Forum Top Ad MOBILE Smallest

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Bestuiven van planten

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Bestuiven van planten

  Korting op 420shop
  Het met de hand bestuiven van vrouwelijke planten

  Het beste kun je dit vroeg op een zonnige dag doen, zodat je stuifmeel optimale kansen heeft om aan te slaan. Selekteer enkele mooie toppen aan enkele favoriete planten. Het hoeven niet de hoofdtoppen te zijn, zodat je die later kunt roken om de kwaliteit te testen. Gebruik ook niet de minste toppen van een plant, omdat je dan minder zaad kunt verwachten. Door slechts enkele toppen te bevruchten zul je de rest van de plant toch nog als Sinsemilla kunnen oogsten. Het beste kun je een vrouwelijke plant bestuiven, als ze pas begint te bloeien; die stampers zijn al in voldoende mate aanwezig om het stuifmeel op te vangen, terwijl de plant nog voldoende bloeitijd over heeft om het zaad goed te laten rijpen.
  Een van de voordelen van handbestuiving is dat je verschillende soorten stuifmeel kunt gebruiken op een plant. Hang dan wel aan iedere top een duidelijk etiket met daarop vermeld het soort stuifmeel en de datum van bestuiving. Gebruik hiervoor een zwarte watervaste viltstift. De andere gekleurde soorten blijken in de praktijd toch niet zo watervast te zijn als er op vermeld staat.
  Bestuif altijd enkele toppen aan meerdere planten. Er kan nog van alles met een hennepplant gebeuren in de rest van haar leven (struikrovers, loswaaiende takken etc.). Terwijl je er van tevoren natuurlijk niet honderd procent zeker van kunt zijn, dat de door jou uitgezochte planten later ook inderdaad de beste Sinsemilla zullen opleveren, dat weet je pas definitief als je haar maanden later rookt!
  Het eigenlijke bestuiven is na al deze voorbeiding heel eenvoudig: je brengt het stuifmeel op de stampers aan, met een klein schoon kwastje. Mocht je diverse soorten stuifmeel gebruiken, gebruik dan iedere keer een schoon kwastje, maar dat had je al wel begrepen. Als een stamper bevrucht is, vormt zich onderaan de stamper het zaadje; je kunt dan de basis al enkele dagen na de bevruchtig zien opzwellen. Een bevruchte top kan tientallen zaadjes opleveren.
  Als alles goed is, is het zaad bruin en rijp tegelijkertijd met de rest van de plant. Hang de bevruchte toppen met hun labeltjes te drogen net als de Sinsemilla. Let op, muizen interesseren zich niet zo voor Sinsemilla maar ze zijn gek op hennepzaad. Bewaar het zaad in de bekende filmrol-containertjes op een koele, droge donkere plaats. Goed zaad gaat jaren mee. Wel is het zo dat in de loop der jaren de vruchtbaarheid en de kwaliteit afneemt. Dit is te ondervangen door sterker te selekteren naarmate het zaad ouder wordt.

  Grtz

  #2
  Re: Bestuiven van planten

  handig weetje bedankt daarvoor

  Comment


   #3
   Re: Bestuiven van planten

   dat was precies wat ik wilde weten

   thx
   I like ladies with big buds !!

   Comment


    #4
    Re: Bestuiven van planten

    Wat ik dus wel zou willen weten is, per wanneer mijn Lowrider #2 mannetje al begint met het stuifmeel rond te strooien, want ik moet hem dan op tijd uit het hok gaan halen.

    Ik zit nu op zo'n 5 weken met mijn planten en het mannetje heeft al enkele bolletjes, maar ik vermoed dat dit voorbloei is, maar weet dus niet of hij nu ook al stuifmeel in de lucht mikt..
    Info nodig...? Zie: Misty's ABC

    Comment


     #5
     Re: Bestuiven van planten

     ls er ze zo uitzien ben je te laat, stuifmeel is rijp.

     Comment

     Bezig...
     X