Forum Top Ad MOBILE Smallest

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Planten klein houden

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Geef Weer
Clear All
new posts

    #16
    Re: Planten klein houden

    Is het, gezien de grond, dan handiger om 1 grote bak te plaatsen in een micro-ruimte, of toch elk plantje los in een eigen bak? Uit Monty's experimentje bleek dat het te dicht op elkaar plaatsen van teveel plantjes in ieder geval niet tot een goede opbrengst leidt, maar als je ze goed verspreid dan hebben meerdere plantjes in 1 bak qua wortelgroei wel meer de ruimte dan wanneer elk in een eigen bak gaat zitten.

    Comment


      #17
      Re: Planten klein houden

      Je kan uit ruimte overweging kiezen voor een grote bak. (eventueel zet je er schotjes in) zodat de wortelkluiten niet met elkaar vergroeien mocht je nog willen overpotten of mocht er een man tussen zitten die je eruit wil halen met rotel en al zonder de andere plant te beschadigen. Je ziet jet wel bij meer pc kweken twee lowryders in een bakje wat presies in de pc past met een tussenschotje van plastik erin geplakt.

      Comment


        #18
        Re: Planten klein houden

        Is juist niet het feit dat de wortels in elkaar groeien het idee dat de wortels meer ruimte hebben op een klein gebied. Dus als je met tussenschotjes gaat werken is het weer hetzelfde alsof je twee losse potten neer plaatst. Zeker met de vierkante potten heb je maar weinig ruimteverlies. Het idee was juist dat ze geen tussenschotten hebben en daardoor dus meer ruimte om hun wortels uit te slaan. Je moet er dan inderdaad wel voor zorgen dat je er geen man tussen hebt staan, maar die kans is met feminised seed natuurlijk al weer een stukje kleiner.

        Comment


          #19
          Re: Planten klein houden

          Ja zo gezien heb je zeker gelijk Dus tussenschotje wel als je de kluit niet in elkaar wil (overpotten, of bij regzaad mannen eruit halen) anders kan het natuurlijk zonder.

          Comment


            #20
            Re: Planten klein houden

            Dat is mooiste antwoord. Dank U.

            Comment


              #21
              Re: Planten klein houden

              Daar heeft ie dus 4 jaar op moeten wachten , das erg

              Comment


                #22
                Re: Planten klein houden

                simpel uitgelegd.
                altijd grote potten en veeeeel medium gebruiken. plant word steviger!!!
                wil je ze klein houden ? simpel, veel overpotten, eerst 1L potten, dan 5L potten dan huidige potten (11 of 12 of wat je wil).. altijd ingraven tot de lobblaadjes de grond raakt..
                veel toppen helpt ook wel en of bladeren weg halen. (met bladeren weghalen wel opletten!!!!!) kan namelijk dodelijk zijn voor de dame..
                succes verder
                ..first time WW and still running..

                Comment

                Bezig...
                X