Forum Top Ad MOBILE Smallest

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Flushen op DWC

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Geef Weer
Clear All
new posts

    Flushen op DWC

    Korting op 420shop
    Origineel artikel: https://www.advancednutrients.com/ar...otency-yields/

    Vertaald en ingekort tot relevante info..

    In het artikel van vandaag gaan we spoelen bespreken, waaronder:
    • Wat is doorspoelen?
    • Waarom je zou moeten spoelen
    • Wanneer doorspoelen?
    • Hoe u kunt spoelen om uw resultaten te maximaliseren
    Als je nog niet aan het spoelen bent, moet je deze handleiding lezen voordat je gaat oogsten.
    Als je al aan het spoelen bent voordat je gaat oogsten, blijf dan lezen, want je zult zeker een paar technieken, tips en strategieen oppikken die je resultaten echt kunnen maximaliseren!
    En als je verkeerd spoelt, kun je je planten laten verhongeren. Laten we er dus op ingaan.

    Wat is doorspoelen?

    Spoelen is het proces vlak voordat je gaat oogsten, waarbij je probeert alle overtollige zouten, voedingsstoffen en andere verontreinigingen die zich in je planten hebben opgehoopt, weg te spoelen.
    De meeste kwekers spoelen hun planten door ze gedurende een bepaalde periode gewoon water zonder voedingsstoffen te geven.
    Door zoals gewoonlijk water te geven, maar zonder voedingsstoffen, werkt het om de overtollige opbouw weg te spoelen.
    Er is echter een nadeel aan zo'n spoelen waar we zo op in zullen gaan - en om deze reden wil je misschien twee keer nadenken voordat je je planten doorspoelt met gewoon water.
    Maar voordat we het daarover hebben, laten we het hebben over...

    Waarom je moet spoelen voor de oogst?

    Doorspoelen is een gratis en gemakkelijke manier om de kwaliteit van uw uiteindelijke oogst te verhogen. Dit is waarom: hetzelfde proces dat planten gebruiken om te groeien - het absorberen van verbindingen uit voedingsstoffen, water en de atmosfeer - zorgt ervoor dat ze overtollige zouten en andere agressieve verbindingen opbouwen.

    Als u deze overtollige hoeveelheden niet wegspoelt voor de oogst, kunt u de uiteindelijke kwaliteit van uw gewassen in gevaar brengen.
    Hier zijn slechts enkele van de gerapporteerde voordelen van het spoelen van uw planten:
    • Kan de gladheid van het eindproduct verbeteren en de hardheid verminderen
    • Kan helpen bij het verwijderen van chemische smaken uit het eindproduct
    • Verhoogde productie van terpenoïden door de lichte stress van geen voedingsstoffen
    • Verhoogde laatste knopopzwelling tijdens de laatste dagen voor de oogst
    • Door overtollige voedingsstoffen die overblijven uit het groeiproces te verwijderen, verbetert u de gladheid van het eindproduct.
    En ook de geur en smaak van je oogst kan verbeterd worden.

    Het is ook belangrijk op te merken dat je na de flush een toename van zowel de knopgrootte als de productie van terpenoïden kunt zien, omdat je planten meer energie hebben om te besteden aan opzwellende knoppen en de productie van terpenen. Ze hoeven geen energie te besteden aan het opnemen van de voedingsstoffen die je ze normaal geeft.

    Het komt er dus op neer dat de meeste kwekers spoelen om de kracht, smaak, geur, grootte en algehele kwaliteit van hun uiteindelijke oogst te verbeteren.

    Wie moet spoelen? Moeten alle telers spoelen voor de oogst?

    Het goede nieuws over flushen is dat het een truc is die werkt, ongeacht wat voor soort kweker je bent en wat voor soort soort je ook kweekt.
    Als je bijvoorbeeld een buitenkweker bent die elk type aarde als groeimedium gebruikt, levert spoelen dezelfde voordelen op voor je gewassen.

    Evenzo, als je binnen kweekt en je gebruikt kokos, perliet of andere groeimedia samen met hydrocultuur, kun je nog steeds doorspoelen en de kwaliteit van je oogst verbeteren.

    Het belangrijkste verschil is dat je, afhankelijk van hoe je kweekt, moet aanpassen hoe lang je flush duurt. Hier zijn enkele snelle richtlijnen:

    Grondtelers zouden het langst moeten spoelen, namelijk 1-2 weken.
    Coco-coir-telers moeten korter spoelen, ongeveer een week of minder (let op dat je plant niet te snel te geel wordt, omdat kokos niet zoveel extra voedingsstoffen vasthoudt).
    Diepwatercultuur (DWC) en andere hydrocultuurkwekers zouden de kortste tijd moeten spoelen, slechts 1-2 dagen, omdat je de planten onmiddellijk afsnijdt van voedingsstoffen.

    Wanneer moet je spoelen?

    Je moet wachten tot je denkt dat je klaar bent om je planten te oogsten, en dan beginnen met spoelen.

    Als je je planten te vroeg doorspoelt, kun je de opbrengst en potentie verminderen. Je zult ze verhongeren van de voedingsstoffen die ze nodig hebben, precies wanneer ze het nodig hebben.

    Dus hoe weet je wanneer het tijd is om je planten te oogsten?

    De beste manier om te zien of je planten rijp zijn en klaar voor de oogst, is door met een vergrootglas naar hun glandulaire gesteelde trichomen (ook wel hun harsklieren genoemd) te kijken. Deze trichomen zien eruit als kristallen of rijp op goed gecultiveerde toppen.

    Trichomen veranderen van kleur als ze rijpen. Ze beginnen helder, worden dan doorschijnend (of melkachtig wit) en uiteindelijk krijgen ze een amberkleur. Je krijgt de beste resultaten als ongeveer 50 procent van de trichomen op je plant een melkwitte, doorschijnende kleur hebben gekregen. Het is dan dat de meeste soorten hun maximale rijpheid hebben bereikt.

    In geval van twijfel? Wacht nog maar even.

    Kortom, je kunt beter wat langer wachten dan te vroeg doorspoelen, want je wilt je opbrengst op geen enkele manier verminderen.


    WAARSCHUWING: Doorspoelen met gewoon water kan u opbrengsten kosten!

    Er is een groot probleem met spoelen met gewoon water waar je misschien al aan hebt gedacht.

    Het doel van de spoeling is om alle extra en overtollige verontreinigingen te verwijderen die u niet in het eindproduct wilt. En als je spoelt met gewoon water, vertrouw je eigenlijk alleen op het water en was je in wezen de plant, het wortelsysteem en het groeimedium om die overtolligheden te verwijderen.

    Als je spoelt met gewoon water, verhonger je in wezen je planten met voedingsstoffen vlak voor de oogst, wat je kan beroven van de last-minute krachtige bloemengroei en harsproductie waar je naar hunkert.
    Er is dus een betere manier om ervoor te zorgen dat die overtollige verontreinigingen uit je planten worden gehaald, en wel op een manier die je planten niet uithongert.

    Hoe te spoelen voor maximale resultaten**

    In plaats van te spoelen met gewoon water, dat je planten verhongert en de bloemengroei en hars vermindert, heb je Flawless Finish nodig.
    Hoe te spoelen voor maximale resultaten met geavanceerde voedingsstoffen Vlekkeloze afwerking
    Het maakt gebruik van een breed scala aan lege chelaten - die net kleine, krachtige stofzuigers zijn - om overtollige chemische resten van je groeimedium, wortels en ander plantenweefsel, inclusief fruit en bloemen, te verwijderen.

    Het is belangrijk om te begrijpen dat Flawless Finish een breed scala aan chelaten bevat. Dit komt omdat er veel individuele metalen zijn die uit gewassen moeten worden gehaald. Chelaten zijn er in verschillende soorten en maten en worden alleen aangetrokken door bepaalde metalen. Zonder een divers aanbod van deze chelaten weet je niet zeker of je alles uit de gewassen haalt die je nodig hebt om eruit te komen.
    Wanneer u Flawless Finish gebruikt, is het eindresultaat - zoals bewezen door wetenschappelijke tests - een stellaire oogst van planten die vrij zal zijn van ten minste 85 procent van de opgeslagen materialen die ze voor het spoelen vasthielden.

    Nu weet u hoe u uw gewassen moet spoelen voor maximale potentie en opbrengsten
    Zoals je vandaag hebt gelezen, is het spoelen van je gewassen voor de oogst een gemakkelijke manier om de kwaliteit van je eindproduct te verbeteren.
    Er zijn veel voordelen en het maakt niet uit welke soort je kweekt of hoe of waar je hem kweekt, flushen kan je voordeel opleveren.
    Vergeet niet dat u voor de beste resultaten uw flush wilt maximaliseren door Flawless Finish te gebruiken.


    ** Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op de website van Advanced Nutrients... Deze laatste alinea is dus mogelijk enigzins beïnvloed t.b.v. marketing-doeleinden

    Mijn conclusie.... ik mag morgen al oogsten
    Lopend Verslag

    #2
    Ik had dat laatste hoofdstuk misschien maar weggelaten.
    Das eigenlijk alleen reclame.

    Ik lees nog wel wat opmerkelijke dingen, maar iedereen heeft recht op z'n mening.
    ~ 2011-12 ~ 2012-13 ~ 2017 ~ 2019 ~ 2020 ~ BuitenQweeksels ~

    Comment


    • Voor het eerst
      Voor het eerst commented
      Editing a comment
      Nou ja, ik heb het hier gepost met het idee een discussie los te maken.. Dus Q... brand los

    #3
    Had precies ook t laatste even weg gelaten !

    Comment


    • Voor het eerst
      Voor het eerst commented
      Editing a comment
      Ik heb dit stuk niet voor niets cursief geplaatst. Maar ik vind dat als je een artikel citeert je wel het volledige artikel moet citeren

    #4
    Spoelen is in mijn optiek een kwekersmythe.
    Horks Fototopic 2.0

    Comment


    • Voor het eerst
      Voor het eerst commented
      Editing a comment
      Ik denk dat ik dat met je eens ben... maar heb de Bruce Banger net uit het net gehaald (best snel na 5 dagen) en het is eigenlijk zelfs al iets droger dan ik graag heb. Nou ja, er zit vast nog wel een beetje vocht in wat dan optimaal verdeeld kan worden tijdens het curen,

    • Hork
      Hork commented
      Editing a comment
      Even in een dichte plastic zak kan helpen.

    • Voor het eerst
      Voor het eerst commented
      Editing a comment
      cvault is ook dicht dus denk niet dat dat verschil maakt
Bezig...
X