Forum Top Ad MOBILE Smallest

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Jack Herer *De Keizer Heeft Geen Kleren Aan* in het Nederlands...

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Algemeen: Jack Herer *De Keizer Heeft Geen Kleren Aan* in het Nederlands...

  Korting op 420shop
  Ik rook al zo lang, maar nooit eigenlijk veel gelezen rond cannabis. Met het beginnen kweken, ben ik ook beginnen lezen. Tot voor kort dacht ik dat Jack Herer een soort wiet genoemd naar een kweker was ofzo.

  Jack Herer is de man die (hoewel hij pas op z'n 32ste ofzo z'n eerst joint rookte) zich heeft ingezet om de mensen te doen beseffen hoe belangrijk en gewoon cannabis honderden jaren lang geweest is voor de gewone mensThe Emperor Has No Clothes, dat je gratis op zijn website kunt lezenonline WNT gebruikt, en de woorden kemp, kennep etc opgezocht...

  En ook in de lage landen was cannabis overal, al in de tijd van de eerste bronnen die we hebben. Het gaat onder de naam van kemp, kennep, kamp, kannap, kanna, hanna, henne, hemme.

  Dodoens schrijft toch in het Plantenboek [ed. 1608] dat gedistilleerd water van cannabiszaad of -bladeren helpt tegen ontstekingen:
  Het ghedistilleert water van Kempsaet en Kempbladeren geneest alle sweeringen.
  En het is toch niet te geloven dat een reglement uit het 17e eeuwse Brugge letterlijk wildvissen en guerilla wietteelt verbiedt. Iets wordt niet verboden als niemand het doet...'rooten' betekent 'planten'
  Dat niemant en vissche in andere lieden wateren ende grachten, nochte aldaer of in publique watergangen ende beken en roote vlas, kemp of andere saeken,***Cost. Vrije v. Brugge*1, 252 [1628]
  Er was in Katwijk zelfs een literaire club (rederijkerskamer) voor rijke rukkers die zich, De Kempenbloem noemden - die wisten wellicht ook hoe geinspireerd te raken.

  Ik heb citaten die teruggaan tot de 13e eeuw en dat is nog maar het begin. Vroeger vind je niets op papier in het algemeen. Nog eentje: in de Bijbel staat het verhaal van het kleine mosterdzaadje dat uitgroeit tot iets groots, sterks en waardevols. Maar in deze streken groeit geen mosterdzaad, dus met wat vergelijken de predikers in onze streken het?

  Ist dat ghi also grote geloofs hebt als een hemme of mostaerts saet?
  Heb je zo'n groot geloof als een hennep- of mosterdzaadje?
  Gest. R.*150 d., Holland, 1481
  Trouwens, het gebedenboek waarin dit stond is van henneppapier...gegarandeerd.
  Ik bedoel maar: vroeger kweekte iedereen wiet, honderden jaren lang.
  albes
  Wicked Stoner
  Last edited by albes; 22 September 2010, 20:39.

  #2
  Re: Jack Herer *De Keizer Heeft Geen Kleren Aan* in het Nederlands...

  Wil je me op de hoogte houden van je vorderingen?zou t graag willen lezen!
  Props
  Pz

  Comment


   #3
   Re: Jack Herer *De Keizer Heeft Geen Kleren Aan* in het Nederlands...

   Mooi topic albes,ik zou ook wel graag zien dat je je bevindingen blijft neerschrijven,
   Ik vind het leuke,onderhoudende, en interessante info.
   Heb het met plezier gelezen iig.
   Tnx

   Grts
   Daniella.
   Geef een lach elke dag,je zal er vaak een voor terugkrijgen.

   Misty's ABC

   Comment


    #4
    Re: Jack Herer *De Keizer Heeft Geen Kleren Aan* in het Nederlands...

    Bedankt voor de reactie. Hier in hele ruwe, kladversie zonder voetnoten etc... het tweede hoofdstuk. Het eerste is een inleiding die best herwerkt wordt voor een Nederlandse 'editie', dus die laat ik even achterwege.
    De oorspronkelijke tekst staat hier gratis te lezen op Jacks website:
    http://jackherer.com/chapter02.html
    Er kunnen echt nog wel losse of slechte zinnen inzitten, het is een snelle eerste versie...
    ______________________________________________

    1.Een korte opsomming van de gebruiken van hennep

    De uitdaging van $100,000 voor de wereld: bewijs dat we fout zijn

    Als alle fossiele brandstoffen, hun afgeleiden, maar ook bomen voor papier en constructie verboden werden om de planeet te redden, op opwarming van de aarde om te keren en de ontbossing tegen te gaan...

    Dan is er slechts een bekende jaarlijks hernieuwbare natuurlijke bron die in staat is om ons met het grootste deel van de het papier en de textiel die we nodig hebben te voorzien; die al onze transportmiddelen, industrie en huizen van energie kan voorzien terwijl terzelfdertijd de vervuiling omlaag gaat, de aarde vernieuwd en de atmosfeer gezuiverd wordt...
    En dat is –hetzelfde wat men vroeger altijd al gebruikte, cannabis, hennep, marihuana!

    1.1.Schepen en zeelui
    1.2.Textiel & Stoffen
    1.3.Vezels en papierpulp
    1.4.Touw, Draad en Koorden
    1.5.Canvas
    Hennep is het perfecte archiveringsmedium. De schilderijen van Van Gogh, Gainsborough, Rembrandt, enzoverder werder voornamelijk geschilderd op hennnepdoek, zoals vrijwel elk schilderij op doek. Het is een sterke, hittebestendige vezel die bestand is tegen meeldauw en insecten. Olieschilderijen op hennep en/of vlas zijn al eeuwen in een goede conditie bewaard gebleven. Ook wordt al duizenden jaren zo goed als eender welke goede verf en vernis met hennep- en/of lijnzaad gemaakt.

    1.6.Verf en Vernis
    1.7.Lampolie
    Hennepzaadolie verlichtte de legendarische lampen van Aladdin, Abraham de profeet en in het echte leven, Abraham Lincoln. Het was de helderste lampolie van al. Hennepzaadolie voor lampen raakte vervangen door petroleum, kerosine, enzoverder, vanaf de olievondst in Pennsylvania in 1859 en Rockefellers nationaal lijnschip op petroleum. (zie Hoofdstuk 9 Economie) De gevierde botanist Luther Burbank zei nochtans, “Het zaad [van cannabis] wordt in andere landen geprezen voor zijn olie en dat het hier niet benut wordt is enkel een teken van spilzuchtig omgaan met landbouwrijkdommen.”9

    1.8.Biomassa
    1.9.Geneesmiddelen
    Van 1842 tot het einde van de jaren 1890 waren in de VS extreem zware marihuana en hasj, druppeltjes en elixirs gewoon de tweede en derde meest gebruikte medicijnen voor mensen (van de geboorte, doorheen de kindertijd, tot ouderdom) en dieren en dit duurde tot de jaren 1920 en langer. (zie Hoofdstuk 6 Geneeskunde en Hoofdstuk 13 De 19de eeuw).
    De Engelse koningin Victoria gebruikte cannabishars tegen menstruatiepijn en PMS. Haar regeerperiode (1837-1901) liep gelijk met een enorme groei in het gebruik van medicijnen op basis van cannabis indica.
    Zoals al vermeld, waren verscheidene cannabisextracten gedurende reeds minstens 3.000 jaar voor 1842, de meest gebruikte, meest verspreide en meest aanvaarde medicijnen voor de meerderheid van de menselijke kwalen. In West Europa nochtans, verbood de katholieke Kerk het gebruik van cannabis of eender welk medisch middel, behalve alcohol of aderlatingen, gedurende meer dan 1.200 jaar. Zie Hoofdstuk 10 Sociologie.
    De Amerikaanse Pharmacopeia gaf aan dat cannabis zou moeten worden voor kwalen zoals vermoeidheid, zwaar hoesten, reuma, astma, angstaanvallen, migraine en neerslachtigheid en krampen naar aanleiding van menstruatie.11 Gedurende de laatste eeuw heeft cannabisonderzoek de therapeutische waarde en volledige veiligheid aangetoond met betrekking tot het behandelen van problemen zoals astma, glaucoom, misselijkheid, tumors, epilepsie, infectie, stress, migraine, anorexia, depressie, reuma, artritis, Alzheimer en herpes. Zie Hoofdstuk 7 Therapeutisch Gebruik van Cannabis.

    1.11.Bouwmaterialen en Huisvesting
    1.12.Roken, Ontspanning & Creativiteit
    1.13.Economische stabiliteit, Winst en Vrijhandel
    1.14.Ter conclusie...
    We voelen ons genoodzaakt onze oorspronkelijke stelling en uitdaging aan de wereld om het tegendeel te bewijzen herhalen:
    Indien alle fossiele brandstoffen en hun afgeleiden samen met alle bomen voor papier en bouwmateriaal verboden werden met de bedoeling de planeet te redden, het broeikaseffect om te keren en ontbossing tegen te gaan, dan zou er maar een jaarlijks hernieuwbare natuurlijk energiebron bekend zijn die in staat is om te zorgen voor het grootste deel van de papier- en textielproductie, die alle behoeften van transport, industrie en thuisenergie kan vervullen en tezelfdertijd de vervuiling zal verminderen, de grond zal vernieuwen en de atmosfeer schoon kan maken.
    En dat is –hetzelfde wat men vroeger altijd al gebruikte-- cannabis, hennep, marihuana!

    1.15.Hoe cannabis het leven van George Bush redde
    1.16.De slag om Bulletin 404
    1.16.1.Plaats van gebeuren1.16.2.De spelers1.16.3.Zaadjes zaaien1.16.4.Oogsttijd1.16.5.Ondergang1.16.6.Waarom gebruiken we hennep niet om het broeikaseffect om te keren en de wereld te redden?
    albes
    Wicked Stoner
    Last edited by albes; 1 October 2010, 11:31.

    Comment


     #5
     Re: Jack Herer *De Keizer Heeft Geen Kleren Aan* in het Nederlands...

     soe ff de leesbril pakken

     Comment


      #6
      The Emperor Wears No Clothes. Ah Ha Publishing, Van Nuys, CA 1985

      Comment

      Bezig...
      X