Forum Top Ad MOBILE Smallest

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Subtraten

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Subtraten

  Korting op 420shop
  Tegenwoordig wordt een breed scala aan ‘substraten’ aangeboden op de markt, ook in de cannabiswereld heb je het voor het kiezen, en dan kan het voor beginners nog behoorlijk moeilijk zijn een keuze te maken welk medium nou het meest geschikt is voor hun.

  Een ‘essensieel’ ding wat je in ieder geval in de gaten moet houden bij je keuze is de nauwe relatie tussen het medium en de irrigatiecyclus die toegepast wordt. Substraten zoals steenwol of oasisblokjes zullen veel meer vocht vasthouden dan bijvoorbeeld kokosvezel, en nog meer dan kleikorrels. Met constant recirculeren (gesloten systemen), kan je het beste kleikorrels nemen omdat je dan geen hoge waterterugloop nodig hebt. Als je besluit om de korrels te vervangen door steenwol of oasis, moet je irrigatiesysteem worden teruggebracht naar elk uur 5 minuten.

  Steenwol

  Steenwol is ook een vrij goed materiaal en voldoet aan de meeste eigenschappen voor een goed substraat. Het bestaat in verschillende vormen zoals blokken, matten en versnipperde stukjes (vlokken), en heeft meerdere voordelen, inclusief neutraalheid, luchtigheid, en goed watervasthoudend vermogen.
  Maar steenwol heeft een groot ongemak: het is niet ecologisch. Het is een risico voor de gezondheid, zeker wanneer het droog is. De fijne deeltjes breken af, komen in de lucht die wij ademen en hopen zich op in het longweefsel.
  Steenwol is ook een risico voor het milieu, het veroorzaakt een serieus afvalprobleem omdat het niet gemakkelijk afbreekbaar is. Na het gebruik wordt het vaak als afval op de stort gegooid, het verteert niet en het laat zware vervuiling achter in onze grond.

  KleikorrelsVermaculiet
  Last edited by bobo; 12 February 2009, 18:44.

  #2
  Re: Subtraten

  eurofoam

  Eurofoam is een hydrologisch medium zonder pH-buffer, bestaande uit een mengsel van steenwol-vlokken en agrofoam-vlokken. Dit kan je gebruiken om elke maat potten mee te vullen. De controle over de pH-waarde en de voedingswaarde is, net als met steenwol bijv, volledig de verantwoordelijkheid van de kweker. Het medium bevat dus zelf geen voedingstoffen of stabiele pH-waarde. Eurofoam is te vergelijken met mapito, alleen wordt mapito gedeeltelijk hergebruikt en is daardoor minder stabiel van kwaliteit. De Plagron Eurofoam is niet hergebruikt, en dus volledig stabiel van kwaliteit.
  Aan het begin van de kweek, moet de eurofoam geconditioneerd worden, dus moet de juiste pH-waarde in het medium gecreeerd worden, en moet voeding worden toegevoegd zodat het de jonge plantjes vanaf het begin aan niets ontbreekt.
  Wij adviseren om de eurofoam voor gebruik gedurende 24 uur in te weken met een pH-waarde van 4,5, en met een voedingswaarde van 1,2mS/cm.
  Hierna kan bewaterd worden via de recirculerende of drain-to-waste methode, oftewel kan het water dat uit het substraat loopt worden hergebruikt of niet.
  Het bewateren kan op verschillende methoden:
  van 2 keer per dag (drain to waste, 15-25% drainage)
  tot 24 uur continu (recirculerend, reservoir bijvullen om de 5 tot 10 dagen).
  Stuur met behulp van je voedingsoplossing de ph-waarde zo aan dat deze in het substraat tussen de 5,5 en de 6,0 blijft.
  Verhoog de ec-waarde overeenkomstig de voedingsbehoefte van de plant.
  Zie ons hydroschema voor een richtlijn wat betreft voedingsconcentratie en kijk naar de kleur van de bladeren om deze voedingsconcentratie af te stellen op de situatie van het moment. Groenere bladeren wil zeggen dat je minder voeding kan geven, en gelere bladeren wil zeggen dat je meer voeding kan geven.
  De Eurofoam is dus veelzijdig toepasbaar, in nagenoeg alle hydrologische systemen.

  Comment

  Bezig...
  X