Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Vocht in de serre: Verwarmen of luchten?

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Vocht in de serre: Verwarmen of luchten?

  Korting op 420shop
  Hallo iedereen, heb dit jaar 2 lemon haze, 2 amnč en 2 super Silver haze geplant. Sinds 2 weken verwarm ik s'nachts de serre met een petroleumkachel. Omdat k denk dat het anders te koud voor ze is?? Nu zit k met een dilemma, als k smorgens de serre openzet en kachel afzet is het redelijk vochtig in de serre, veel druppels aan binnenkant. Heb 3 dagen geleden ontdekt dat 1 lemon die nu 7 weken aant bloeien is beetje toprot aant krijgen is. De rest is 6 a 5 weken aant bloeien. Zij hebben het (nog) niet. Zou ik de serre dag en nacht open zetten en kachel aflaten? Of gelijk ik nu doe, en elke dag het beetje toprot verwijderen..

  Alvast bedankt mannen..
  Attached Files

  #2
  ik zou hem lekker door laten luchten jimmy je hebt buiten al een luxe dat ze niet nat regenen zie ik wat wil je nog meer

  Comment


   #3
   ik heb een beetje naslag gedaan,bij het verbranden van benzine/ petroleum en ook aardgas.. komt een hoop water vrij.. normaal gesproken gaat dat allemaal door de schoorsteen en ook dan ontstaan er wel eens vochtproblemen als men bv een gaskachel, op de schoorsteen van een houtkachel zet..als je zo'n ding hebt zonder gasafvoer - wegzetten imo.tot je tropische planten gaat kweken.. dan is het waarschijnlijk "je van het".

   Comment


   • LR2
    LR2 commented
    Editing a comment
    Er bestaan ook kachels die gevuld zijn met petroleum. Dat zijn elektrische kachels die in plaats van water, petroleum gebruiken.

   • Basement Jack
    Basement Jack commented
    Editing a comment
    bedoel je een olie gevulde electrische radiator?

   • Basement Jack
    Basement Jack commented
    Editing a comment
    ik vraag me ook serieus afwat een electrische deken in dit opzicht zou kunnen betekenen.. het stroomverbruik is vanwegehet directe overdrachtsprincipe zo minimaal.. ik heb het eens opgezocht.. een paar centen per dag bij continu gebruik..

   #4
   Verwarmen en luchten is het best natuurlijk.
   Howto: meerdere foto's uploaden en tussen je bericht plaatsen

   ~ 2011-12 ~ 2012-13 ~ 2017 ~ 2019 ~ 2020 ~BuitenQweeksels ~

   Comment

   Footer Left Ad

   Collapse
   Bezig...
   X