tot meer dan een jaar, en is soortafhankelijk.

  Voeding wordt aan het water toegevoegd zodat de planten alle benodigde elementen voor de groei tot hun beschikking hebben. Het bedrijf is uitgerust met een computergestuurd bevloeiingssysteem waaraan voedingsstoffen kunnen worden toegevoegd indien de planten daar behoefte aan hebben. De planten staan constant in een laagje water. Door een ingenieus goten- en buizensysteem wordt het overtollige water afgevoerd en gerecirculeerd.

  Eigenschappen van de kleikorrels zijn:

  ze zijn steriel en licht in gewicht; ze nemen goed water op en geven dat ook goed af aan de wortels; hebben voldoende holtes met lucht voor opname van zuurstof door de wortels; zijn neutraal wat de voeding en de zuurgraad betreft; veroorzaken minder ziektes (schimmels) dan in het medium potgrond; de korrels gaan vele jaren (na uitwassen) zonder problemen mee en ze zijn uiteindelijk goedkoper.

  Grtz

Footer Left Ad

Collapse
Bezig...
X