Forum Top Ad MOBILE Smallest

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

aparte bladeren

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Geef Weer
Clear All
new posts

    aparte bladeren

    Korting op 420shop
    Hoi,

    Is dit:

    Stress, voeding probleem, water probleem, temperatuur probleem??

    Kweek op mapito met pp..
    Attached Files

    #2
    Re: aparte bladeren

    tabaksmozaiekvirus (tvm) misschien?
    Bartjeboy
    Lonsdale, Fairtex en BenLee shop
    Yoga en Japanse taal in Zutphen

    Comment


      #3
      Re: aparte bladeren

      Misschien? Het kan ook wat anders zijn dus! Hihi

      Comment


        #4
        Re: aparte bladeren

        Dat is zeer zeker TMV. Vertoont alle symptomen ervan. Hier valt niks meer aan te doen. Als het virus eenmaal in de plant zit kan je dat niet bestrijden. Echter cannabis heeft een vrij korte levenscyclus en voordat het virus de plant erg veel schade kan toebrengen ben je reeds bij de oogst. Zal wel minder gaan opbrengen omdat je blad niet optimaal functioneert. . Het is bekend dat aan de handen van rokers TMV kan zitten. TMV-virussen zijn gemakkelijk mechanisch overdraagbaar. Dit betekent dat het virus door contact verspreid kan worden. Als een teler bijvoorbeeld eerst een plant met TMV snoeit en daarna een gezonde plant, dan kan het virus via het plantensap op handen of gereedschap de gezonde plant besmetten. Maar het virus kan bijvoorbeeld ook via de handen van de teler op zijn mobieltje terecht komen. Een bekende truc om dit te voorkomen: de handen en gereedschap tussendoor in magere melk
        Last edited by monty; 30 March 2012, 15:52.

        Comment


          #5
          Re: aparte bladeren

          Niet met je tabaksvingers aan je planten zitten is hier dan ook de boodschap. Toch heb ik er altijd mijn vraagtekens bij of het niet helpt om de aangetaste bladeren weg te halen, aangezien je ziet dat het maar 1 kant van het blad is dat is aangetast. Het ziet er voor mij dan ook altijd uit alsof het tegengehouden wordt door de sapstroom. Een plant die het bij de wortels heeft opgelopen is meestal veel erger aangetast.
          Je ziet dit ook vaak bij stekken, omdat de stekkenboer vaak aan de moederplant zit en wonden veroorzaakt, waarschijnlijk met zijn peuk in de mondhoek. Zijn gereedschap kan dan geinfecteerd zijn, dus een stekje heeft dan grote kans om het te krijgen.

          Comment


            #6
            Re: aparte bladeren

            Oke thanks!!

            Dus we kunnen er niks meer aan doen, jammer

            Comment

            Bezig...
            X