Forum Top Ad MOBILE Smallest

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Perfecte isolatie

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Perfecte isolatie

  Korting op 420shop
  Voor de micro kwekers is het natuurlijk belangrijk dat het in hun kastje warm blijft. Door de wintermaande is het redelijk koud en is het moeilijk om het warm te houden.

  Hier wat dingen over warmte.

  Het woord warmte wordt in de natuurkunde gebruikt voor de energie die van een heet voorwerp naar een koud voorwerp gaat >> energie transport.

  Het is dus belangrijk dat je box goed is geisoleerd want omdat het warmer in je box dan buiten je box is, en het niet goed isoleert verwarm je je box misschien wel, maar dat is maar een klein gedeelte van je kamer en dus geeft je box veel warmte af.

  Energietransport

  Geleiding

  Als je een pook in het vuur houdt, botsen de snelle gasdeeltjes tegen de ijzeratomen van de pook. Die krijgen een grotere kinetische energie; eerst aan de punt, maar na enige tijd ook bij het handvat. Het ijzer geleidt, dat wil zeggen: door onderlinge botsingen tussen de atomen in het ijzer, raken alle atomen in een heftige, trillende beweging.

  Stroming
  Boven een radiator is de temperatuur van de lucht hoger dan elders. De moleculen bewegen daar gemiddeld sneller. De opstijgende warme lucht neemt de energie van de radiator mee omhoog. We noemen dit transport van energie stroming omdat de moleculen niet alleen trillen maar al botsend ook van hun plaats komen.

  Straling

  Als je in de zon zit, voel je de temperatuur van je huid oplopen. Deze vorm van energietransport noemen we straling.
  Straling is de enige manier waarop de aarde energie ontvangt - en ook weer kwijtraakt. Bij de fotosynthese zetten planten koolstofdioxide met behulp van straling om in suiker. Straling is ook direct in elektrische energie om te zetten met behulp van zonnecellen.

  Warmte-isolatie

  #2
  mooi topic DamnNice

  Greetz
  Wat jezelf doet , Doe je meestal beter!!! xD
  Why drink and drive when you can Blow And Fly!!!!!

  sigpic

  Comment


   #3
   indeed hier kun je niet dom van worden dit is een damnnice topic

   Comment


    #4
    Re: Perfecte isolatie

    tnks goede info en toch te begrijpen
    Stoners live, stoners die
    F*ck the world, lets get high

    Comment


     #5
     Re: Perfecte isolatie

     kweken in een kelder in een mooi geisoleert hok is ook niet slecht.veel belangrijker is waar je je lucht vandaan haalt in de zomer

     Comment

     Bezig...
     X