Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Bella's buiten kweek 2010

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Bella's buiten kweek 2010

  Korting op 420shop
  Ja ja bijna weer Januari.

  Ben al druk aan het denken voor mijn nieuwe buiten kweek komend jaar
  1 Dit jaar worden het vrouwelijke zaden
  2 Ik ga verduisteren.(space kuip op wieltjes)
  3 Wil dit jaar volle toppen hebben Compackte toppen hebben.
  4 Het moet een goed stoned wietje zijn
  5 Ik ga evt canna bloei voeding gebruiken als ze in bloei staan om dat ik in space kuipen ga planten.

  En ga voor de lol ook weer autoflower doen stuk of 10
  iemand een erv met een lekker autoflower soortje Geen lowrijder aub

  Heb voor buiten al Jackdomina liggen en ga nu op zoek naar ander soortje met korte bloei en compacte toppen
  Tips zijn welkom.


  Vole grond kweek tips
  Het eerste werk om een goede oogst te krijgen in de zomer komt er al aan. Januari Ė Februari is de beste tijd om je moestuin, gazon en borders te gaan voorzien van kalk.
  Dit om je calsium en je Ph op peil te brengen.
  De beste kalk hiervoor is de tuinbouw kalk zoals MEARL of LITHOTHOMNIUM deze kalk is zeer rijk aan spoorelementen en Magnesium ( MgO ), deze mearl is verkrijgbaar in zakken van 2 Ĺ, 5 en 10 kg. bij de betere shop,tuincentra of boerenbond. ( mearl en lithotomnium is ook te gebruiken om je Ph van je vijver op peil te brengen).
  Voor zandgronden en veengronden adviseer ik om ca. 20 gram per m2 te strooien en voor rivierklei 10 gram per m2.
  Zeeklei heeft geen bekalking nodig, omdat deze grond vrij rijk is aan calcium en spoorelementen, de Ph van zeeklei is van zichzelf reeds voldoende hoog.
  Je kan dit gewoon strooien over besneeuwde en bevroren grond, en in het voorjaar samen met de meststoffen lekker door je grond werken.


  ps ik vond een bio middeltje tegen meeldauw en ziektes en denk dat ik dat ga bestellen want ze foppen me niet nog een keer met meeldauw

  Een professioneel biologisch spuitmiddel tegen TOPROT, ROEST EN MEELDAUW.
  Een professioneel biologisch spuitmiddel uit Nederland ter voorkoming en onderdrukking van TOPROT, ROEST en MEELDAUW ( meeldauw begint meestal bij je verse lucht inlaat of bij de deur) met als actieve stof lecithine met extra uitvloeier en groeibevorderaar.

  Een goede bedekking met toprot sluit bladschimmels zoals meeldauw en roest op.

  Deze mechanische werking voorkomt dat resistentie tegen schimmelziekten opgebouwd wordt
  Door het middel elke 14 dagen te spuiten kan men voor 90% voorkomen dat er meeldauw, roest en toprot op zal treden.

  Hierdoor kan men zeker 2 weken langer door kweken en zoals je weet in de laatste weken wordt de zwaarte van je bloemen gevormd.
  TOPROT is een veilig en langwerkend middel maar doordat er uitgroei optreed moet men elke 14 dagen alle planten met een halve dosering blijven behandelen.

  Bovendien stimuleren de natuurlijke extracten in TOPROT de plantengroei extra, vooral de planten die in de stress zitten, wat optreed net na het planten en als de planten de bloeiface in gaan.
  Toprot kent geen wachttijd en laat geen residu,geur of smaak achter.

  Waar Bestellen
  God was never on your side..

  #2
  Re: Bella's buiten kweek 2010

  Donna gaat voor een groen tuintje

  Ben benieuwd wat het wordt, autoflower met een stoned effect is ook wel naar mijn bekkie.
  recht is recht. krom is krom.

  Comment


   #3
   Re: Bella's buiten kweek 2010

   Beter te vroeg als te laat beginnen
   NLX outdoor kweek 2011
   Wierie Wierie`s Outdoor Festijn 2010
   De eerste maal; 4x NLX outdoor 2009

   Comment


    #4
    Re: Bella's buiten kweek 2010

    vroeg begonnen is half gewonnen, en dat is ook meestal zo.
    Goed bezig bel. Ikzelf ga de grond waar dit jaar enkele monsters opstonden opwaarderen. Ik vond hier op JD ook wel enkele mengsels maar geen enkele zo uitgebreid als deze. Na wat opkuiswerken nog in de borders begin ik ermee en graaf een goeie anderhalve meter grond af tot op een cm of 50. Het gat wordt los opgevuld met de herwaardeerde grond en gewoon een wintertje met rust gelaten. Zo krijgt ze lucht en is ze goed doorspit.
    Deze haal ik uit een lichtgroen fijn boekje, kweken op grond van G. Irving. Ooit heel lang geleden heb ik daaruit veel geleerd, beginnen met kweken en ondervonden en via het net de techniek wat proberen te verfijnen. Voor de beginner zeker een aanrader maar de ervaren kweker heeft er bitter weinig aan volgens mij. Bij deze:

    - 75 tot 80% goede kwaliteit potgrond (70% turfbevattend), wordt dus in mijn geval vervangen door de afgegraven potgrond (in speciekuip eerst om te weten hoeveel liter ongeveer). Tuinturf werd reeds met enige bedachtzaamheid reeds in de grond verwerkt.
    - 10 tot 20% perlite (wanneer opgezwollen)
    - 5% gemengde meststoffen:
    * 3% koemest (gedroogde met NPK verhouding van ongev 20-10-20 + sporenelementen) of als vervanging biologische compost
    * 0,5 tot 0,7% wormenmest. Dit zal wel vanzelf komen he...
    * 0,5% bitterkalk (of stollingsgesteente)
    * 0,25% ongebluste kalk (calciumcarbonaat)
    * 0,5% hoornspaanders (of kelpmeel/zeewiermeel)
    * 0,25% hoornmeel of bloedmeel (= biomeststof NPK 13-1-0 voor groei)
    * 0,40% beendermeel GROEI, 0,60% voor BLOEI (of guano in dezelfde verhoudingen). Ik opteer voor het eerste en ga gaandeweg bijvoeden, hopelijk pas vanaf dat de bloei goed in gang schiet.

    Meet deze meststoffen eerst af met een maatbeker (5-6% van het totaal aantal liter van de eind mix) en probeer ze zo fijn mogelijk te krijgen (maal korrels tot poeder voor snellere opname en betere verspreiding in je grondmix). Draag hierbij best een gezichtsmasker. Mengen tot je je armen niet meer kunt opheffen… De eerste 3 weken zou de plant zeker voldoende moeten hebben, daarna kun je beslissen om wat bij te gaan mesten. Gebruik hiervoor bij voorkeur gespecialiseerde (biologische) meststoffen.

    LET OP!!! Hou echters steeds rekening met het feit dat dit richtlijnen zijn en geen uitgekiende handleiding voor je plantjes. Het perfect uitbalanceren van al deze stoffen en deze afstemmen op de plant zijn noden is cruciaal. Een teveel van de ene stof zal ervoor zorgen dat de andere minder kan worden opgenomen. Vaak is het dus aan te raden te gaan werken met een plantje die je al wat kent... Dit is bij ons lichaam ook zo: neem je elke dag te grote hoeveelheden vit C, dan zal je na verloop van tijd tekorten hebben van andere vitaminen. Stel het voor als tot boven gevulde vaten, giet je er van het een bij, dan moet je iets anders weglaten. Dus het is perfect mogelijk dat je bijvoorbeeld de symptomen vaststelt van een calciumtekort terwijl dit eigenlijk te wijten is aan een teveel aan magnesium. Als slechts 1 voedingsstof ontbreekt kun je je doodergeren aan de groeiproblemen waar je schatje mee te kampen heeft, daarom is het dus belangrijk om steeds aandacht te besteden aan hoe de plant eruitziet en aanvoelt. Het leren lezen van de symptomen van je plant zal je ongelofelijk helpen in het oplossen van problemen waar elke grower uiteindelijk ooit wel eens mee geconfronteerd zal worden/is.

    Ikzelf woon op 50m van het strand en ben omringd door heel veel duinen. De bodem bevat dus heel veel zand, naast vruchtbaar polderslib, en dat stelt mij persoonlijk wat gerust op het gebied van overvoeding. Op een diepte van 50cm ligt over de hele tuin heel veel steengruis met daaronder zand. Ooit moest ik hier eens heel wat hoge bomen tegen de grond werken...

    Ikzelf heb ook al heel wat rondgekeken en ben ook vaak op arts uitgekomen. Ik twijfel nog vaak of ik het me in de toekomst zou aankopen of niet. Ze hebben ook heel wat bio middelen tegen ongedierte maar een volledige garantie kunnen ze niet geven. Dat is wel jammer voor zon duur productje...

    Veel suc6 nog in je zoektocht naar de ultieme buitenplant voor ons klimaat!

    Grtz $iR
    Last edited by $ir_Smoke_Allot; 2nd December 2009, 16:22.
    sigpic

    Comment


     #5
     Re: Bella's buiten kweek 2010

     Ah het recept van bobo
     vrouwelijke zaden ben je dat zeker? Mijn persoonlijk ervaring is daar best wel slecht mee:s. Heb net als jouw een buitenkweek gehad met gefeminised zaad, weinig stress gegeven en toch een hoop zaadjes tussen die oogst hoor... (vraagje werken die zaden nog?)
     grow da weed, smoke it's buds

     Comment


      #6
      Re: Bella's buiten kweek 2010

      Hoy bel,

      Nog iets dat misschien te overwegen valt omdat ik zie dat je vooral wat voor meeldauw vreest. Volledig natuurlijk en meer biologisch zul je niet kunnen gaan vrees ik: (ik ga alvast heel wat middeltjes gaan uittesten volgend seizoen)

      http://www.jointjedraaien.nl/wietforum/threads/8110-home-made-EHBO-middeltjes

      - gefermenteerde netelbrei (meststof en fungicide, preventief): (vers -sterk geurend- of in poedervorm)
      Neem 1kg netels (enkel de plant, dus geen wortels) en plaats deze in 10l water gedurende 10-15 dagen in de schaduw (18įC is de beste temperatuur voor deze chemische reactie). Dek niet af en meng dagelijks. De brei is klaar wanneer je geen bubbels meer ziet naar het wateroppervlak komen. Filter adhv een keukenzeef en druk de massa goed aan.
      Netels voorzien de plant van stikstof (N) en sporenelementen. Daarnaast beschermt ze de planten ook nog tegen ziektes (eerder preventief dan curatief).
      Gebruik is vooral aan te raden tijdens de groei om de 3 weken vanwege het hoge stikstofgehalte. Sla het goedje op in de schaduw (kelder is ideaal) tot gedurende 1 jaar in een gesloten vat (vb confituurpot) om verdere fermentatie te voorkomen.
      Als maatstaf geldt: maak een 5% mengsel aan voor bladvoeding, 20% mengsel voor watervoeding.
      Tegen: bladluis, mijten (acarinae) en voorkomt meeldauw en toprot

      - Neem olie: (wereld/bio-winkel of misschien cosmetische handelszaken)
      Hehe, olie van de neem boom dus: http://nl.wikipedia.org/wiki/Neem
      Dit kan zowel preventief als curatief ingezet worden en is best ecologisch te verantwoorden. De olie van de neem boom bevat zeer veel sporenelementen en voedingsstoffen voor je schatjes.
      Een efficiŽnte neem olie bevat min 1600 ppm azadirachtinge (check het etiket op de fles). Neem zorgt ervoor dat de insecten geen honger meer hebben, ze braken (theetjes van de bladeren maken wordt na behandeling sterk afgeraden) en neutraliseert het voorplantingsstelsel van vrouwelijke insecten zodat aantallen binnen de perken blijven. Neem olie maakt insecten niet kapot enkel muggenlarven, fruitvliegen, enz sterven. Andere insecten raken erg geÔriteerd en gaan na verloop van tijd ergens anders gaan overgeven. Niettegenstaande is het mogelijk dat de olie je bladeren zou kunnen verbranden in de zon.
      Gebruik dus vooral in de morgen, voor zonsopgang en spoel na met vers proper water na 15min tot een uurtje.
      Tegen: bladluis, mijten en meeldauw. Positief is dat het geen lieveheersbeestjes (natuurlijke bladluisverslinder) of bijen naar de vaantjes helpt.

      - algemeen home-made insecticide & fungicide:
      Voeg aan 1 liter water 10-20 ml zeep (sunlight), 10-30 ml babyolie & 10-20 ml maag/zuiveringszout (tegen schimmel) toe.
      Gebruik is aangeraden in de morgen samen met het schoonspuiten dmv vers water voor zonsopkomst (de overtollige olie kan voor verbranding zorgen).

      - Equisetum arvense/heermoes aftreksel:      Plaats 1kg heermoes in 10l water gedurende 24uur. Breng daarna aan de kook gedurende 15-20 min. Laat min 12u ongemoeid afkoelen zonder deksel. Zeef adhv bvb een fijne keukenzeef en leng het mengsel aan met vers water in de verhouding 1 op 5.
      OPMERKING: de combinatie van netels en heermoes is het perfecte insecticide & fungicide ons geleverd door moeder natuur.

      - Kamillethee: ceremoniŽle thee
      Voeg overschotjes of gebruikte theezakje toe aan je watertank. Kamillethee bevat antibacteriŽle en fungicide bestanddelen en helpt planten die leiden onder allerlei schimmels en meeldauw. Gebruik deze thee als bladspray en voor jonge zwakke zaailingen om oververdamping tegen te gaan.
      Sproei groene of zwarte thee over zuurteminnende binnenplanten zoals azalea’s, gardenas en camelia’s.

      Na heel wat discussies over pH in het speeksel na drinken van thee of zoiets dergelijks werd besloten dat de thee je pH niet zal beÔnvloeden maar ik doe het ook indoor in mn watertank voor de "helende krachten". Buiten zet ik naast mn plantjes een kamilleplantje, echte lavendel, knoflook en pepermunt. Ook probeer ik zaden voor het eenjarige plantje pyrethrum te verkrijgen maar daar hoop ik niet echt op...

      Grtz $iR
      Last edited by Jointjedraaien; 25th February 2011, 18:04.
      sigpic

      Comment


       #7
       Re: Bella's buiten kweek 2010

       Pyrethrum zaden kun je bestellen via internet.
       Bijvoorbeeld:

       394240 PYRETHRUM
       (Chrysanthemum coccineum)
       Fel gekleurde, margrietachtige bloemen (roze tinten) met fijngeveerd blad. Hoogte 75-100cm. De plant houdt van zon en is behoorlijk winterhard. De insecticidewerking was al rond 1600 bekend. Pluk de bloemen, laat ze drogen en verpulver ze. Laat ze vervolgens een poosje in water trekken en filtreer het substraat. Vervolgens verdund spuiten tegen luizen.
       inhoud verpakking: 3500 zaden (10 g) € 3,90


       https://www.vreeken.nl/2007/pages/we...oord=&pagenr=2

       Neemolie 100 ml Prijs: 6.95
       http://www.neem-holland.nl/index_bestanden/neemolie.htm
       Last edited by ceBep; 2nd December 2009, 16:50.
       Stultus es, qui facta infecta facere verbis postulus.


       sigpic

       FAQ links over kweken       Never give in ó never, never, never, never, in nothing great or small, large or petty, never give in except to convictions of honour and good sense.
       W.L.S. Churchill       Comment


        #8
        Re: Bella's buiten kweek 2010

        hehe...wat is ie toch een krak he die vale!!!
        Grtz $iR
        sigpic

        Comment


         #9
         Re: Bella's buiten kweek 2010

         Dit vind ik terug als ik zoek op beschermingsmiddel tegen schimmel ( meeldauw )

         Knoflookthee is een beschermingsmiddel voor een preventieve behandeling van schimmels.
         Een aftreksel werkt plantenbeschermend, ... Spuit de thee over de planten tegen echte meeldauw gedurende 5 opeenvolgende dagen. ...

         Hoe maak je knoflookthee: Snijd 5 knoflookbollen in kleine stukjes en giet er 1 liter kokend water over.
         Laat het 24 uur lang trekken en giet het vervolgens af. Voeg daar dan 3 liter water aan toe om te verdunnen.
         Spuit de thee over de planten tegen echte meeldauw gedurende 5 opeenvolgende dagen.


         http://www.rijkerleven.com/comments....pid=188&ref=12         heb ik vorig seizoen toegepast ,
         als je dit doet wanneer ja planten juist in bloei zijn, of juist voor de bloei, zal je weed zeker niet naar look ruiken of smaken als je oogst, na 2weken is de lookgeur immers helemaal weg, en heb er niets van rare geur bij gehad toen ik men weed oprookte, en paste dit toe wanneer ze reeds 3weken in bloei stonden

         resultaat was dat ik geen last van meeldauw had en amper van toprot (men laatste plant bleef toprot vrij tot de laatste week van november!

         maar ik besproeide men planten ook 3x met
         AVEVE Hermosan 80 WG

         greets

         Comment


          #10
          Re: Bella's buiten kweek 2010

          Hallo allemaal
          Dankje wel voor je reacties , alleen over mijn meeldauw probleem ik kan geen risico's meer nemen
          met dit probleem en geloof me ik heb alles al ge probeert wat er te vinden is om het te bestrijden op natuurlijke manier.
          Daarnaast heb ik gewoon geen keuze ik ben echt afhankelijk van mijn wiet die ik buiten kweek
          En ik kan maar 1 speciekuip zetten dus 1 plant en als ik dan een bio bestrijdingsmiddel kan vinden wat me helpt tja dan ga ik er aan ik neem geen risico meer
          Dit jaar bleek mn vrouw en man te zijn en de plant die ik nog had groeide heel langzaam en toen meeldauw resultaat 2 jampotjes flubbertoppen waar van ik nog en eens niet een foto hier durf te zetten
          ben nu afhankelijk van andere mensen Kan geen risico meer nemen.
          Afgelopen jaren kweekte ik doubelfun en nog nooit ziektes of meeldauw gehad en geloof me ik oogste pas Half november begin December.

          Dit jaar wil ik een echte vroeg bloeier en vrouwlijk zaad zo dat ik zeker weet dat het niet weer een man blijk te zijn
          En zal ik alles uit de weg gaan voor meedauw , luizen daar heb ik geen schrik van of ander ongedierte in mijn ogen horen die er bij zolang ze maar niet heel mn plant op vreten

          En ga natuurlijk auoflower soortjes zetten die vind ik 1 lief 2 makkelijk 3 ken er hoop van zetten in 1 zomer
          God was never on your side..

          Comment


           #11
           Re: Bella's buiten kweek 2010

           Zo...vroeg begonnen is half gewonnen
           Je bent er goed aan het over na denken, komt vast wel goed dan.

           Succes met de zomer van 2010

           Comment


            #12
            Re: Bella's buiten kweek 2010

            Meeldauw ontstaat vooral bij gebrek aan vocht bij de wortels en/of te grote verdamping vanuit het blad tijdens droogteperiodes met een lage relatieve luchtvochtigheid. Ik ben zelf kaskweker, dus ik weet niet of het bij de buitenkweek ook werkt, maar ik gebruik een gewone huishoudspons gedompeld in water, die ik in warme periodes onder mijn plantjes leg, uiteraard op een stukje huishoudfolie om te voorkomen dat de grond mijn spons leegzuigt Terzijde: het is nog niet bij me opgekomen om dit sponsconcept aan de orde te stellen. Ga dit zo dadelijk doen. Succes Bella.
            Last edited by Xtreme; 7th December 2009, 09:02.

            Comment


             #13
             Re: Bella's buiten kweek 2010

             volgent jaar ga ik het ook anders aanpakken
             ik ga eigenlijk max 3 plantjes zetten, en deze zal ik ook wel s'nachts afdekken zodat ze afbloeien bij mooi weer en niet al te groot zullen worden, dit jaar heb ik gewoon teveel weed over waardoor ik 200gr over heb en ik aan vrienden schenk maar ik vind het geen pretje om met zoveel gram op straat te lopen.. daarom wil ik volgende keer gewoon oogst die voldoende is voor eigengebruik, greets!

             Comment


              #14
              Re: Bella's buiten kweek 2010

              He Evil, de kans dat je gepakt wordt is te verwaarlozen. Als toeleverancier (ik lever tegen de kostprijs aan een distributie-persoon voor MS patiŽnten) rijd ik veelvuldig met 1 kilo in de auto. So what. Evil, aanvaard je altruÔsme richting mensen die je waarderen. En, mijn voorstel luidt: kweek meer dan voldoende voor eigen gebruik en geef wat je niet zelf behoeft gewoon aan anderen.
              Wie goed doet, goed ontmoet.

              Comment

              Footer Left Ad

              Collapse
              Bezig...
              X