Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Balkonwiet (één Gorilla Glue, drie Zkittlez), verslag van laatste weken bloei

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Balkonwiet (één Gorilla Glue, drie Zkittlez), verslag van laatste weken bloei

  Korting op 420shop
  Hallo luitjes,

  Ik wil jullie bij deze, als 'stekkie' op dit forum, deelgenoot maken van mijn 'balkonwiet' in de laatste weken van die kweek. Ik heb de zaadjes allemaal zo rond 1 juni ontkiemt. Een beetje aan de late kant voor normale planten, maar mede door een goede zomerperiode zijn ze toch nog behoorlijk gegroeid.

  (Ter info: ik ben afgelopen lente eigenlijk een beetje uit financiële nood (geen geld meer voor dure wiet uit de shops) met een paar potjes begonnen, maar het werd voor mij in het laatste half jaar meer en meer een leuke hobby, bezigheidstherapie en ontspanning. Ook bleken de eerste autoflowers die ik in de vroege lente heb gekweekt (ongeveer 20 a 30 gram per plant) heel goed te smoken. Beter dan de meeste wiet die ik van een shop krijg. Daar krijg ik vaak hoofdpijn van).

  Voor deze 'herfstplanten' heb ik behalve wat biologische groeimiddel (dat je normaal gesproken voor tomaten gebruikt, zeg maar) wat beendermeel toegevoegd in het begin van de bloeifase. Meer eigenlijk niet, want daar had ik gewoonweg geen geld voor. Pas nu ik weer een beetje aan het werk ben, als ZZP'er, heb ik weer wat meer perspectief. Ik heb de planten niettemin telkens goed water gegeven, getrimd, ze staan onder een afdakje en pas de laatste week heb ik pas een beetje last van meeldauw, maar de planten lijken (in tegenstelling tot de al eerder vermeeldauwde Silver Haze, die ik nu nog alleen als experiment heb voor een behandeling met waterperoxide) daar nog verweer tegen te hebben. Anders help ik nog wel een handje.

  Ik schat dat de planten nu nog een week of drie, vier te gaan hebben. Ze zijn eind augustus in bloei gegaan, Ik hoop dat ik ze de komende weken vrij van verdere schimmels en toprot kan houden en dat ze nog veel zon mogen meepikken. Ze staan wel onder een afdakje. Ik houd de bladeren en de toppen zoveel mogelijk droog. Alleen die hoge luchtvochtigheid in de laatste dagen baart mij wel zorgen. Ik heb doordat mijn balkon op het noordwesten is gericht per dag ook maar een paar uurtjes zon, als ie al schijnt... Ze hebben dus nog wel wat licht nodig, vermoed/vrees ik.

  Ik heb mede daarom vorige week alvast een mars hydro ts1000 aangeschaft. Eind deze week volgt een kweektentje van 90 bij 90 en andere toebehoren, ook richting mijn eerste binnenkweek. Ik overweeg één of twee planten te laten afbloeien onder de lamp. Kijken of ik er nog grotere en compactere toppen van krijg, ter lering ende (hopelijk) vermaak.

  Ik hoop dat ik begin komende maand hoe dan ook een mooi en gezond voorraadje van mijn balkonwiet kan gaan plukken. Ik hoor graag tips n tricks. Ik houd jullie in deze draad op de hoogte van de vorderingen.


  Bijgevoegd een paar foto's van mijn planten alsmede een paar huidige 'hoofdcola's' .

  Foto 1: Het kwartet bij elkaar.
  Foto 2: De hoofdtop van de Goriila Glue
  Foto 3: De kleinste Zkittlez, maar wel het meest ver in de bloei,

  Tot de volgende keer!

  Peace!

  Pafdaddy
  Attached Files
  Last edited by Pafdaddy; 11 October 2020, 17:30.

  #2
  Die hebben inderdaad te weinig licht gehad, weinig tot geen echte toppen en veel gestrekt dus de topjes ver uit elkaar, bij voldoende licht groeien de toppen dichter op elkaar en krijg je meerdere middelgrote toppen en een grote hoofdtop. En het weer gaat ook niet veel meer worden en rond eind oktober begin november zouden ze klaar moeten zijn, hopen dat er nog wat zon komt, kunnen ze nog wat groeien, suc6
  buiten-2020

  Comment


  • Pafdaddy
   Pafdaddy commented
   Editing a comment
   Dank je Corleone1993!

  #3
  Hallo luitjes,

  Ik heb besloten om het niet meer helemaal van voldoende buitenlicht te laten afhangen, met dit herfstachtige en veelal donkere weer, en heb de kleinste Zkittlez vanmorgen onder mijn afgelopen week aangeschafte Mars Hyrdo TS1000 gezet. Hij staat in een Mammoth Pro+ 90-kweektent. In de bijlage zitten twee foto's van de bewuste plant. Ik ben benieuwd of dit wat (meer grammen, compactere toppen) uithaalt. Het is een soort experiment ook.

  Ik houd jullie op de hoogte!

  Peace!

  Pafdaddy

  Ps. Op dit moment ben ik drie Cookies Gelato-zaadjes (RQS) aan het ontkiemen. Zodra ze worden 'geboren' begin ik mijn eerste (binnen) kweekverslag.
  Attached Files
  Last edited by Pafdaddy; 13 October 2020, 17:13.

  Comment


  • Corleone1933
   Corleone1933 commented
   Editing a comment
   Wel erg veel blad afgehaald, blad is het zonnepaneel wat zorgt voor de groei van je toppen, wel fijne lamp, heb ik ook twee, maar er zit nog wat blad dus hopen dat ze nog wat aandikken, wel op 12/12 gezet toch, suc6 verder.
   Haal wel het blad van je aarde anders krijg je dadelijk nog schimmel.

  • Pafdaddy
   Pafdaddy commented
   Editing a comment
   Ja, ik heb er zoveel blad afgehaald omdat ie eerder nog buiten stond, met weinig licht. Nu had ik die bladeren er graag bij gehad

   Die bladeren heb ik inmiddels weggehaald. Bedankt voor de tip!
   Last edited by Pafdaddy; 11 October 2020, 16:10.

  #4
  Was je bang dat de toppen te groot zouden worden ?
  Kweektip:Hoe ben ik een awesome jointjedraaien.nl beginner?

  ~ 2011-12 ~ 2012-13 ~ 2017 ~ 2019 ~ 2020 ~BuitenQweeksels ~

  Comment


  • Corleone1933
   Corleone1933 commented
   Editing a comment
   Denk het wel Q

  • Pafdaddy
   Pafdaddy commented
   Editing a comment
   Werden die toppen maar 'te groot'

  • QnQ
   QnQ commented
   Editing a comment
   Hoe meer blad, hoe groter de toppen

  #5
  Hallo luitjes,

  Even een korte update: Een dag na de verplaatsing van mijn Zkittlez-plant van buiten naar binnen lijkt het kunstmatige licht wel al een beetje zijn werk te hebben gedaan. De toppen lijken wat op te zwellen. Ik heb naast die Zkittlez sinds vanmorgen een Auto Critical Orange Punch staan, die nog nauwelijks in bloei was.

  Foto 1: De 'hoofdcola' van de Zkittlez.
  Foto 2: De 'hoofdcola' van de ACOP
  Foto 3: Het tweetal naast elkaar.

  Peace!

  Pafdaddy
  Attached Files
  Last edited by Pafdaddy; 11 October 2020, 17:24.

  Comment


  • Corleone1933
   Corleone1933 commented
   Editing a comment
   Kijk uit voor rot, ik zie al verscheidene donkere plekken, ook waar de bladeren afgeknipt zijn, foto 2

  #6
  Ik zie graag hoe dit afloopt.
  Nederwiet is nou eenmaal gewoon de lekkerste wiet! Grtz.Nederhigh

  Comment


   #7
   Hallo luitjes,

   Dag zes van mijn reddingsactie 'hoe krijg ik toch nog wat oogst van mijn buitenplanten?':

   Op de Zkittlez die ik binnen onder mijn Mars Hydro ts1000 heb gezet, zag ik gisteren, op dag drie dat ze binnen stond, wat meer meeldauw dan twee dagen daarvoor (zie eerste foto). Ik dacht: 'Oh nee hè? Gaat het nu al mis?' Ik denk dat het te maken had met dat ik niet alleen de lamp na twaalf uur had uitgezet, maar ook de ventilator, waardoor er teveel stilstaande lucht was. Een beginnersfout. Ik heb de plekjes daarna behandeld met wat waterstofperoxide. Vanmorgen zag ik tot mijn opluchting dat de meeldauw zich niet verder had uitgebreid. De ventilator gaat iig niet meer uit. De haartjes van de toppen worden ondertussen (wel) steeds bruiner, de toppen ogenschijnlijk ook voller en ik zie ook de eerste trichomen verschijnen, meen ik. Deze top staat ongeveer op 25 cm van de lamp, maar die heb ik iets gedimd. Zodra de top rijp is om te oogsten dan doe ik dat gelijk en dan kan ik de onderste toppen wat meer licht geven nog. Fingers crossed!

   De Auto Critical Orange Punch die ik sinds gisteren binnen heb gezet lijkt ook goed te reageren op meer licht, hoewel dat na amper 24 uur verder niet goed te zien is nog (foto 3).

   Dan heb ik op mijn balkon nog een Zkittlez staan (foto 4). Die zet ik de laatste dagen voor de zekerheid 's nachts binnen, om haar niet te koud te laten worden en aan een niet te hoge luchtvochtigheid bloot te stellen. Van deze plant hoop ik toch nog wat topjes te plukken. Ze is helaas te groot (voor mijn tent plus lamp) om haar binnen te zetten.

   Ten slotte ben ik benieuwd hoe het met de Gorilla Glue (foto 5) afloopt. Ze moet het op mijn balkon met maar elf uurtjes daglicht stellen, ze moet vechten tegen de elementen, en ze staat hoogstens een paar uurtjes per dag met haar bolletje in de zon. Ik zag vanmorgen tot mijn schrik dat de meeldauw steeds meer zich heengreep. Net als die Zkittlez binnen heb ik haar meteen behandeld met wat waterstofperoxide. Ik voorzie de komende weken samen met deze dame nog een hele strijd om haar te laten overleven. Maar goed, als je er niets van verwacht dan kan het alleen nog maar goed uitpakken nietwaar?

   Ik meld me wel weer als er wat te melden valt

   Peace!

   Pafdaddy   Attached Files

   Comment


   • Brandnetel
    Brandnetel commented
    Editing a comment
    Meeldauw is a bitch. Zeker als je er de eerste keer mee te maken krijgt. De eerste kweek is toch altijd proberen, dus verstandig dat je met H2O2 aan het experimenteren bent.

   #8
   Mocht je de volgende ronde binnen beginnen. Zorg dan dat je de kweektent en ruimte ff grondig reinigt. Schimmels en beestjes zijn precies de reden dat het zwaar af te raden is om buitenplanten binnen te zetten. Zoiets verspreid zich binnen zoveel sneller.
   Nederwiet is nou eenmaal gewoon de lekkerste wiet! Grtz.Nederhigh

   Comment


    #9
    Oorspronkelijk geplaatst door nederhigh View Post
    Mocht je de volgende ronde binnen beginnen. Zorg dan dat je de kweektent en ruimte ff grondig reinigt. Schimmels en beestjes zijn precies de reden dat het zwaar af te raden is om buitenplanten binnen te zetten. Zoiets verspreid zich binnen zoveel sneller.
    Ja, klopt, maar daarom doe ik er ook alles aan om meer schimmels te voorkomen en de luchtcirculatie goed op gang te houden. Ik denk dat de top van de Zkittlez binnen nog een week of twee te gaan heeft. Ik houd een vinger aan haar pols

    Comment


     #10
     Hey man! Probeer gewoon rustig verder te doen en zo lang mogelijk te laten staan. Vroeger heb ik al een paar keer gemerkt dat de plantjes die het hardst afzien en klein blijven wel best goed smaken, ook al is de hoeveelheid oogst niet denderend. Bezie dit als leerschool voor de volgende ronde!

     Comment


     • Pafdaddy
      Pafdaddy commented
      Editing a comment
      Dank je! Ja, ik beschouw dit (hele jaar) ook als een leerschool. Ik heb nu nog drie planten buiten staan. Die blijven ook buiten. Totdat ze verrot of rijp zijn, bij voorkeur dat laatste Verder ben ik de rust zelve

      Pafdaddy

     #11
     Hallo luitjes,

     Bij deze dag acht van mijn verslag van het laatste deel van de bloeifase van mijn vier buitenplanten.

     In chronologische volgorde:

     De (kleinste) Zkittlez die ik nu inmiddels bijna een week binnen heb staan, lijkt niet méér last te hebben gekregen van meeldauw. Ik heb de planten 24/7 geventileerd en ook de spraybehandeling met waterstofperiode lijkt 'meeldauwindammend' te hebben gewerkt. Ik herhaal later vandaag nog even de bewuste plekjes met een kwastje en water vermengend met een beetje H2O2. De 'hoofdcola' van deze plant begint inmiddels steeds meer te kleuren en geuren, de top lijkt weer wat voller te zijn geworden dan twee dagen geleden en de trichomen lijken in aantallen ook toe te zijn genomen (zie foto 2). Note to myself: vanaf nu iedere dag die trichomen op deze top checken om te controleren of ze beginnen te verkleuren. Ik geef deze plant om de twee dagen zo'n anderhalve liter water.

     De Auto Critical Orange Punch die nu vier dagen 12/12 in de tent onder de LED-lamp staat (ik denk eraan om dat 18/6 te maken) begint nu ook echt tekenen van bloei te laten zien. Boven op de 'hoofdcola' zijn inmiddels wat topbladeren (of je deze ook noemt) aan het groeien. De toppen lijken nu iets (!) meer richting volwassenheid te gaan,. Maar goed, deze plant heeft nog minimaal drie weken te gaan, denk ik, misschien zelfs wel vier. Wie weet wat er nog afkomt?

     De Zkittlez die ik buiten heb staan (foto 4) lijkt goed te reageren op haar huidige behandeling. Ik haal haar iedere avond naar binnen voor de geriefelijke temperatuur van zo'n 21 graden (anders krijgt ze koude voetjes ) en de ventilator zwenkt 's nachts voor een deel richting die plant. De top begint inmiddels echt een beetje op een 'bud' te lijken. Ik zie ook de eerste suikerblaadjes ontstaan. De komende dagen blijft het overdag vrij koud, maar is het wel redelijk zonnig weer. Ik denk/hoop dat ze dus nog wel een paar uurtjes zon aan het einde van de middag meekrijgt. Ik ben benieuwd wat dat met haar doet

     Ten slotte de (stoere) Gorilla Glue-dame, die tot nu toe alleen maar buiten is blijven staan, de elementen trotserend. Ik heb haar iets meer naar voren geschoven om wat haar meer daglicht mee te kunnen laten pikken. De bloeifase lijkt inmiddels wel iets meer op gang te komen. De behandeling met waterstofperiode lijkt tevens redelijk goed te werken, al ga ik straks nog een keer de plekjes nog eens met een kwastje behandelen. Ik vind deze plant misschien wel het leukst om te volgen in haar laatste fase, omdat ik met haar al zoveel heb meegemaakt

     Goed, dit was het voor even.

     Peace!

     Pafdaddy

     Ps. Later vandaag heb ik misschien 'verheugend nieuws'
     Attached Files
     Last edited by Pafdaddy; 15 October 2020, 12:10.

     Comment


      #12
      Hallo luitjes,

      Bij deze op dag 9 even een 'korte' update:

      Ik heb de dames aan het eind van de middag even (allemaal) een uurtje of twee buiten op mijn balkon gezet met hun 'bolletjes' in de zon, zie foto 1.

      De toppen van de (kleinste) Zkttlez die al ruim een week in de tent staat beginnen steeds meer op te zwellen. De 'hoofdcola' begint steeds mooier te kleuren, de trichomen zijn wederom toegenomen (die top lijkt wel een suikerspin nu ) en de toppen zijn ook behoorlijk plakkerig aan het worden. Ik denk dat de week onder de lamp haar echt een soort van steuntje in de rug heeft gegeven in de bloeifase. Ik geloof niet dat ze al zover was geweest als ik haar alleen maar buiten had laten staan. Zie foto 2 en 3. Ik denk dat ik die bovenste top ongeveer over een weekje kan oogsten. Ik houd de trichomen in de gaten

      De Auto Critical Orange Punch (vijf dagen onder de lamp nu, meen ik) is nu ook echt aan het bloeien geslagen. Veel verwacht ik niet van deze 'miniplant'. elke gram is meegenomen. Ik denk dat ze nu nog zeker een week of drie a vier te gaan heeft. Zie foto 4.

      De toppen van de Zkittlez die ik de laatste paar dagen 's nachts binnen zet en waar de ventilator opstaat, zie ik ook wat voller worden de laatste dagen. In hoeverre dat te maken heeft met de geriefelijke temperaturen binnen en de bijna constant luchtstroom, weet ik niet, maar ik blijf daar wel mee doorgaan. Veel topjes heeft deze plant, dat zeker. Als dat nog allemaal een beetje naar elkaar toegroeit... Zie foto vijf.

      Dan, ten slotte, de ferme Gorilla Glue-dame, mijn ultieme weer-en-wind-balkonplant. Ze is nog steeds nog maar een week of vier in de bloei schat ik. Ze heeft nog een lange weg te gaan. Ze stond er vanavond wel mooi bij (zie foto zes en zeven).

      Ik meld mij over een paar dagen wel weer in deze draad, als er tenminste iets te melden valt

      Rustig weekend!

      Peace!

      Pafdaddy      Attached Files
      Last edited by Pafdaddy; 16 October 2020, 21:15.

      Comment


       #13
       Dag luitjes,

       Hier een korte update van de laatste fase van mijn balkonwiet, dag 12:

       De (kleinste) Zkittlez, die nu precies tien dagen binnen heeft gestaan, lijkt steeds meer te rijpen (zie foto 1). De meest trichomen zijn inmiddels (ogenschijnlijk) melkachtig van kleur. zo'n 60 procent schat ik. Ik zet m nu nog een dag of twee, drie 12/12 onder de lamp, dan twee dagen in het donker en dan gaat denk ik de schaar erin. Ik begin inmiddels echt zin te krijgen om deze Zkittlez te gaan opsmoken. Ze ruikt alvast heerlijk.

       De Auto Critical Orange Punch heb ik sinds twee dagen 18 uur per dag onder de lamp staan (foto 2). Ik denk dat deze plant nog zeker een week of drie te gaan heeft. Ik hoop stiekem dat er nog wat te oogsten valt, maar al te veel verwacht ik er niet van.

       De Zkittlez die overdag buiten staat en 's nachts binnen staat (foto 3), heeft ook nog wel een paar weekjes te gaan, vermoed ik. De toppen zijn nog lang niet zo vol als de kleine Zkittlez die binnen staat. Ik hoop dat de toppen buiten snel nog wat voller en compacter kunnen worden. Dan is het tenminste nog wat...

       Met de door weer-en-wind gegeselde Gorilla Glue-dame (foto 4) gaat het ook de goede kant op. Ze is op dit moment volop aan het bloeien. Ook bij deze Gorilla Glue ben ik nog steeds ongewis waar deze laatste bloeifase toe gaat leiden. Voorlopig hoop ik er maar het beste van

       Tot de volgende update.

       Peace!

       Pafdaddy       .
       Attached Files

       Comment


        #14
        Dag luitjes,

        Hier weer een korte update van de laatste fase van mijn balkonwiet, dag 16:

        Na nog een dagje wachten na de vorige update heb ik van de kleinste Zkittlez, die ruim twee weken onder de lamp stond, gisteren de twee 'grootste' toppen afgehaald. Ze hangen nu te drogen (zie foto 1). Die waren zo goed als rijp denk ik. De trichomen waren overwegend melkwit van kleur. De plant heb ik nu ook buiten gezet (zie foto 2 en foto 3). Ik was dat gesleep in en uit de tent zat en ik gebruik de lamp in de tent nu ook alleen nog maar voor mijn Auto Critical Orange Punch (ACOP) en mijn zojuist gestarte binnenkweek. Ik laat de andere toppen buiten ook nog even verder rijpen (zie foto 3).

        De ACOP (foto 4) doet het goed in de 18/6 cyclus. Ik heb nog wel hoop dat er nog wel een paar grammen af komen. Ik denk dat deze dame nu nog een week of drie te gaan heeft. Fingers crossed!

        De Zkittlez (5) die ik overdag buiten heb staan en 's nachts binnen, is nog steeds volop aan het bloeien. Ik ben benieuwd of die toppen nog wat voller gaan worden. Dat is voorlopig nog even afwachten...

        Ten slotte mijn geliefde Gorilla Glue-dame (6). Man, wat heeft ze het de laatste twee dagen zwaar op mijn balkon gehad met die zware windstoten en die regen. Ze helde vanmorgen zelfs helemaal naar voren en viel bijna om. Met een balkje heb ik haar gestut. Ze ziet er verder nog wel redelijk ok uit. Al zijn het maar een paar jointjes die ik met haar (topjes) kan vullen, ik zal er zeker van genieten!

        Ik houd de ontwikkelingen voor jullie in de gaten

        Peace!

        Pafdaddy


        Attached Files

        Comment


         #15
         Dag luitjes,

         Hier weer een korte update van de laatste fase van mijn balkonwiet, dag 20:

         De kleinste Zkittlez, die ter herinnering ruim twee weken onder de lamp heeft gestaan en nu bijna een week weer buiten staat én 's nachts binnen, heb ik inmiddels al behoorlijk gekortwiekt. Alle 'hoofdcola's' hangen nu te drogen (foto 1). Echt indrukwekkend ziet het er niet uit, maar toch heb ik over ruim een week wat te smoken, zonder extra kosten. Ik denk dat daar die uurtjes kunstmatig zonlicht zeker aan hebben bijgedragen. De middelste toppen laat ik nog tot het einde van de week of tot het weekend rijpen (zie foto 2) en dan zet ik haar nog twee dagen in het donker.

         De Auto Critical Orange Punch (foto 3) begint na ruim een week onder de LED met 18/6 flink te bloeien. De toename van bladeren is echt opvallend. Ik geef haar de laatste vier vijf dagen tevens een beetje bloeimiddel, een kleine dosis. Wie weet heeft dat wat geholpen? Ik denk dat ze zeker nog twee, misschien wel drie weken te gaan heeft. Ik ben benieuwd of ze nog een paar mooie toppen gaat produceren. Duimen maar

         De grotere Zkittlez (4) die overdag buiten staat en 's nachts binnen, begint de laatste dagen een beetje krom te staan. Dit door een combinatie van te dunne takken en toppen die zowel in omvang als in massa toenemen. Veel bladeren erbij ook. Echt grote, volle, compacte toppen zullen het niet meer worden met het weinige licht in deze laatste dagen van oktober en begin november, vermoed ik. Ach, ik zal het over een weekje of twee, drie wel zien.

         Mijn geliefde Gorilla Glue-dame (5) houdt dapper stand, maar wat heeft ze het lastig ook, met de kou, de hoge vochtigheid en de soms hevige windvlagen. De meeldauw lijkt bijvoorbeeld nog niet geheel verdwenen en zelfs weer wat toegenomen hier en daar. Ik ga morgenvroeg haar maar weer eens behandelen met wat waterstofperoxide. Ik hoop dat ze het einde van haar bloeiperiode, zonder al te veel kleerscheuren en schimmels, haalt. De kansen op survival schat ik nu op fifty-fifty. Kom op GG!

         Tot de volgende update.

         Peace!

         Pafdaddy
         Attached Files

         Comment

         Footer Left Ad

         Collapse
         Bezig...
         X