Forum Top Ad MOBILE Smallest

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Plant registratie en Het kwekers recht

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Algemeen: Plant registratie en Het kwekers recht

  Korting op 420shop
  Zoals ik altijd aannam kun je geen patent vragen op een plant, dit is maar goed ook.Toch? Maar ik was wat aan het google, geinspireerd door een stukkie nieuws op coffeeshopstaking.nl waar ik een stukje las over registratie van een plant?

  ''Klink over Medicinale cannabis

  Registratie plant
  Een registratie-aanvrager kan een product met farmacologische activiteit, ook een product bestaande uit een vermalen plant, ter registratie aan het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) aanbieden. De aanvraag geschiedt door middel van het indienen van een registratiedossier. Dit dossier moet van te voren vastgelegde hoofdstukken bevatten waarin onder meer de gegevens zijn opgenomen van testresultaten van farmaceutische proeven, preklinische proeven en klinische proeven van het product dan wel van de bestanddelen waaruit het product is samengesteld. Vervolgens zal het CBG de balans baten-risico ten opzichte van de door de aanvrager geclaimde therapeutische indicatie voor het product opmaken. Indien de balans positief wordt beoordeeld, kan een handelsvergunning als geneesmiddel voor het product met de betreffende indicatie door het CBG worden verleend.


  Hoogachtend,
  de Minister van Volksgezondheid,
  Welzijn en Sport,

  dr. A. Klink ''
  orginele nieuwsbron: http://www.nieuwsbank.nl/inp/2010/06/11/R182.htm


  Onder het googlen tref ik:
  Kwekersrecht
  Het kwekersrecht Voor het verkrijgen van kwekersrecht moet het ras
  nieuw,
  onderscheidbaar van alle algemeen bekend bestaande rassen,
  uniform en
  bestendig zijn.
  Een ras is nieuw als op het tijdstip van de aanvraag voor kwekersrecht niet langer dan een jaar geleden geen teeltmateriaal of geoogst materiaal (zaden, bloemen, vruchten enz.) van het ras met toestemming van de eigenaar verkocht is.

  bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Kwekersrecht

  Dus wie hebben straks, bij legalisering van Cannabis (teelt) voor recreatief, spiritueel, medicinaal of industrieel gebruik, de patenten en monipolistische rechten over onze geliefde cannabis soorten? En wat zijn daar de gevolgen van?
  Last edited by Jointjedraaien; 29 June 2010, 20:41.

  #2
  Re: Plant registratie en Het kwekers recht

  Dit is een zwaar achterlijk iets een beetje de monsanto style no style.

  http://www.greenpeace.nl/campaigns/g...ssier-monsanto

  Ingrijpen is nodig
  De landbouw in de VS is fundamenteel veranderd sinds de invoering van genetisch gemanipuleerde gewassen. Boeren kunnen hun zaad niet meer bewaren en kunnen niet meer zelf beslissen over hun bedrijfsvoering. Omdat het aantal boeren dat onder Monsanto’s patent- en contractpraktijken valt steeds groter wordt, klinkt de roep om ingrijpen van de overheid steeds harder. Bijvoorbeeld om het gebruik van genetisch gemanipuleerde organismen te verbieden, of de patentwetgeving te wijzigen zodat genetisch gemanipuleerde organismen niet meer onder deze wetgeving vallen en het bewaren van zaden niet langer een overtreding betekent. Ook zou er wetgeving moeten komen die boeren van wie de gewassen ongewild besmet raken met gentech gewassen daarvoor niet verantwoordelijk houdt. Eigenlijk zouden deze boeren hiervoor schadeloos gesteld moeten worden. Zeker als het biologische boeren betreft, want die mogen hun producten niet meer als biologisch verkopen als ze besmet zijn met gentech.

  Patenten op zaden .  Bron. Monsanto vs U.S. farmers, 2005 by the Center for Food Safety


  Grtz.
  Last edited by Amneeshigh; 23 June 2010, 11:31.

  Comment


   #3
   Re: Plant registratie en Het kwekers recht

   Ik moest effe inlezen Amneeshigh...
   Maar in een schimmige toekomst zien we dus waarschijnlijk Monsanto als groot patent houder op zaden van genetisch gemanipuileerde cannabis strains.

   Over een Carcinogeen monster...

   ''Monsanto is een van de deelnemers aan en investeerders in de Svalbard Global Seed Vault (de Wereldzaadbank op Spitsbergen), naast Syngenta Foundation, de Rockefeller Foundation, de Bill en Melinda Gates Foundation en de Noorse regering. In een enorme bunker worden miljoenen (door vele landen gedoneerde) zaden opgeslagen 'met het oog op toekomstige catastrofes'. Ook Nederland (de Landbouwuniversiteit Wageningen) heeft zaden ingeleverd.''

   Monsanto werd in 1901 in St. Louis, Missouri opgericht door de Ier John Francis Queeny. Met 5000 dollar begon hij in een oud warenhuis de kunstmatige zoetstof saccharine te produceren. Het bedrijf noemde hij naar de familienaam van zijn vrouw. De eerste klant was Coca Cola. Later ging het bedrijf ook en vanilline produceren, waarvan Coca Cola eveneens de belangrijkste afnemer werd. Monsanto is het bedrijf dat Agent Orange ontwikkelde, het ontbladeringsmiddel dat in de Vietnamoorlog werd ingezet.


   Landbouwproducten

   Een van de producten van Monsanto is de herbicide Roundup. Veel Amerikanen kopen deze 'weedkiller' om op hun grasveld te sproeien. Roundup wordt echter ook in de landbouw gebruikt. Het bedrijf ontwikkelde genetisch gemanipuleerde zaden voor gewassen als , katoen, sojaboon en koolzaad die op hun beurt tegen dit middel bestand zijn. Monsanto heeft deze Roundup Ready-zaden uiteraard gepatenteerd en doet er alles aan om zijn patentrechten te beschermen. Boeren mogen de zaden na een oogst niet hergebruiken, maar moeten nieuwe zaden kopen.Boeren in Amerika noemen deze onderzoekers de 'zaadpolitie'. Boeren en anderen die de patentrechten zouden schenden, worden voor de rechtbank gesleept. In 2007 waren er 112 zaken, in 27 staten. Ook in Canada vinden dergelijke rechtszaken plaats, zie Monsanto vs Schmeiser.
   Uit onderzoeken van de universiteiten van Nebraska en Kansas blijkt, dat genetisch gemanipuleerde soja van Monsanto in vergelijking met conventionele soja minder opbrengt dan verwacht.
   Het bedrijf krijgt vanuit natuurbeschermingshoek veel kritiek op haar productmarketing. Door het grootschalig gebruik in Zuid-Amerika van de combinatie van Roundup met resistente gewassen (vooral soja als voer voor de Europese en Amerikaanse varkensmesterijen) ontstaan er grote vlakten zonder enige vorm van ander leven dan enkel de soja. Tevens wordt hierdoor op grote schaal ontbossing veroorzaaktCaen en Rouen
   Groeihormoon koeien

   Monsanto probeert ook een groeihormoon voor koeien aan de man te brengen, Bovine somatotropine (rBST of rBGH). Het product heet Posilac en zou een grotere melkproductie geven. Het heeft echter nadelige effecten op de melk. De melk bevat meer pus, antibiotische resten en een hormoon, dat een carcinogene werking heeft (IGF-1). Dit (natuurlijke) hormoon komt weliswaar voor in de melk van mensen en koeien, maar heeft bij niet-kinderen een carcinogene werking (onder meer borst- en prostaatkanker).

   Om die reden brengen in Amerika sommige melk-producenten hormoonvrije melk op de markt met de expliciete vermelding, dat de melk rBST-vrij is. Deze melk is zeer populair. Enkele grote melkproducten-conglomeraten en Monsanto hebben daarom een groep opgericht, Afact (American Farmers for the Advancement and Conservation of Technology), die lobbyt om gedaan te krijgen dat melk niet meer als 'hormoonvrij' verkocht mag worden. Haar argument is, dat de FDA het hormoon heeft goedgekeurd en dat de hormoonvrije melk indruist tegen hun recht met hun technologie winst te maken. Deze lobby-acties zijn bij consumenten niet goed gevallen, zodat wetgevers nog niet hebben ingegrepen.

   Enkele journalisten van Fox News die over het groeihormoon en de schadelijke effecten probeerden verslag te doen, werden tegengewerkt door hun station, eigendom van Rupert Murdoch. Zij wilden onder meer aan de orde stellen, dat het groeihormoon kankerverwekkend is, alleen maar op ratten was getest in een periode van 90 dagen en dat de FDA het product goedkeurde voor het op de markt kwam. Rupert Murdoch is de eigenaar van veel tv-stations, onder meer in Florida. De tegenwerking hield verband met het mogelijke verlies aan reclame-inkomsten.
   Andere producten

   Een ander product, de rubberverzachter Etoxiquine, heeft voor een voedingsschandaal gezorgd toen het toegepast ging worden in de jaren negentig als conservator in huisdier droogvoeders en er gezondheidsproblemen voor de huisdieren en het fokken met rashonden en raskatten

   Ook is Monsanto de producent van het bestrijdingsmiddel Alachloor, een middel met een carcinogene werking .

   Monsanto heeft de laatste jaren enkele conventionele zaadproducenten opgekocht. In 2005 kocht het voor 1,4 miljard dollar Seminis. Enkele weken later kocht het de katoenzaden-onderneming Emergent genetics, voor driehonderd miljoen dollar. Halverwege 2008 nam Monsanto voor 800 miljoen dollar het prestigieuze De Ruiter Seeds uit Bergschenhoek, Nederland over. De Ruiter Seeds zou het "center of excellence" voor de beschermde teelt (onder andere tomaat, komkommer, paprika en peper) moeten worden. De Ruiter Seeds blijft volledig haar eigen identiteit en werkwijze behouden, zo zegt Monsanto.''

   bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Monsanto_(multinational)


   Carcinogeen, carcinogene werking, in de volksmond kankerverwekkend, betekent dat wanneer men in contact met een carcinogene stof komt, dit kanker kan veroorzaken.
   Last edited by dokkie; 24 June 2010, 16:20.

   Comment


    #4
    Re: Plant registratie en Het kwekers recht

    Is feminiseren ook een vorm van genetisch manipuleren? Zoja kan er dan, theoretisch gezien, een patent aangevraagd worden op een genetisch gemanipuleerde medicinale, fem- strain. Bijvoorbeeld een genetische schimmel- en/of beesjes resistente, gefeminiseerde, medicinale soort met een bepaalde cannabinoid verhouding? Speciaal voor al die patienten die in de toekomst massaal canabis voorgeschreven krijgen. of medikwekers die straks onder vergunning hun weed gaan kweken, of zelfs voor de bedrijfs- of staatskwekerijen die een eventueel gelegaliseerde coffeeshops moeten gaan bevoorraden, maar hun zaad verplicht bij ,bijvoorbeeld bedrijfn als ''de Ruiter Seeds of emergent genetics'' , moeten inkopen.

    We zouden allemaal onze favoriete regular soorten moeten inslaan en eigen prive zaadbankjes aanmaken, zodat die orginele soorten intact blijven en zo lang mogelijk blijven bestaan. En omdat je dan later geen (carcinogene) wiet hoeft te roken.
    Last edited by dokkie; 24 June 2010, 16:01.

    Comment


     #5
     Re: Plant registratie en Het kwekers recht

     Dat denk ik zelf niet dokkie de plant dwing je alleen om man te worden en dat heeft hij ook in zich dus ik je verander dan niks aan de genetica of toch wel.

     Ik ben aan het typen en begin onderweg te twijfelen .

     Grtz..

     Comment


      #6
      Re: Plant registratie en Het kwekers recht

      Wat betrefd feminiseren, weet ik het ook niet precies amneeshigh.

      Maar dat terzijde, volgens mij is die genetische handtekening eigenlijk alleen maar een manier om alleen recht te verkrijgen over en bepaalde soort plant. Een truuk om monipoli te creeren, winsten en veel macht.
      Maar hoe die genetische handtekening tot stand komt en wat het eigenlijk inhoud is op ze zachts uitgedrukt onduidelijk en in den beginnen vaak bewezen als schadelijk voor de volksgezondheid, toch door flink te lobien in het old boys network lukt het ze om(slechtere, ongezonde soorten) uit te zetten en boeren te verplichten met die slechtere soorten te kweken en onze winkel te bevoorraden met ongeezonde producten. Alles voor een genetische hadtekening.

      Zaad is energie en al het zaad is van ons moederaarde. We krijgen zaad van planten die groeien uit de aarde en we geven ze weer terug aan de aarde voor meer planten, zo is een symbiose tussen de aarde, haar zaad en de mens. We hebben zaad in bruikleen om te overleven, te genieten en ons zelf te genezen, zaad maakt de mens onafhankelijk van zijn of haar machthebbers, je kan immers zelf voor je eigen energie, eten, rokertje en medicijn zorgen.
      Last edited by dokkie; 24 June 2010, 17:07.

      Comment


       #7
       Re: Plant registratie en Het kwekers recht

       Dit is natuurlijk een goeie reden waarom cannabis niet legaal mag worden

       En als ik een biologische boer was in the unaaitmesteeds dan zou ik de rol omdraaien en meneer Monsanto voor het gerecht slepen zodra er ook maar 1 plantje van hen op me grond kwam

       Ajo
       Ventje
       Living in Second live for real

       Ticket is geboekt maar ik mag niet meer vliegen

       Comment


        #8
        Re: Plant registratie en Het kwekers recht

        cannabis kweken zou voorzichtig uit het strafrecht gegumd moeten worden. Zodat we net als met andere planten straks in iedergeval zelf(onze eigen soorten) kunnen blijven kweken. Net als met gras. gras is ook niet ilegaal, me hele tuin staat ervol mee.. verder moet de wetgeving ons beschermen voor multinationals die monipolistische situaties creeren. Bij het tot stand komen van een legalisatie van cannabis moet dus heel goed opgelet dat er wetten bij geschreven worden waarbij cannabis in elke vorm wordt uitgesloten van patentrechten, kwekersrechten of zaadregistratie.

        Dat zouden de huidige ''cannabis vriendelijk advies buro's'' moeten bestuderen, om in de toekomst als goede raadgevers te kunnen functioneren. En ervoor te zorgen dat cannabis niet alleen vrij is maar ook beschermd.
        Net als met beschermde dieren en hun habitat.

        Comment


         #9
         Re: Plant registratie en Het kwekers recht

         Voor die beschermde dieren heeft meneer monsanto ook eerdaags wel een oplossing , vermoed ik
         Laat het maar illegaal , scheelt een hoop gezeur met de monopolisten , geld maakt meer kapot dan je lief is

         Ajo
         Ventje
         Living in Second live for real

         Ticket is geboekt maar ik mag niet meer vliegen

         Comment


          #10
          Re: Plant registratie en Het kwekers recht

          ja ik ben t wel met je eens, maar aan de andere kant duwt de war on drugs, die haard kan niet langer blijven branden.
          Het gedoogbeid heeft haar einde al in t zicht. Ze kan twee kanten op vallen, ik hoop toch echt op de meest humane kant, want drugs zullen nooit worden verdreven, en als ze in toekomst alle drugs gebruikers en dus ook cannabis rokers/kwekers als criminineel beschouwen zitten we mooi met gebakken peren, dan kunne ze nog naast het vervolgen van recreatie rokers en kwekers, de medicinale cannabis als medicijn accepteren, patenten vast leggen en tergelijkertijd nog strenger handhaven van (kleine) wietkwekers. De shops zullen dan waarschijnlijk verdwijnen waardoor het alleen maar ellendiger wordt voor de jongelui om aan hun jointje te komen.

          De knappe koppen die procannabis zijn, moeten zich blijven bemoeien met gang van zaken in de politiek betreft cannabis en elke vorm van regulatie of legalisatie transparrant en bespreekbaar houden, we moeten onze duim erbovenop houden, en het juiste advies blijven geven en ze de juiste kant opsturen. Zodat we zoveel mogelijk invloed hebben op onze toekomst betreft cannabis.

          Bestaat er eigenlijk al genetisch gemanipuleerde opium, voor de farmaseutica?
          Last edited by dokkie; 24 June 2010, 17:03.

          Comment

          Bezig...
          X